Infekční mononukleóza, někdo zkušenosti?

iwet91
30. dub 2018
calvac
30. dub 2018

@iwet91 Mam zkusenost u syna tehdy ctyrleteho,natekle uzliny na krku,bile mandle jako u anginy,nechali nas bez lecby,mel jen lehkou dietu. Teploty nebyly extra vysoke. Mononukleozu mel slabsi bez dalsi diety,v horsich pripadech je dieta pul roku. Jinak mononukleozu nam potvrdili z krve. Co bys jeste potrebovala vedet?

iwet91
autor
30. dub 2018

Mala prave mela taky dneska oběr krve, nicmene na ORL i obvodni řikala ,že to vypada na mono. jenže podle vysledku krve ,to není tak moc zvysene, mela i crp 50, měl maly vysoke crpko?Takže jste žádné leky neměli proste jen dieta?

iwet91
autor
30. dub 2018

ma uz skoro 10 dnu vysoke horecky

calvac
30. dub 2018

@iwet91 crp si nepamatuji,ale ten faktor mononukleozy v krvi zvyseny byl,teploty takove nic extra,ale taky trvaly dost dlouho. Kazdopadne to zacalo dosti nateklymi uzlinami na krku a prave temi bilymi mandlemi.

calvac
30. dub 2018

@iwet91 jo a leky jsme nemeli,jen lehouckou dietku

calvac
30. dub 2018

@iwet91 a jeste mel prujem a nechutnalo mu moc

zmrzlinka
30. dub 2018

Syn ji mel necelých 3 letech. Měl natekle uzliny a teploty kolem 37,1-37,5.Porad unavenej a bez nalady. Po třech týdnech napadlo nasi doktorku nabrat mononuklozu a byla tam. Jaterní testy mel dobrý tak jsme meli zakazane akorat cokoladu a smazene věci. Každopádně u mononuklozy je důležitý fyzicky klid. Takze jsme cele leto nebyli ani v bazenu ani na kole. Mononukloza taky oslabude imunitu. My jsme krom pestre stravy davali i vitaminovy sirup a železo. Drzim palce.

bartche
9. kvě 2018

Dcera ve 2 letech. Bez teplot, bez únavy, ale obří nateklé uzliny. Dlouho nevěděli z čeho, jednu uzlinu odebrali na rozbor - všechno zlé se vyvrátilo, Rok sledovaná, už v pořádku, ale uzlinky stále vystouplé, pouhým okem hned viditelné...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru