icon

Jak léčit spálený obličej v těhotenství?

7. srp 2025

Ahojte, jsem v 18 tt a dnes jsem si spálila obličej, mám dost rudé čelo a nos. Byla jsem u rodičů na zahradě, celý čas ve stínu a i tak mě spálilo. Může to nějak ublížit miminku, nebo mně? Co Mám robit? Namazala jsem to bílou holandiou jogurtem a pak jak to vsáklo umyla a namazala krém, co normálne používám..panthenol nemám, teď už tady ani nekoupím...co mám dělat? Mám strach, páli mě to.. mám trošku ještě dekolt opálený, jinak nic...

mimco
7. srp 2025

@anonym_autor za 2 dny budeš ok, neřeš to

jana5382
7. srp 2025

@anonym_autor a z čeho máš strach?

anonym_cabddb
7. srp 2025

🫠

jipe
7. srp 2025

Jogurt je fajn, zítra kup Panthenol nebo nějaký krém po opalovani

merope
8. srp 2025

Pro dítě není moc dobré přehřívání, tzn. vadí opalování a podobně. Ale ty jsi byla ve stínu a holt máš pleť takovou, že ses spálila i tak. To už dítěti neublíží, jen to otravuje tebe. Pořádně to namaž případně chlaď a dneska skoč do lékárny a jenom řekni, že jsi těhotná (v 18tt to ještě není tak dobře vidět), aby ti nedali něco, co se těhotným nedoporučuje.

A příště i do stínu namazat opalovacím krémem - takové to, že je vlastně zima a přitom svítí sluníčko, to je šíleně zrádné (a připomíná mi to, že bych měla opalovací krém dneska taky přibalit - jedeme na výlet).

autor
8. srp 2025

Ach holky, tak ráno jsem se vzbudila i s růžovýma rukama..včera jsem to ještě neviděla..☹️ ale nejhorší je teď nos, pak čelo a potom dekolt...

jana5382
8. srp 2025
@anonym_autor

Ach holky, tak ráno jsem se vzbudila i s růžovýma rukama..včera jsem to ještě neviděla..☹️ ale nejhorší je teď nos, pak čelo a potom dekolt...

@anonym_autor je to skutečně tragédie. Ale neboj, do porodu budeš fit 🙂

petulkadodo
8. srp 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A ty ses v minulosti nikdy nespálila na sluníčku? V těhotenství může být kůže citlivější. Mně se zrudnutí kůže běžně objevuje až několik hodin po příchodu domů. Chlaď tím bílým jogurtem, promazávej čímkoli po opalování, ideálně s panthenolem, ale super je třeba i aloe vera. Dá se použít i fenistil gel. Pár dní teď nechoď na slunce, ať se kůže může zregenerovat a zbytek léta už se maž opalovákem, ideálně 50. I do stínu. Teď v těhotenství ideálně nějakým na citlivou pokožku (sensitive). Kdyby tě štvalo mazání krémem, super jsou opalovací mlhy ve spreji.

eloise02
8. srp 2025

Jasně tvůj spálený ksicht ublíží miminu v břiše. 😝 Zkusila ses nad tou hovadinou trochu zamyslet?

autor
8. srp 2025
@petulkadodo

@anonym_autor A ty ses v minulosti nikdy nespálila na sluníčku? V těhotenství může být kůže citlivější. Mně se zrudnutí kůže běžně objevuje až několik hodin po příchodu domů. Chlaď tím bílým jogurtem, promazávej čímkoli po opalování, ideálně s panthenolem, ale super je třeba i aloe vera. Dá se použít i fenistil gel. Pár dní teď nechoď na slunce, ať se kůže může zregenerovat a zbytek léta už se maž opalovákem, ideálně 50. I do stínu. Teď v těhotenství ideálně nějakým na citlivou pokožku (sensitive). Kdyby tě štvalo mazání krémem, super jsou opalovací mlhy ve spreji.

@petulkadodo Děkuji, poradíš mi prosím konkrétně nejaký produkt?

petulkadodo
8. srp 2025
@anonym_autor

@petulkadodo Děkuji, poradíš mi prosím konkrétně nejaký produkt?

@anonym_autor Já mám ráda na obličej opalovací fluid od La Roche. Opalovací spreje a mlhy jsou super od Biodermy. Z levnějších mám velmi dobrou zkušenost s opalovacími krémy a spreji Sundance z DM, mají i sensitive řadu.