Infekce plodové vody. Může být ze špatného jídla?

majunka25
21. dub 2008

Ahojte všechny maminky a těhulky.Dnes jsem na internetu zkoumala jestli se nedozvím více o infekci plodové vody a narazila jsem náhodou na tyto stránky takže jsem si dovolila se sem zaregistrovat a založit toto téma.Některé z vás se možná bude zdát že je to "blbost"ale já mám poslední dobou strach z infekce plodové vody, protože moje známá jí ted dostala a tvrdili jí, že je to ze špatného jídla (špatná úprava masa a zeleniny).Já dosud myslela že je ta infekce pouze z odběru plodové vody 😲 Mám z toho strach a ráda bych věděla i vaše zkušenosti a názory.Abychom si nějak poradili a věděli pak třeba na co si dávat větší pozor.Děkuji moc předem všem.

janaboris
21. dub 2008

Majunka já jím teda v těhotenství všechno na co mám chuť,jediné čemu se vyhýbám tak plesnivým sýrům a romaduru,jinými slovy zrajícím sýrům,tam je prý větší riziko nákazy listeriózy...Jakékoliv sirové maso které jdu vařit hodně umývám pod tekoucí vodou a to samé ovoce i zeleninu...No a když mi něco "nevoní"tak to raději nejím.Dostali jsme třeba jahody a byli už hodně špatné-nahnilé,co nejvíc jsem je vykrájela,udělala z nich koktejl a manžel ho vypil,já ho nepila,raději neriskuji...
Lékaři možná u tvé známé mysleli listeriózu,to je jediné co mě napadá,ta bývá z masa a zeleniny...ale nevím jen si to myslím...http://www.modernirodina.cz/listerioza-rady-a-d...

majunka25
autor
21. dub 2008

Jéé Jani děkuji za odkaz.Jsi hodná.Tak je to možný že mysleli tu listerii.Je to ale fakt smutný ☹ V dnešní době aby se člověk bál něco sníst.ještě jednou děkuju.

janaboris
21. dub 2008

Není vůbec zač 🙂 🙂 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru