Kožní problémy v těhotenství - akné, atopický ekzém atd.
Ráda bych založila tohle téma, protože jsem ho tu ještě nenašla....jaké máte kožní problémy v těhotenství a jak je řešíte? Co pomáhá? 🙂
Kupodivu se mi zlepšila kvalita vlasů, ale docela dost se mi začala mastit pleť, mám akné. Lokálně používám skinoren a bylinou mast. Celkem to pomáhá...před dvouma týdnama se mi začaly loupat a dělat puchýřky na prstech, ale jak jsem začala pravidelně promazávat krémem, tak to zmizelo...No a dnes ráno jsem se probudila a v podpaží pravé ruky mám velký suchý flek, který vypadá jako atopický ekzém. Přitom jsem na to nikdy netrpěla. Tak jsem namazala sudocrémem a je to malinko lepší. Na druhé straně nic, takže z holení to mít nemůžu ani z deodorantu. Tak nevím, má s tím někdo zkušenost? Může se takhle sám rozjet atopický ekzém? Vím že, kamarádce se to takhle samo rozjelo před státnicema ze stresu... díky za příspěvky 🙂
já začala trpět na ekzem po porodu a stále se ho nemůžu zbavit...na kožním mi řekla, že jde o "nemoc maminek na mateřské" ...machání rukou apod., dělá se mi to jen na pár prstech, pak to mizí a zase objeví...odmítám na to mazat pravidelně kortikoidy, ty sice zabírají, ale je to hnus...
na tyhle fleky dost zabírá Imazol, nevím, jestli se může v těhu, poptej se v lékárně, stojí něco přes stovku...ale super je i na zarudlý prcky 😉 našemu zabírá líp jak Bepanthen
a vlasy? po porodu začnou padat, začaly se mi dávat do kupy až po tom, co jsem dokojila...
v těhu je tělo jeden velkej blázinec 🙂
Vlasy, nehty, zuby apod. mám všecko OK 🙂 Ale s tím ekzémem je to horší. Skoro celé těhotenství na něj trpím a to v sakra velký míře - třikrát jsem se rozjela do rizikových 95% AE na těle. Z toho jednou mi musela být píchnutá kortizonová injekce (33.týden) kdy už to bylo vážně akutní. Nikdy jsem na AE netrpěla, od malička jsem byla bez problémová a v ničem se nemusela omezovat. Ted jsem "jeden velkej ekzém" Nebyly to jen fleky, ale opravdu to byl jeden velký "flek" po celém těle, od hlavy až k patě. Mokvavá, zarudlá ložiska který svědily, pálily a praskly. Opravdu pěcka 😉 Jsem ráda, že jsem se toho díky bohu zbavila. Vkládám naděje do toho, že se to po porodu hodí zase zpátky do normálu. Ted se hodně omezuji ve stravě a v tom, co si beru na sebe (podotýkám, že jsem se v NIČEM nikdy neomezovala a ekzém nebyl) Tak doufejme, že už se to neukáže... ted mám kůži sušší na některých místech i hodně suchou, ale jsem šťastná že to je jak to je.. i kdybych to takhle měla mít napořád, hlavně už, prosím, ne to co jsem si prožila s akutním výsevem ae ☹
Hormony ti v těle spustí spoustu věcí. Já jsem lupenkářka, ale normálně ji mám v takové míře, že o tom ví fakt jen mí nejbližší kamarádi a přátelé a rodina - mám to jen ve vlasech, když jsem ve stresu, nebo sním něco dráždivého, vyleze v obočí a u nosu.... ale když jsem byla poprvé těhotná, tak mi najednou vylezla uplně všude - krk, dekolt, prsa, břicho....byla jsem jeden velký flek.... to těhotenství skončilo hned na začátku zamlknutím. Pak jsem v červnu zjistila, že se zase zadařilo, nakoupila jsem mastičky, bylinky do zásoby, čekala jsem útok lupenky na entou a nikde nic... Takže hormony jsou svině, ale je zajímavý, že u mě u druhého těhotenství z tohoto úhlu pohledu lautr nic... Jinak lupenku mažu, a doporučují to i na suchou kůži se sklonem k šupinatění, krémem Skin-cap. Je trochu dražší, ale párkrát za den namažu a mám svatý klid.
Tak ja se pridam.. Jsem sice na zacatku, ale akne mam silene.. Oblicek je desny, ale to jsem mivala i v puberte, ale co me a kosmeticku zarazilo, tak ze mi vyrasilo na krku. A zada nic, jen trosku dekolt. Ale krk? No hruza... A s tim se nic moc udelat neda, protoze cistici veci vysusujou, coz na krk neni idealni...
Já měla celé těhotenství po celém těle červené suché skvrny a kožní mi řekla, jelikož jsem odmítla kortikoidy, že se toho v období těhotenství a kojení nezbavím, protože to chce léčbu právě takovými hnusy. Mazala jsem si na to vše, co se mohlo v těhotenství a na chvilku to zmizelo. Horší je, že se mi to za tu dobu rozlezlo a nechce to zmizet. ☹ Kožní je ze mě nešťastná. ☹
@craki a holky, na akné a jiné kožní problémy moc doporučuju Hymalaya krémy a kosmetiku. Je za pár korun, je přírodní a já na ni nedám dopustit. Především na antiseptický krém: https://www.google.cz/search?q=himalaya+multipu...
a taky na:
http://eshop.rudorfer.cz/rudorfercz/eshop/1-1-H...
nevysušuje a opravdu léčí. Jak akné, tak mi po tom ant.krému zmizel skoro i ten flek vpodpaždí 🙂 Za ty peníze to stojí vyzkoušet, třeba pomůže i vám 😉
Přidávám se, od dětství trpím lupénkou. Poslední roky mi na lupénku zabírají už jen kortikoidové masti, jednou za týden komplet namažu tělo a mám na týden klid, než se lupénkové ložiska začnou znovu objevovat. Ovšem teď jsem těhotná a gynekolog mi řekl, že bych mast s kortikoidy měla vysadit. Samozřejmě, že pro zdravé miminko vše, tak teď děkuji tam nahoru, že jsem těhu na podzim a tudíž chodím zahalená. Přesto mě to trápí, tak teď hledám na netu něco bez kortikoidů, co by mi pomohlo, nebo aspoň lupénku na těle minimalizovalo.
Nemáte některý zkušenost s mořskou solí, která se prodává ke koupelím? Zabírá to?
Od Himalaya Herbals na kožní problémy je super Víceúčelový (Multipurpose) krém a na vnitřní užívání tablety Neem. Vše jsem nakoupila na www.himalaya-online.cz Ten krém je super i na oholená místa třeba třísla. Taťka si jím zahojil bércový vřed na noze. Také je super Clarina na akné.

to všechno ty hormony..vlasy se zlepší, padají daleko míň, protože si to vyberou po porodu, kdy padají v chuchvalcích 😎 to jsem ti pomohla, žééé?