Co jsem těhotná, bolí mě zuby. Máte zkušenost?

klaraslavickova
31. bře 2016

maminky poradíte? co jsem tehotná dost me bolí zuby a hlavne zdá se mi že jsou najednou i slabší proste neco není v porádku a ja to citim mate něktrá zkušenost ? a co vam třeba pomohlo? beru femibion 1 ale mam dojem že ten s tim nemá co dělat že by to chtělo jiný doplněj stravy

binki
5. dub 2016

To muze byt i od dutin.

gracinka7
5. dub 2016

Spousta žen má v těhotenství problém se zuby.

janawei
6. dub 2016

Moje paní zubařka říkala, že v těhotenství je tělo náchylnější na záněty, takže je třeba dodržovat správnou dentální hygienu - čištění vhodným kartáčkem správnou technikou a čištění mezizubních prostor. Opravdu jsem na to dbala snad ještě víc, než obvykle a bez problémů. Nic jiného bohužel poradit neumím, tak zkus případně svého zubaře.

babickamary
16. dub 2016

Já mívala bolesti zubů od toho, že byly oslabené. Pomohlo by používat pastu na oslabené krčky Elmex a superměkký kartáček curaprox. Od té doby ty potíže nemám, ale je teda fakt, že jinou pastu a kartáček už nesnesu, mám u nich pocit že čistím zuby pískem.

cattus
16. dub 2016

Me v tehu silene krvacely dasne. At jsem je cistila cimkoliv vzdycky uplne krvave plivance. Zadna pasta nezabrala. Po porodu behem dvou dni absolutne v pohode jako predtim.
Zubar mi rekl ze se to stava, a at si davam pozor abych nechytla nejakou infekci. Ted po porodu preventivne uzivam kalcium.

alikam
16. dub 2016

Podle mě je to normální, nikdy jsem se zuby neměla problém, a najednou v těhotenství mě bolely pořád, a strašně mi krvácely dásně.. Skutečně mi na to pomohl asi taky až porod, potom už to zmizelo.. A za to mi místo toho začaly padat vlasy, samej zážitek prostě...:D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru