Cysta na levém vaječníku v 6.tt. Je to problém?

domka001
3. led 2022

Zdravím,tak jsem byla na utz jsem v 6tt,srdíčko už bylo krásně vidět ale doktor mě vyděsil cystou na levém vaječníku o velikosti 4cm.. nikdy jsem cysty nemela,strašně se bojím co bude dál.. mela jste to taky některá a těhotenství proběhlo v pořádku?

michaela_pol
3. led 2022

Ahoj, já takto měla 3 cysty na pravé straně. Bylo to po predešlé stimulaci vaječníků a neúspěšných pokusech o mimčo. Na začátku těhotenství to bylo nepříjemné, ale teď jsem 32tyden těhotenství a vše je v pořádku 🙂 musela jsem na sebe dávat větší pozor aby se cysta nepretocila nebo nepraskla...

domka001
autor
3. led 2022

@michaela_pol Já vaječníky nestimulovala,bylo to prirozene početí. Ale u prvního těhotenství jsem problémy nemela,ted me to vylekalo.. :/ a cysta se vám vstřebala nebo praskla ? Doktor říkal ,že může prasknout ani o tom nemusim vědět. Určitě se budu více šetřit,ale 3 letou princeznu mám doma tak to někdy moc nejde..

michaela_pol
3. led 2022

@domka001 všechny tři se postupně vstřebaly .. to odpočívání je někdy těžké. Mám doma čtyř letou, takže chápu. Ale mě doktorka říkala, že kdyby cysta praskla nebo se přetočila, tak to určitě poznám. Půjdu s bolestí v předklonu. Snad to dobře dopadne i u tebe 🍀

domka001
autor
3. led 2022

@michaela_pol Dekuju moc,trochu jste mě uklidnila🙏 24.1 jdu na další kontrolu,tak snad to bude v pořádku

i_vet2
3. led 2022

Ahoj já měla taky okolo 4 Cm na první kontrole 6tt , na druhé 9tt jen 2cm a na screeningu 12tt už nebyla 🙏🏻 Držím palce

jinajanna
3. led 2022

Taky jsem měla cystu kolem 5cm, ve 12. týdnu "zmizela" a objevila se v 35. týdnu, kdy jsem měla šílené bolesti a nikdo nevěděl od čeho. No, na ultrazvuku byla krásná 25cm cysta, já zůstala měsíc na rizikovém v nemocnici a taky to dobře dopadlo 😉 Cysta nepraskla, měla 2 kila, mimčo zdravé a ještě jsem pak po letech měla jedno. Hlavu vzhůru, bude to dobré! (Nikdo z doktorů tohle nikdy neviděl, jezdili se na mě dívat profíci z Rakouska a Německa 😉 takže neboj, je to fakt vzácnost)

luhana
3. led 2022

@domka001
Já jsem s cystou o vel. cca 5cm otěhotněla, přečkala se mnou celé těhotenství i porod a mám ji tam pořád 😁 hodně štěstí přeji 🍀

domka001
autor
3. led 2022

@i_vet2 24.1 jdu na další kontrolu, snad už bude menší 🙏🍀

domka001
autor
3. led 2022

@jinajanna Tyjo,tak to čumím... 25 cm to je něco,to bych se prijela i já podívat 🤭😅
Hlavní je že to dobře dopadlo!!☺

lenkalubina
3. led 2022

@domka001 jela bych i ja🤣🤣 to je jako druhé dítě 🤔🤔🤣

sikkacirek
3. led 2022

Tak já měla cystu taky v těhotenství a bohužel v 9 týdnu praskla a vzala sebou plod a odpálila i vaječník, takže mi zůstal jen jeden funkční, ale já měla prostě asi fakt smůlu, že praskla blbě, ale pak jsem do půl roku hned na první pokus otěhotněla a vše v poho, pak se mi udělala cysta na druhém vaječníku a ta zas praskla, ale nic se nestalo, hned týden na to, jsem otěhotněla a za 20 dnů mám termín s druhým prckem 🙂, ale třetí už nemůžu a čeká mě operace...ale podle mě fakt záleží na umístění a velikosti cysty a já jsem dle lékařů prý výjimka 🙂, že normálně jsou neškodný.

jinajanna
3. led 2022

@lenkalubina
@domka001
Ja jsem si desne prala dvojcata 🤪 A tak jsem Gabince poridila cystu Gertrudku 🙃

maichi
24. led 2022

Já jsem měla cystu v prvním těhotenství, začalo mi šíleně bolet v podbřišku během 2. měsíce těhu. Cysta byla pak tak velká, že jsem musela na odstranění. Na operaci jsem však mohla až ve druhém trimestru, jelikož laparoskopická operace se prováděla v celkové narkóze. Syn se pak narodil zdravý. Takže žádný strach a přeji hodně zdravíčka.

domka001
autor
24. led 2022

@maichi Dnes jsem byla na kontrole a cysta je menší,takže jsem klidnější.😊 a děkuji za Vaši odpověď 😊😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru