Kazivost zubů v těhotenství, jak tomu lze předejít?

calette
16. únor 2017

Ahoj,
prosím o radu, vím že se upozorňuje na velkou kazivost zubů v těhotenství, máme v celé rodině problémy a sestra v těhotenství s tím bojovala hrozně. Jsou nějaké třeba vitamínové doplňky nebo nějaké rady?? Moc děkuji.

monaluza
16. únor 2017

Pecliva ustni hygiena, nic jineho v tom nehledejte...

luska__
16. únor 2017

@calette nestačí jen 2x denně čistit, ale než kazivost je zánět dásní. ideálně nekolikrát denně použít mezizubní kartáček. já jsem v 10tt a byla jsem ted na prevenci a byla jsem pochválena, ale upozorněná, že to je hned, at to 2x víc než před těhu

no_title
16. únor 2017

sestra na gyndě mi říkala, že si mám dávat pozor na dostatečný příjem vápníku, protože když miminko nemá dost vápníku, bere si jej od matky - nejprve ze zubů a pak z kostí. Je možné, že kvůli tomu, že se ty zuby odvápní se pak i víc kazí

adypro
16. únor 2017

Podstatné je mít dostatek vit. D, ten je pro zuby klíčovější než samotný vápník.

maminkaha
16. únor 2017

@calette
Ahoj, byla jsem behem tehotenstvi 2x na dentalni hygiene, cistila jsem si zuby 2x denne + po kazdem jidle dentalni niti, jednou tydne elmex gelem (proti zubnimu kazu), brala jsem vigantol (v tehotenstvi i pri kojeni), hladinu vapniku jsem mela v norme (chodila jsem na odbery na endokrinologii se stitnou zlazou, tam me brali i vapnik), 11mesicu po porodu mne vypadl necekane predni zub, za dalsi rok se me zacala odlamovat osmicka. Ted jsem podruhe tehotna, tak cekam, ktery zub to odnese.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru