Jaký vliv má horní hranice plodové vody v těhotenství?
Dobrý den, lékař mi na poslední prohlídce řekl že mám horní hranici plodové vody. Jsem ve 30+1ttna rizikovém kvůli více faktorům a prý mám 9cm plodovou vodu. Nic mi k tomu neřekl a já si to pak hledala a dočetla sem se věci které mě nenechávají úplně klidnou, tak se chci zeptat zda to některá měla také a dítě i vy jste byly v pořádku. Děkuji za odpovědi.

Máš tady těch dotazů více různých, ne?
Předně bych se přestala tak zkoumat a řešit, to moc nepomůže 🙂 POkud máš nějaké dotazy a pochyby, ptej se lékaře a ne na fóru, kde Tě může někdo, kdo tomu nerozumí, akorát zbytečně vystrašit 🙂
A k dotazu - ano, měla jsem více plodové vody (až na úrovni polyhydramnion) a ne, žádný problém z toho nebyl - akorát jsem měla velké břicho a na porodním sále jsem jim pak udělala potopu :D. To, že se dcera při narození plodovky nalokala, už je jiný příběh, který s tím nesouvisí...
A co se týká čípku - tak od 37tt bylo dle lékaře "vše připraveno, miminko se může narodit každým dnem". No a já nakonec rodila až 41+3 tt, těsně před nástupem na vyvolání.