Hyperemesis gravidarum - těžké nevolnosti v těhu
Ahoj holky, ráda bych zde vytvořila diskuzi na téma "hyperemesis gravidarum,, tzn. forma těžkých nevolností v těhu.. Prosím, budu ráda když se zde zapojí PŘEDEVŠÍM maminky, které si tímto prošly takže infuze, hospitalizace, následný režim jak v těhu tak ve stravě apod. Abychom tuto diskuzi rozvedli spíše v duchu osobní zkušenosti přímo s konkrétní diagnozou, protože ty maminky které znají vědí že není zvracení jako zvracení . Ráda bych se informovala a ráda bych touto diskuzí pomohla maminkám které tato diagnóza postihla..
😉 🙂
Díky všem
@perpetuap1
No tak kéž bych se taky večer najedla bez zvracení. No, mám v tý kapačce, krom jiného, nějaký Degan a celkem to asi působí, už jsem vypila tak půllitr čaje a nezvracim. Hurá.
Aha, no, já čekám první a opravdu i poslední 😀 . To vím s jistotou.
Ty plánuješ ještě třeba v budoucnosti do třetice?
No já se taky odhodlala po 12 letech 😀.. přítel chce ještě jedno 😲, tak to zatím říkám, že už nedám.. tak on na to, že čas to zahojí 😂, vtipálek...
@perpetuap1
No, přítel má smysl pro humor 😂
Já jsem si konečně dala krajíc chleba s máslem a druhý krajíc a Lučinu si šetřím na pozdní večeři 😀 .
No, jestli půjdeš do třetího, máš můj velkej obdiv 😀 .
Pridavam se do skupiny 🙂 u prvniho tehu bylo vse naprosto ok, u druheho po dvanacti letech silene nevolnosti do 18tt, dvakraz hospotalize a kapacky. Blbe mi bylo az do konce sestinedeli...
@innocence
Já na kapačkách byla 3x .. Pokaždé na týden, měla jsem strach aby mel klučina všechny živiny. Pokaždé když mě pustili jsem blila znovu doma po 2 dnech, ale měla jsem na to zase trochu síly. Do nemocnice jsem vždy jela na pohotovost, když už jsem nebyla schopna držet hlavu nad mísou.. A neuklízej! Blázne 🙂 ! Obdivuju tě.. Já se musela vrátit k rodičům a byt nechat ležet ladem.. Nebyla jsem schopná ani nádobí, když uz dat prát prádlo, tak jsem ho prostě nepovesila.. 🤒 At uz kvuli vůni nebo kvůli namaze.. Zvracela jsem více než 50x za den. A kdyby mi někdo řekl že těhotenství je krásné, tak bych ho pretahla židlí po hlavě. Pro Mě je to štěstí v neštěstí a rozhodně nejtěžší období v životě.. 😔
@mku do konce šestinedělí??? Jakože do 18tt nevolnosti, ty pak odezněly nebo se zmírnily a pak zas po porodu?? To snad není možný 🙏
@innocence takže držíš a neblinkas? No já měla takovej hlad, co si pamatuju, až jsem se třásla na to jídlo 😀
Jj... po 18tt to bylo lepsi, ale obcas jsem z niceho nic zvracela... pri svych 53kg na 170cm jsem zhubla na 50kg, do porodnice jsem sla se 62kg a po dvou tydnech jsem byla na sve vaze... peklicko...
Rodila jsem akutnim cisarem, zacala jsem zvracet uz na jipu, v 6N mi musela prijet pomahat mamka, byla jsem rada, ze ziju... ani se mi nepodarilo se rozkojit... po sestinedeli to postupne odeznelo...
Mudr na gynde mi rekla, ze jsem proste strasne citliva na hormonalni zmeny...
Pritom pri prvnim tehu bylo vsechno uplne v poho, nezvracela jsem vubec, pracovala jsem jeste den pred porodem...
@perpetuap1
Ahojky, ano, od připojení na ten jejich infuzní zázrak jsem ani jednou neblila. Takže jsem se konečně mohla najíst bez toho, abych do pul hodiny měla žaludek zase prázdnej. To je taková paráda. Však já se klepala :D hlady. No, na vizitě mi doktor rekl, že když jsem nezvracela, můžu domů. Tak se bojím už teď, co zase bude doma.
@mku
Bože, to je očistec :( . By mě popravdě zajímalo, jak to bylo dřív, když nebyly možnosti aspoň těch kapaček :( .
@sinicka
Neumím si to představit :( já zvracela doma 5-6x za den a měla jsem doslova dost.
Heleď jak já bych se na ten úklid ráda vybodla, zvlášť, když mi je tak jak je, ale to bych si vyslechla. Ale v nouzi nejvyšší jsem si říkala, že bych taky odjela k mámě, kdyby to už fakt nešlo a doma bych měla víc a víc stresu. No a jak mám já chuť vraždit, když mi někdo řekne, že to není možný a všichni jsou v těhotenství happy a plný elánu a sily 😵 a na internetu to nemůžeš cist, tam si každý vymýšlí 😖
Tybrďo :/ tak v tom šesti nedělí si to nedovedu vůbec představit.. mam strach jestli vůbec to nekdy přejde.. ja mam 170 cm a momentálně nějakých 47 kg... nemám vůbec sílu. Zhubla jsem 9 kilo.
Už ani nevím jaké to je, mít normální "život " jist a pít po chuti.. nejradši bych šla do umělého spánku a at me vzbudi až na porod.
@mku
No, už jsem doma, tak jsem zvědavá 😖 .
@sinicka
Vid, taky si říkám. A to jsem tak ráda jedla všechny možný dobrůtky. A teď nemám chuť :(. A milovala jízdu autem, teď mi z toho je blbě po prvním kilometru. 47kg na 170 cm? To je teda fakt hodně málo :( mám 45 na 153 a už tak na mě doktor koukal jak kdybych nejedla ani před těhotenstvím. Taky by mě mohli uspat. A vzbudit az v dubnu.
@sinicka ty blaaaaho, ty jsi zhubla pekelně :(. Já mám 173 cm a 55 kg a jsem jak vyžle.. chudaku, snad to doženeš :(. Jinak s tím umělým spankem mě to napadlo taky, nebo aspoň do 20.tt. 🙂
@mku .. máš doma krásný poklad 🙂. Za to to prostě stojí 😍 Ale užila sis teda dost, s tím šestinedělim to slyším poprvé, ale hormony jsou fakt prevít :(
Jak je ti, @innocence? 🙂
@perpetuap1
No, momentálně to jde až na občasný křeče v žaludku, děkuju za optání 🙂 raději ležím, aby se náhodou něco nepo....
A co ty? Jak válčíš?
@innocence no já se dneska cítím lépe, začínám 12tt a nějak je mi najednou prostě lépe, tak uvidíme, zda je to jen záchvěv nebo to tak zůstane 🙂)) S tím ležením máš pravdu, na udržení je to nejjistější 😀. Tak snad už bude taky jen a jen lépe 🙂
@perpetuap1
To bych ti přála 🙂 tak snad se ti to zlepšilo už nastálo 🙂. Já začínám 12tt zítra, tak uvidím, no.
@sinicka takže chlapeček to bude? 🙂
@perpetuap1
@mku
No já už teď mám hrůzu, že jsem vyčerpaná z blití a po porodu si už vůbec neodpočinu.
Ano budem mít klučinu 🙂.. Já teda do poslední chvíle doufala v dcerunku, ale pak když jsem viděla toho lulánka a že je zdravý.. 😍 krása
Jak se Vam vede holky? Posílám hodně sil 👍
@zmrzlinka
Ja přibírám! 😲 😎
Vstoupila jsem do 17.tt a trpím na ranní nevolnosti, ale dá se to už přežít 🙂 sem tam prostě zvracim. Zatím mi neni vidět bříško 😔 .. Jsem taky hodně unavená a neujdu tolik co dřív. Minulý týden jsem omdlela v Kauflandu 🙄 😅.. Těším se až tohle budu chlapečkovi vyprávět 🙂

@innocence.. měla jsem to jako ty.. bez jídla až do vecera, ale pomohlo to, večer jsem se najedla s chutí a neblinkala ... 🙂. Při prvním mi nebylo taky dobře, ale nebyla to taková krize, zvracela jsem ne každý den a zvládla aspoň i chodit do práce, být jsem byla pak utahaná a spala až do rána. Ale teď bych to fakt nedala .. ty čekáš první miminko?