Hospitalizace ve 29tt

metlicka28
8. srp 2017

Ahoj holky, prave jsem se zaregistrovala. Lezim v nemocnici kvuli zkracenemu cipku. Jsem ve 29 tt a cipek po vcerejsim mereni u gynekologa byl 2 cm. Jinak zadne bolesti, tvrdnuti briska, nic. Cipek uzavreny. Vsechny utz jsou v poradku, miminku se dari dobre. Mam psychiku na bodu mrazu, uz jsem si tady i pobrecela.😢 Hrozne spatne to tady snasim. Doma mam 4leteho chlapecka a je mi hrozne smutno. Mam ze vseho strach. Precetla jsem si snad vsechny diskuze tady na konikovi a moc by mi pomohlo, kdybyste mi napsaly vase zkusenosti se zkracenym cipkem a jak to dopadlo.

markytka21
8. srp 2017

Taky se mi začalo v tomto týdnu rychle zkracovat a teď mám pár dní do termínu 🙂. Našla se příčina, přeléčilo se a pak bylo všechno v pořádku. Měla jsem to tak i u předešlého těhotenství a nakonec jsem přenášela. Bude to dobré, neboj.

metlicka28
autor
8. srp 2017

U me se zatim zadna pricina nezjistila. Vsechny testy, krev, stery jsou v poradku. Nejvic me nici to nemocnicni prostredi. Utrogestan a horcik bych mohla brat i doma.☹ Doktorka rikala, ze nektere zeny maji cipek fyziologicky mensi, treba to bude i muj pripad. Dekuju za povzbuzeni, moc to pomuze.🙂

dvork
8. srp 2017

@metlicka28 Ležela jsem v nemocnici s něčím podobným (také žádná infekce, kontrakce), ale už od 26tt. Čípek jsem měla zhruba 1 cm, čekala jsem naše dvojčátka. Po pár dnech už prakticky žádné hrdlo nebylo. I s takovým nepříznivým nálezem jsme 3v1 vydrželi 3 týdny, naši se narodili 29+0. Nebudu říkat, že to bylo snadné. Děti měly i přes napíchané kortikoidy potíže s dýcháním, dcera také se srdíčkem. Nakonec strávili oba právě kvůli potížím s plícemi zhruba 6 týdnů na JIRP a dalších 5 týdnů na intermediárním oddělení a na nedonošencích, odkud už se šlo konečně domů. Celá tahle zkušenost byla nesmírně náročná, každý rodič nedonošeného miminka si tím prošel. ALE psychika dělá hodně (já totiž začala rodit kvůli rozrušení z překotného porodu mé spolupacientky, jinak věřím, že bych ještě týden dva zvládla). Je potřeba věřit, že to dotáhnete co nejdál, každý jediný den, kdy je miminko ještě v bříšku, je malá výhra. Myslete jen na to, co je teď. Jste pod dozorem, v klidu, miminku se daří. A zítra bude zaseo kousek větší a silnější. A kdyby snad došlo na dřívější porod, tak si jsem jistá, že Vaše maličké bude bojovat, protože tihle kulíšci jsou neuvěřitelně silní. Naše dvojčátka mi to dokazovala a dokazují každý den. Na FB je skupinka Nedonošňátka, je tam spoustu maminek, které si prošly jen hrozbou předčasného porodu a nakonec donosily, ale i těch co porodily velmi brzy. Všechny se tam vzájemně podporujeme, nejste v tom sama.

luckylee
8. srp 2017

Najdi si kontakt na Mudr.Koutskeho z Apolinare.Ten zastava nazor,ze nikdo jeste nedokazal ze by klidovy rezim mel nejaky vliv na hrdlo.Naopak si myslim,ze spatna psychika ti akorat uskodi.Sla bych domu.☺

markytka21
8. srp 2017

Teď mě vyšel špatně stěr na bakterii, po přeléčení antibiotiky se čípek vrátil do normálu. Brala jsem magnézko a duphaston a klidový režim. Hospitalizovaná jsem byla jen chvilku. U předchozích těhu se nezjistilo proč a nebyla jsem ani hospitalizovaná a měla jsem čípek pod 2 cm. Měla jsem pak rychlé porody. Já myslím, že Tě brzy pustí a také si myslím, že to má každá jiné, ale taky jsem to vždy obrečela. Hlavně když Tě nebolí břicho jako při MS.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru