Hemeroidy před porodem

fialka84
18. dub 2017

Ahoj holky, jdu si pro radu. Cekame druhe miminko (dnes 5.den po terminu) a o vikendu se mi stala neprijemna vec. Objevily se mi znicehonic obrovske vnejsi hemeroidy, ktere silene boli. Nemuzu stat, sedet, lezet, chodit, proste obrovske bolesti pri kazdem pohybu. Kdyz manzel videl jak trpim, druhy den mi zajel do pohotovostni lekarny, kde mu dali cipky, nejakou mast a tablety. Vubec to ale nepomaha. Kazdym dnem cekam na porod. Do ted jsem byla v klidu, ale od vikendu panikarim, ze to snad ani nedam. Mely jste nekdo podobne problemy? Jak probiha porod? Mockrat dekuji za pripadne rady a zkusenosti

majus6
18. dub 2017

Jeste si kup gel z dubove kury - fakt pomaha a mazat porad i po porodu. Jinak nic nenadelas, snaz se to lecit, ale jak se to dole vsechno tlaci, tak to stejne nevyresis. Myslim, ze pri porodu budes mit jiny starosti, tak tohle zapomenes, po porodu si s tim jeste uzijes, ale casem se to srovna.

netopejr
19. dub 2017

U porodi ok. Hemeroidy hodne zhoršuje sezeni, neseď, spis chod nebo polehávej..kdyz sedíš, krev s těhotným břichem tam proudi pramalo. Velmi, krom.vyse znineneho gelu, pomáhá take.osprchovat studenou vodou, min.po každé stolici (mas-li vanu, sedni zadkem pres okraj, sprchu nasmeruj). Můžeš i behem dne.
Do porodnice zabalten gel z dubove kury, je výbornej i na případný šiti, cokoli co svedi.
Účinnější je sedací.koupel.z dubove kury, tim se můžeš doma zabavit a mit ji doma pro případ potřeby po porodu. Po porodu se to nejspíš.dřív nebo později zlepsi, zase doporučuju umývat studenou vodou po stolici. Není dobre na.zachode.moc vysedávat a tlačit bobky, ale.v těhotenství tohle jde dle možností. Zase potom - nevysedávat. Kojit se da extra dobře i vmeze, a je to lepsi jak pro delohu tak pro páteř, jinak vsede zase travis dost casu..... Bude to dobry, nezoufej, zbývá par dni. 😉

obaibi
19. dub 2017

@fialka84 taky cekam druhy, termin mam za 10 dnu a zacaly mi stejne problemy cca pred tydnem..hemoroidy se teda objevily uz asi pred mesicem, ale az pred tydnem to zacalo silene bolet 24 h denne a nepomaha nic, nemuzu taky nic, ani spat :(( na dva dny se to zlepsilo po Faktu gelu a pak zase to samy :((( taky se bojim co se stane u/po porodu, po prvnim jsem si je vytlacila a bolelo to hrozne, ale rodit jsem sla v pohode, ted je to pro me teda velikej strasak :( takze taky ocenim jestli tady ma nektera z holek zkusenost

fialka84
autor
19. dub 2017

Holky, dekuji za rady. V lekarne mi Factu zavrhli, ze v zadnem pripade v takto pokrocilem tehotenstvi. Ze zacatku ano, ted uz se nesmi, kdyz se porod blizi. Dali mi mast Procto-glyvenol (rano a vecer). V mezicase mazu dubovou kurou. Vecer si delam lazen ze suseneho repiku. Vcera byla u mamky na masazi znama gynekolozka a radila zacit resit co nejdrive, jeste pred porodem. Mam si nechat predepsat Detralex, hned zacit brat a pokracovat i po porodu. Cetla jsem o nem, ze u vetsiny je po 2-3 dnech velka uleva a do par dni se pak stahne, tak uvidime. Doma manzel nasel zbytek baleni co pouzival on, tak jsem si hned 1 dala a musim zaklepat ze dnes rano je to mnohem mene bolestivejsi. Letim dnes na gyndu, aby mi ho predepsali.

obaibi
19. dub 2017

@fialka84 no tak me v lekarne rekli, ze factu v pohode :( zitra jdu k doktorovi, tak se s nim poradim a necham si teda ten detralex predepsat taky..pamatuju, ze factu jsem dostala i po porodu hned v porodnici, tak snad to tak zly nebude..

kassandra1
19. dub 2017

Taky jsem měla v těhotenství, dubová kůra ani Factu nezabíralo. Detralex mi v porodnici při těhotenské prohlídce nechtěli napsat, že to patří na chirurgii a ne na gyndu, Druhý den jsem chtěla jít na chirurgii, ale mezitím jsem v noci porodila. V porodnici zase ať leduju a všechny ty výše zmíněné mastičky, vůbec se to nelepšilo, tak jsem si v šestinedělí došla na tu chirurgii pro Detralex a potom se mi to hodně zlepšilo. Bohužel ne zcela, takže to budu muset řešit asi chirurgicky v budoucnu. Takže radši radím řešit už v těhotenství za včas. A jak už někdo psal, u porodu zrovna bylo jedno, protože tě stejně bolí všechno, tak na tohle fakt nemyslíš...

