Interrupce v Brně
Dobrý den Holky čeká mě potrat máme 2 děti a 3 už by bylo moc jsem v 9tt dr řekla že žádná injekce ani pilulka neexistuje už. Teď otázka je lepší potratim sama nebo opravdu jít? Popřípadě obilny trh nebo u sv. Anny? Další věc Sv. Anny pouští ještě ten den jak je to na obilnaku? Nikdy sem nešla na potrat v pondělí se budu objednávat :/
@drlik Potrat je prostě potrat, přerušení těhotenství, rozhodně bych nikoho neosocovala ze zabití.. ale to je jedno, ať napíšu cokoli, pořád budete mít problém.. Jednání s lidmi není o vyhrožování..vážně chcete aby si to dítě nechala jen proto, že ji tu nějaké co nesouhlasí vyhrožovaly že to dítě zabíjí a že na to nikdy nezapomene? Vy ten život pak žít nebudete, že se s tím dalším dítětem třeba utrapi..
Ok kazda mame svuj nazor na to jestli potrat ano nebo ne. Holt kazda to mame jinak. Tim bych tohle tema ukoncila.
ALE co me zveda ze zidle nejvic je to ze se pani zepta na otazku, kde v Brne jit na potrat, a strhne se diskuze at to nedela, at da dite k adopci. ... Na tohle se pani neptala.
NAUCME SE KONECNE ODPOVIDAT NA TO, NA CO SE NAS TAZATEL PTAL!!!
Kdyby chtela @sabinkamichalek poradit co delat, nazve tuhle debatu uplne jinak a otazku taky polozi uplne jinak.
@viki999 není to přerušení,ale ukončení. Miminko žilo a už nebude žít. A nezapomene na to jako většina žen, které to zažily. Jen některé to nesou lépe a jiné hůř,to už je individuální.
Já jsem na potrat musela,miminko umřelo aniž by tomu někdo pomohl. A nezapomenu na to do smrti. Vím že je to jiné,já ho chtěla, těšila se,ale nevěřím tomu,že by ženě bylo jedno že je těhotná a vůbec o tom nepřemýšlela, nepředstavovala si různé scénáře,i ty ve kterých dítě porodí a má budoucnost a už tím ho z mysli nedostane.
Jinak mně přijde úplně normální že se lidé staví proti,i tady, fórum je veřejné a část žen se prostě ozve. Přijde mi normální,když místo způsobu se hledají důvody. Ne jak a kde potratit,ale jestli to někde řešit jinak. Osobně mám dobrou zkušenost s iniciativou Nesoudíme.Pomahame. Někdy stačí málo a člověk se rozhodne jinak. Podpora je zásadní ( hlavně od chlapa,což u zakladatelky bohužel není)
@viki999 asi mám o ženách příliš vysoké naivní mínění,když si myslím,že jim není jedno co se děje s jejich dětmi.
První dítě přišlo dřív než jsem asi chtěla,obrecela jsem to,byla jsem zmatená..změnilo se to ve chvíli kdy jsem v 8 tt valila na pohotovost s hrozícím potratem.
Každopádně pokud potrat,tak čím dřív tím líp.
No sice se téma zvrhlo jinam, ale jsme jen lidi a je to dobře. Jak už tu někdo psal, kdyby nám byl život dítěte fuk tak už by to bylo hodně smutný. Kdyby sem psal někdo jiný, kdo by chtěl poradit nejlepší místo pro skok z budovy, tak se mu to také pokusí někdo rozmluvit. A někdo kdo nebude chtít narušit dané téma papíše jen adresu? Je to veřejná diskuse, je třema s tím počítat, hlavně podobných témat.
@sabinkamichalek Prijde mi hrozne, ze sama by sis dite nechala, ale pritel te tlaci. Tak at jde na potrat on! Proc si nedal pozor? Vsak za to muze on, ale ty si to poneses do konce zivota. Byt tebou bych prosla nejaka fora, kde se o tom diskutuje. Ty zeny celozivotne lituji, ze na potrat sly, rozpadl se jim vztah, ktery tu zatez neustal, a ony by si praly to dite mit. Je to hodne psychicky narocne. Z zen, ktere na potrat nakonec nesly, nelituje zadna... Tak proste to je.
@ttm presne tak, nam taky utikal v te dobe pred ultrazvukem a dost se pohyboval. Proste podle mne uz to byl clovek😉. My meli navic cerstve diagnostikovanou zavaznou dedicnou chorobu v rodine, tak jsem doma brecela a brecela, az jsem mu rekla, ze si ho necham. Clovek ma videt vice uhlu pohledu, kor kdyz sam ma treba jiny nazor nez partner.
@ttm Ja souhlasim, ze diskuze je v poradku, a to v podstate o kazdem tematu. Ale diskuze na urovni, ne psychicke vydirani, osocovani z vrazdy atd.. (mmch doporucuji sinprecit precist skutkovou podatatu zlocinu vrazdy, nejlepe i s komentarem). Jednoducha zalezitost to uz tak pro zakladatelku neni. Ano mela by znat vsechny aspekty nez se definitivne rozhodne, ale jiste vylevy jsou zde naprosto zbytecne.

@1lenuska1
Nezbyva nez souhlasit. Konecne nekdo, kdo o tom neco vi.
Narozdil od nekterych.