Jak se vypořádat s dehiscencí v jizvě po císaři?
Holky prosím moc o radu, pomoc…V roce 2012 jsem měla akutního císaře pro rupturu dělohy, velmi komplikované, ale se synkem jsme to zvládli. Po 9.letech se nám povedlo druhé těhotenství. Od začátku krátký čípek a hodně ležení a teď tohle! Doktorka mě odeslala na rizikového pracoviště v Brně a já nevím, co mě čeká a mám strach. V noci nespím, bojím se. Prý se mi v jizvě udělaly “díry”, rozsšklebení té jizvy v určitých částech a hrozí i předčasný porod i prasknutí a vše špatně. Jsem teprve 23+5 týden. Moc se bojím o miminko, o mě. Co myslíte? Máte zkušenosti? Nechají si mě v nemocnici? …

@hezz17 já právě zažila taky něco podobného 🙈. Vystraseni do takové míry,že jsem k porodu jela s pláčem
..a úplně zbytečně 🙈

@milujicimaminka89 mě to taky překvapilo tenkrát, protože jsem byla asi 4 měsíce po císaři na podrobném ultrazvuku břicha u doktora, který má kvalitní ultrazvuk a říkal, že jizva je krásně srostlá. Gynekologická fyzio tahy říkala, že jizva je moc pěkná a najednou po 2 letech tam je prý díra a neměla bych mít další děti. 🤦 Doktor mi k tomu tenkrát řekl, že na ultrazvuku jsou vidět různé stíny a že to je právě úplně k 💩. Že opravdový stav určí jedině laparoskopie a logicky dloubat do té jizvy je víc na škodu než užitek. Takže držím palce, ať je vše v pořádku a ať to byl jen nějaký duch na ultrazvuku. ❤️