kacasa
19. dub 2017

@kassandra1 pri porodu asi ne..ale pak..to bylo peklo..vic nez porodni cesty me bolela pr...
pokud budu jeste mit nejake ditko..tak tohoto se desim strasne

obaibi
19. dub 2017

@kacasa no ja byla prave po porodu prvniho celkem v pohode, jen dva vnitrni stehy o kterejch jsem ani nevedela a to mel synacek 4300 g..ale ten zadek byl peklo a to jsem je sice trochu pred porodem mela, ale absolutne nebolestive..ted s druhym me strasej jeste s vetsi porodni vahou, boli me to uz ted, tak jak jsem se porodu nebala, tak ted se kvuli hemoroidum zacinam primo desit :/

obaibi
19. dub 2017

@kassandra1 no tak to doufam, ze mi napise, jsem az do konce v peci sveho gynekologa..ale je fakt, ze vcera jsem tam volala, ze mam v noci sileny bolesti a brneni - ale pouze v jedne ruce - tak mi rekl, ze s tim on mi nepomuze, ze to bude zrejme od zad a at si zajdu k praktickymu.. :( no tyden pred porodem asi ne, presne vim, ze by me posilali po vsech moznejch vysetrenich a na konci se stejne dozvim, ze musim vydrzet :/

opifka
19. dub 2017

Mě tohle potkalo po porodu. Myslela jsem si, že mě bolí šití, ale pak jsem přišla na to, že to jsou hemeroidy. Nemohla jsem chodit, spát, příšerná bolest, že jsem se i rozbrečela.

Pomohlo mi:
zvýšená hygiena - po každé toaletě osprchovat, nebo i klidně několikrát denně jen tak.
dubová kůra gel - po každém umytí namazat. Čípky ani jiné masti mi nepomohly.
Aescin Teva - k dostání bez předpisu, upravuje propustnost stěn vlásečnic, cév a žil, urychluje vstřebávání poúrazových podlitin a otoků.

Hemeroidy opravdu za pár týdnů zmizely, ale problémy přetrvávaly. Měla jsem strašné zácpy a samozřejmě to doprovázela bolest a krev. Takže jsem zašla k proktologovi. Vyšetřil mě a zjistil, že mám dvě fisury - praskliny. Dal mi recept na nějakou speciální mastičku, co namíchali přímo v lékárně a ta teda zabrala perfektně. A Aescin brát, dokud to nebude dobré a jakmile ucítím, že se to zase horší, hned ho zase nasadit. Fisury se operativně léčit nedají, takže mi doporučil kompletní změnu jídelníčku.

Proti zácpě mi pomáhá bezvadně mák, jablka, různá semínka, syrová zelenina a ovoce a ovesné vločky. Rozhodně nejíst banány, vynechat pečivo a bacha na maso (hlavně hovězí a vepřové). Proktolog mi řekl: Na jednu porci masa snězte jednu misku čerstvého salátu.

Tu bolest bych nepřála ani svýmu nejhoršímu nepříteli. Samotný porod oproti tomuhle byl lehký škrábanec 🙄

adypro
19. dub 2017

Ještě nápad k tomu co psaly holky, do porodnice přibalit sušené švestky atp. a pojídat je a hodně zapíjet vodou nebo švestkový kompot. Protože ta strava, co jsem tam měla dvakrát já, no nic moc, bílé pečivo, žádná zelenina, sem tam kousek ovoce. A myslím, že mít ještě po porodu hned zácpu, no to je chuťovka...
Osobně jsem měla trochu problém vždy až třeba dva měsíce po porodu (zácpa a krev ve stolici, začínají hemoroidy), to proto že jsem se začala hodně odbývat co se týče jídla. Naštěstí obě těhotenství vždy bez potíží jako je zácpa a hemoroidy. A teď už ťuk ťuk, dobrý. Vhodný je do porodnice i na doma intimní mycí gel Herbalon je určen přímo po porodu a na hemoroidy.
Držím všem moc palce, tyto problémy jsou hrozně nepříjemný, mně to strašně ubíralo na náladě, tak ať je to dobrý!!! A můžete užívat miminek a ne řešit tyto nepříjemnosti.

A jak píše Opifka u mě to bylo také o jídelníčku. Musím mít v jídelníčku dost vlákniny a tekutiny. A pak hodně pomáhá sprchování chladnou vodou po vykonání potřeby. Myslím, že to je dobrá prevence, doporučuji těhotným.

kassandra1
19. dub 2017

Mně v těhu ještě uškodilo železo, gyndař mi ho předepsal kvůli výsledkům krve (málo krvinek nebo co) a z toho jsem měla velkou zácpu.

mku
19. dub 2017

Masticka z konopi pusobi absolutne zazracne, tak ji zkus.

opifka
19. dub 2017

Pravda, že nemocniční jídlo mi udělalo paseku nedávno. Samé pečivo, zahuštěný omáčky, maso, knedlíky..
Ale myslím si, že se to po porodu zase srovná, teď je tělo celkově takový rozbolavělý. Možná bych pak opravdu vyhledala specialistu, ušetří to slzy a i peníze. Ne všem tyhle mastičky z lékárny pomohou. A s miminkem člověk potřebuje být funkční a fakt je, že tohle teda dokáže vyřadit člověka z provozu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru