Jak zvládnout silnou rýmu během těhotenství?
Zdravím holky, jsem potřetí těhotná (8.tt), a chytla jsem neskutečnou rýmu (nejspíše od dětí a manžela). Moje gyndařka dnes neordinuje, a dle praktika nemohu nic, maximálně stříkat Vincentku a mořskou vodu, pít čaje a být v teple.
Inhaluji Vincentku, popíjím denní dávku, stříkám si ji do nosu + stříkám i mořskou vodu, která mi na chvíli zprůchodní nos.
S takovouhle rýmou se setkávám poprvé, normálně mi zabral Ibalgin a Sinupret sirup, což teď aktuálně je pro mě zapovězené.
Prosím, co byste poradily, aby se mi rýma spustila, a ulevilo se mi.
Děkuji.
Klidne si strikni otrivin,nasivin, olynth ...proste co mas doma. Samozřejmě neprehanet. Jinak doporucuju sprej Ryma stop. Jsou to bylinky. Pomaha znacne. A na to neustale strikani morske vody pozor, vseho moc skodi, muze ti to pekne vysusit sliznici. A klidne paralen. Ale pozor,jen klasicky paralen, zadny grip,extra atd.
U těch sprejů do nosu (nevím jak takto v začátku) mi dr. řekl, že mnohem horší sebe a dítě dusit než si 2x denně 5 dnů při rýmě výjimečně šplíchnout do nosu.
Taky jsem měla v tehu rymu a to 2x (jednou na zacatku, kdy jsem to jeste nevedela a pak ve 13tt). Normálně jsem strikala do nosu Otrivin Menthol. Ne tak často, ale když nebylo zbyti, tj. před spaním a v noci, když mě to vzbudilo. Případně si muzes koupit sprej do nosu pro děti. Myslím, že stokrát horší pro dítě i Tebe je, se dusit, nez si ten nos vyčistit kapkami. Oni to na těch sprejich musí psát, ale tak nepijes to, že jo 😃 a do žaludku se nic nebo skoro nic nedostane a působí to místně na sliznici.
Pokud by ryma byla delší než těch 7 dni, dutiny Te bolely, tak normálně jdi na ORL pro antibiotika. Nemá smysl, se trápit a mimcu se nic nestane.
No, hlavně odpočinek, Paralen, spánek a hodně tekutin, případně Priessnitz obklad na krk, Vincentku v lahvi nebo tablety jsou fajn (nejen sprej do nosu).
Přeji brzké uzdravení.
Sinupret i podle SPC neměl prokázany žádný toxický nebo teratogenni efekt, takže ten by měl být ok a fakt zabírá. Spreje taky používám obyčejné, působí to lokálně...
Já se z nějakého moribundusu hrabu už snad měsíc. Dutiny zduřelé, zahlenění, přitom rýmu extra nemám, kašel, děs. Dostala jsem už i antibiotika, jinak napařování, Vincentka sprej/pití/pastilky, Rýma Stop sprej, Sinu Orega sprej, cucavý bonbony Herbal Med, teď mám pocit, že mi zabírá vyplachovat dutiny konvičkou. Jinak může se Paralen. Držím palce, ať se z toho co nejdřív dostaneš.
Sinupret jsem v tehotenstvi mela od lekarky dovoleny.
Může se paracetamol (Paralen, Panadol) a já na rýmu doporučuji konvičku.
Ja som pri akutnom zapale dutin schytala antibiotika - Pamycon do nosa, za 4 dni po chorobe, jediné čo pomohlo. Bola som 12tt a viem ze nic ine mi nepomohlo, “ochorela” som vo štvrtok, mala som nakupenu sol virus stop do nosu… v najvacsom zufalstve som si dala na noc muconasal pondelok som už zufala išla k Dr. ktorá mi hneď predpísala tie antibio. Ten dlhý zápal je niekedy horší pre bábo ako kvapky do nosa…

Na spusteni rymy se naparovat nad hrncem s vrici vodou s bylinkama ( cokoli co najdes... tymian, materidouska, rebricek, repik, hermanek, ... ) a na noc klidne treba vzit paralen.