Křečové žíly a modřiny v těhotenství, co pomohlo?

madinkas
7. bře 2016

Ještě otěhotněním jsem byla u doktorky s tím, že se mi často dělají modřiny a s poměrně viditelnými žílami na nohou, předepsala mi Detralex, na posilnění žilních stěn. Po tom, co jsem zjistila, že jsem těhotná jsem ho neužívala, protože jsem se bála, že by mohl nějakým způsobem ublížit. Při další návštěvě jsem se zeptala, jestli ho můžu začít užívat znovu i v těhotenství, protože v těhotenství se tyto problémy většinou zhoršují.. Žíla pod kolenem, která je viditelná nejvíc mě občas bolí, sem tam v ní cítím takové slabé píchnutí. Bylo mi řečeno, že Detralex nijak nemůže ublížit plodu. Začala jsem ho užívat pravidelně dvakrát za den a mám pocit že se můj problém trochu zlepšil. Ale jsem teprve ve 22tt a bojím se co bude dál.. ☹ Má některá z vás taky podobný problém? Co na to pomohlo vám?
Slyšela jsem už i o tom,že existují nějaké krémy na zmírnění příznaků křečových žil, máte s nimi někdo zkušenost?
Děkuju všem za užitečné rady a přízpěvky 😉

janawei
7. bře 2016

Já mám bohužel s křečovými žílami také problémy. V těhotenství jsem to řešila každodenním užíváním hořčíku - Magnosolv a každodenním mazáním Venadoronem od Weledy. Ke konci těhotenství jsem mazala raději i 2 x denně. Křečové žíly se mi nezlepšily, což jsem ani nečekala, ale nezhoršily se, v což jsem doufala. Pomáhalo mi to i na syndrom "neklidných nohou". Jo, a při každém sprchování jsem dopřála nožkám studenou vodu. Mimo těhotenství používám na střídačku Venadoron s bioinformačním krémem od Diochy, který jsem ale v těhotenství radši nepoužívala, i když to není vyloženě nedoporučované. S Detralexem nevím, já osobně jsem jakákoliv farmaka především v těhotenství odbourala, jsem vůči některým studiím o "nezávadnosti" léků skeptická.

lv
7. bře 2016

Detralex jsem brala obě těhotenství, byla jsem i na cévním.

mama4tata
7. bře 2016

Taky s tím mám problém a zatím to řeším jen cévní gymnastikou a pohankovou kaší, resp. instantními pohankovými vločkami ráno do kaše. Dokonce nejsem schopná se ani dokopat do studené vody na nohy, protože jsem šťastná, že se můžu ve vaně trochu vyhřát a navíc by mi to asi zhoršilo problém s močákem. Takže radím jen nožky mít co nejčastěji nahoře, procvičovat, používat třeba takový ten masážní míček na chodidla a taky koupit kompresní punčochy..Jinak mě nic nenapadá.

iveta93
7. bře 2016

Já brala magnésium a často dávala nohy nahoru.

madinkas
autor
8. bře 2016

A brala jsi normálně 2 tablety denně nebo jsi nějak snížila dávkování? 🙂

madinkas
autor
8. bře 2016

mama4tata: A podle čeho cvičíš tu cévní gymnastiku? Mohla bys mi prosím poslat odkaz? 🙂 Tu pohankovou kaši si taky občas vařím, pila jsem někdy i pohankový čaj, ale cosi mi čaje začaly vadit... Když už nějaký, tak mátový, ten se mi zatím nezprotivil. :D

mama4tata
8. bře 2016

@madinkas úplně základní cviky třeba tady https://www.mojemedicina.cz/o-zdravi/dobre-rady..., jsou tam kapitoly, tak si dej když tak "cviky v sedě" a "ve stoje". Jinak v posteli kroužím se zvednutýma nohama v kotnících, je to fajn 🙂 Dobré je si nohy opřít na chvíli o stěnu, sedět s nohama podloženýma na židli...máme sedačku do L, tak sedím zabořená často v tom ohybu a nohy mám tak trochu výš, než zadek. Ale i ty stahovací punčochy nemusí být špatné, třeba jen nějaké podpůrné, co vypadají hezky ;)

mama4tata
8. bře 2016

@madinkas hořčík je ok, ale říkám si tak nějak intuitivně - všeho moc škodí. On relaxuje svaly, tak ho beru tak nějak s mírou...

madinkas
autor
8. bře 2016

@mama4tata díky za ten odkaz, zkusím podle toho cvičit. ;) Taky občas mívám položené nohy na gymnastickém míči, je to úleva, zvášt když jsem třeba skoro celý den na nohách. O těch stahovacích punčochách jsem zatím nepřemýšlela.. Uvidím ;)

binki
15. bře 2016

Stahovaci puncochy nosim celorocne. Jsem po velke cevni operaci. Nesnasim je, ale pomaha to. Rozhodne je dobre jist ovoce s vitaminem c, listy a primerene bylinky. Koupila jsem si bolster na yogu a davam nohy nahoru. Dobre je promazavat kuzi jemnymi krouzivymi pohyby (treba mleka Korres). Sprchuji se chladnou vodou a stridam sezeni, chuzi a stani. Nevydrzim v jedne poloze dlouho. Dobre je i resit souvislost s jidelnickem (jatry), ale v tehu spis udrzovaci...

karlajasmine
15. bře 2016

Boruvky!! 🙂 Ty pomahaji.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru