Doporučíte dobrou kliniku v Praze pro těhotné? (Kdo má zkušenosti s blokádou zad?)

sivuska23
18. led 2019

Toto je mé 2. těhotenství. V 1.těhotenství jsem měla vážný problém, nepamatuji si přesně, jak se to jmenuje, nějaká blokáda. Prý je to v těhotenství časté. Píchalo mě dole mezi zády a hýžděmi, pouze 1 místo na levé straně. Postupně se přidávala i pravá strana. Bolest se neustále stupňovala, v leže jsem nemohla pohnout nohama, otočit se, nic. Vstát z postele jsem mohla pouze s přítelovou pomocí, když nebyl při ruce, tak přes hroznou bolest a slzy nějak sama. Postupem času jsem chodila pouze opřená rukama o stěny, každý krok byl utrpení. Žila jsem v Kanadě, asi měsíc jsem chodila k chiropraktikovi, ale nedostavila se žádná úleva. Poté mi kamarádka doporučila kliniku, kde se specializují na těhotné ženy. Když jsem jim řekla můj problém, okamžitě věděli, jak mi pomoct. Chvíli nahřát záda teplou dečkou, potom silná masáž dané oblasti a stehen, kam až blokace sahala a nakonec 20 minut akupunktury. Za hodinu jsem odcházela po svých, mohla jsem snad i létat. Problém už se to těhotenství nevrátil.

Teď ve 2.těhotenství se ale problém vrátil, není to ještě tak strašné, kam to dospělo v 1.těhu, ale předpokládám, že se to bude zhoršovat. Dnes jsem byla na neurologii, nedokážou mi pomoct, tady v Čr se tento zdravotní problém neřeší a všichni konstatují pouze to, že to k těhotenství patří. Pardon, ale to, abych se plazila po zdech a brečela bolestí ke klasickému těhotenství dle mého nepatří, navíc, když vím, že mi někde dokázali pomoct.

Proto se vás ptám, neznáte v Praze nějaké zdravotnické zařízení nebo alternativní medicínu, kde by mi s jistotou s tímto problémem pomohli? Ideálně, kdyby to šlo na pojišťovnu, když ne, jsem ochotná si to zaplatit, než takhle opět trpět. A kdyby někdo věděl, jak se tento problém jmenuje, budu ráda za pomoc.

malenka3
18. led 2019

Já jsem nad míru spokojená s Monadou v Kobylisích. Je to komplexní centrum, specializující se na pohybový aparát. Zkus tam zavolat, jestli mají někoho, kdo se specializuje na těhotné, já tam chodím s něčím jiným, takže tohle nevím, ale mohli by tam specialistu mít.

mialagia
18. led 2019

@sivuska23 tak to by mě taky zajímalo!!! páč jsem měla to samé v 1.těhu a nikdo mi nepomohl, a to jsme toho sjezdili dost..bloklé SI skřížení, takže bedra, až mi to skříplo sedací nerv, takže bolest i do nohy, neskutečný, chodit jsem mohla vždy jen kousek a hned si musela sednout, nemohla jsem najít vůbec polohu ke spaní, jen v sedě to bylo trochu lepší a povolilo to cca po více než měsíci..všude říkali, že nemůžou dát kapačky, léky, obstřiky ani chiropraktik na mě nechtěl sáhnout, že hrozí předčasný porod..

Já můžu jen napsat, že teď ve 2. těhotenství nic, ztm vše ok díky bohu a je to podle mě proto, že teď nechodím do práce a nesedím celý dny u kompu..taky možná jsem teď měla při otěhotnění lepší kondici.. takže to chce měnit polohy, sed chvíli, pak leh, chůze..nepřepínat ty záda..

Jinak do Monady jsem chodila po 1. těhotenství na rehabilitace a nic moc navíc za ty prachy, nevím možná jiný fyzioterapeut by byl lepší, já jsem asi neměla štěstí..mě hodně pomohlo, když jsem začala pravidelně běhat, na zpevnění zad i břicha asi super zabralo..

petula720
19. led 2019

Dle Vašeho popisu se s největší pravděpodobností jedná o blokádu SI (sacro-iliacálního) skloubení, což je velmi častý problém i u netěhotných. Doporučila bych Vám najít si zkušeného fyzioterapeuta, který Vám blokádu odstraní a poradí vhodné uvolňovací cviky, které Vám pomohou tomuto stavu předcházet. Bohužel v ČR dostanete kvalitní péči v oblasti fyzioterapie spíše v soukromém sektoru, ale opravdu se vyplatí do tohoto peníze investovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru