icon

Krvácení v 6.-8. týdnu těhotenství

kaculik007
6. říj 2016

Plod je podle velikosti asi 6 týden. Dnes jsem začala krvácet jen slabě růžově a teď odpoledne už červeně. Byla jsem u doktora a dostala dvoje prášky na udržení a jen ležím. Máte někdo taky takový problém a udrží se miminko ?

Strana
z2
pinkworld
6. říj 2016

Úplně to stejné se mi stalo teď nedávno. Dneska jsem 8+0 a v neděli se mi spustilo špinění až krvácení - nebyly jsme doma, v pondělí jsem hned volala sestře, jestli mám přijít, či co... Nejsem žádnej plašan a bolestínek, ale jistota je jistota. Bylo mi řečeno, že to je v pohodě, že se to stává. Je strašně brzo a tělo to ještě nepobralo, tak se snaží odmenstruovat a ono to nejde. Řekli mi, že se na to stejně nic nedává a že se s tím nic nedělá. Prostě se mám šetřit, netahat nic těžkého, nic fyzicky namáhavého a 14 dní bez styku. S přestávkami to pokračuje dodnes. Moc bych to nehrotila, neděje se až tak nic zvláštního - pokud z tebe vyloženě nejde krev samozřejmě. 😉 Já si říkám, jestli se má udržet, udrží se, když ne, tak ne...asi pro to bude důvod. Je mi prima, žádné bolesti, tak snad to bude v pohodě.. 🙂

demetritis
6. říj 2016

Me todle tehu doslo ze sem tehu kdyz sem spinila a krvacela temer porad zacla sem 11.6 spinit a do 19.7sem si myslela ze mam jen v haji ciklus . A mala je dnes uz docela velky drobek uz jdou citit pohyby hlavne brat ty leky i tak se muze stat ze ale tehu zamlkne nebo se odkrvacu lip driv nez pozdej . Tak hodne zdaru

mery96
6. říj 2016

Ahoj, měla jsem před rokem stejný problém. K smrti mě to vyděsilo. Stalo se to v noci. Zakrvacela jsem a do rána nespala. Pak na gyndu, srdce až v krku.. kde mě primář uklidnil že je vše jak má být při kontrole na UTZ. Vysvětlil, že se jedná o reakci těla, kdy já jsem sice těhotná, ale v tomto období bych měla menstruaci a tělo to ještě pořádně neví. Léky jsem nedostala, jen jsem musela do kontroly v klidu ležet. Teď vedle mě spinka půlroční slečna 🙂 Snad Tě to povzbudí 🙂

lenusaak
6. říj 2016

Bývá to poměrně časté. Většinou se dávaji léky na podporu těhu- progesteron ( Utrogestan) ženy často krváci v období menstruace, protožedelozni sliznice neni takhle na začátku těhu zcela pokryta placentou a tak krvaci stará sliznice. Dale to může být hematom, který se klidovým režimem a popř. antikoagulačni terapii( leky proti srážlivosti krve) vstřeba- to se pozná na ultrazvuku. Často take jde o prasklou cévku - děloha se zvětšuje a je dost prokrvena. Krev by neměla být tmavá a nemělo by to být krvácení silné jako v začátku menstruace, také žadné křeče a bolesti břicha.
Určitě se neboj, dokáže to pěkně postrašit, ale takto na začátku je to opravdu časté. 🙂

kacenka115
6. říj 2016

Já slabě krvácela taky v šestém, jeli jsme na pohotovost, tam našli malý problém a taky mi napsali dvoje léky. Pak na kontrole u mého lékaře bylo už všecko v pořádku a prý jako kdyby se nic nestalo. Miminko v pořádku a další sešn až na screeningu 🙂

deni2701
7. říj 2016

Kdyz jsem čekala svou první dceru,bylo mi 27. V 8 tt jsem začala špinit a slabě krvácet... Od 6tt jsem měla vystaveny TP a proto jsem byla hrůzou bez sebe. Prodelala jsem předtím dva potraty samovolné,takze strach byl znásobený... Krvácení druhého dne zesílilo,tsk jsem se okamžitě objednala k doktorovi. Druhý den,kdxz jsem tam došla,krvaceni zůstávalo... Po ultrazvuku mi bylo řečeno,ze jsem zřejmě samovolně přišla o jedno dvojče... Druhá dcerka mi naštěstí zůstala,i když se narodila ve 30tt,dnes je na zabití a je jí 17.😊 Je zdravá jak ripa... Se svou druhou dcerou jsem prožívala to samé,opet po dvou potratech před ní... Tentokrát jsem krvácela dlouhé tři měsíce... Slabě,ale krvácela a čistou krev... Doktorka mi napsala léky,mela jsem naordinovany klid a byla vedena na rizikovém... Říkala,ze se to stává,ze to některé maminy tak mají,ze zpočátku se krvácí,kdyz se ten plůdek uhnizduje na děložní sliznici a citlivější ženy reagují takto... Později už to krvácení šlo vysvětlitmnnoha důvody,ale každý další ultrazvuk ukázal krásný zdravě rostoucí a přibývající plod... Byla jsem nervózní,byla... Ale po třech měsících to utlo,opravdu,ze dne na den... Moje druhá dcerka se taky narodila dřív,o 6 týdnů,ale je zdravá jak ripa,je ji 8 měsíců a roste jak divá.😊 Chce to pevné nervy,byt v klidu a fakt co nejmíň stresovat,to dělá hodně... A pochopitelně konzultaci s gynekologem... A věřit mu,pokud je dobrý,mate s ním dobré zkušenosti a má dobré reference. Co si budeme povídat,jsou i ti,co Leccos zanedbsji...😞
Držím palce,at vše dobře dopadne!!!!!👍

kaculik007
autor
7. říj 2016

Ahoj, děkuji moc za podporu, ale začala jsem silně krvácet, takže jedu do nemocnice ☹ jelikož mám i takové bolesti jako při MS, tak to asi dopadlo špatně a dělo ho vyloučilo... Ale jak píšete, vše má svůj důvod...

kaculik007
autor
7. říj 2016

Tak si mě nechali v nemocnici. Srdíčko pořád tluče, tak uvidíme, krvacim pořád stejně dost silně.

mery96
7. říj 2016

@kaculik007 Držím pěsti a mysli pozitivně! Pokud je srdíčko, je naděje!

kaculik007
autor
7. říj 2016

@mery96 myslím tak, mám strach, ale když je srdíčko pořád má naději....

lenusaak
7. říj 2016

@kaculik007 držim pěsti. Taky jsem si s tím zkusila ☹ doufám, žd u tebe to bude se šťastným koncem. Řekli důvod krvácení? Odpovída tt mimisek?

kaculik007
autor
7. říj 2016

Já bych měla dostat MS ale oni mi důvod neřekli. Jo má 4mm takže asi v normě.

kaculik007
autor
7. říj 2016

@lenusaak doktorka ale řekla že tomu šanci moc nedává. Tak uvidíme. Já tomu šanci dávám a šance umírá poslední.

lenusaak
7. říj 2016

@kaculik007 ach jo je to trápení to krvácení. Tak hezky odpočívej, domů nespěchej a držím palce!!

monilee
7. říj 2016

@kaculik007 S dcérou som ležala v nemocnici so silným krvácaním 5 dní, povedali mi že nádej na udržanie tehu je naozaj malá a vysvetlili mi, ako prebieha revízia... Tehu sa nakoniec udržalo, krvácala a špinila som ešte ďalšie 4 mesiace, ale dnes mám doma 13 mesačnú slečnu 🙂

lenusaak
7. říj 2016

@kaculik007 ano presně tak!!! Naděje umírá poslední a držim pesti s Tebou, tfuj tfuj

kaculik007
autor
7. říj 2016

Děkuji moc holky, já to zatím nikde ani neříkala že jsem v jiném stavu, tak jste tady teď moje útěchy ....

deni2701
7. říj 2016

Držím pěsti! Jak už jsem psala a jedna maminka také,i já krvácela několik měsíců! Já mám pro změnu doma přesto 8-mi měsíční uzlíček,tskze to chce věřit,verit a věřit!

kaculik007
autor
8. říj 2016

Věřím, celou noc si říkám že to bude dobrý...

babovka_babovicka
8. říj 2016

@kaculik007 Ahoj Kaci, moc Tě lituji a věř mi, ze vím, co prožívás.. ve středu mě po 4ech dnech pustili z nemocnice.. v neděli jsem začala dost krvácet (jsem 12tt) , bylo to teda bez jakékoliv bolesti.. při příjmu mi řekli, ze zatím je vše ok srdíčko tlouklo a hematon nebyl..
Dali mi kapacku na zastavení krvácení a do pondělí byl klid.. bohužel se mi do středy neobtěžovali udělat ultrazvuk (ani na moji žádost😠), tudíž jsem nic nevěděla, jen žila v nervech.. hlavně, když dr.suše prohlásila, že ne vždy je to potrat!..
Měla jsem stavy úzkosti a strachu a ve středu, kdyby mě nepustili, jsem byla rozhodla podepsat revers, abych mohla jít za svým gynekologem, kterému věřím a který by mi udělal ultrazvuk a zkontroloval miminko..
Od nedělní lapačky mi stejně jen dávali magnesko a něco na zpevnění cév ce formě tablet..
Naštěstí mi pri odchodu z nemocnice udělali ultrazvuk a já poprvé viděla, jak se miminko hýbe..po te jsem sla ke svému gynekologovi a ten byl teda úplně v klidu a o žádném potratu nemluvil!!! Říkal, že prasklá cévka je normální!
... jen Tě chci povzbudit, aby jsi neměla černé myšlenky jako já, protože n negativní lékaři a prostředí nemocnice dělá svoje!! Držím palce, vše dobře dopadne!
Určitě dej vědět💕

babovka_babovicka
8. říj 2016

Omlouvam se za chyby, píšu na mobilu😊

kaculik007
autor
8. říj 2016

@babovka_babovicka děkuji ti moc a tobe přeji at už žádné problémy nejsou. Mě naštěstí i dnes ultrazvuk dělali a srdíčko tam stále je, jen je miminko uloženo hodně nízko.

luscinnia
8. říj 2016

Drzim palce. Znam to, je to o nervy. Prvni tehotenstvi mi v 6 tt ukoncilo spineni a pak krvaceni. Druhe pak spineni od 8 tt.... veeeelky hematom, odesla jsem z prace na riziko a spinila a krvacela az do 18 tt. Nasledovaly pak dalsi a jine zdravotni komplikace... no a dcera ma skoro rok a pul a spi tu ted vedle me. Kdyz je to ditko drak, udrzi se. Snaz se vydupat si vzdy uzv, to me uklidnilo.

Je to velmi psychicky narocne obdobi. Spatna zprava je, ze o dite se ted budes bat uz porad... az do tve vlastni smrti. To uz se nezmeni.

kaculik007
autor
8. říj 2016

@luscinnia zatím si o něj nemusím ani říkat a dělají ho automaticky. Jak jinak by kontrolovali že tam je. Sice nejsou moc šťastní z toho jak je nízko ale je to můj malej bojovnicek a já za něj budu bojovat. Jo ten strach, děti... Když pak vidím sebe, jak jsem se někdy chovala k našim tak mě to mrzí.

luscinnia
8. říj 2016

Mela jsem cele tehotenstvi vcestnou placentu pres branku. I s tim se da odnosit. Vylezla az uplne na zaver, ale stejne i po porodu potrapila... nechtela ven.

Me porad kontrolovali, ale podle vseho malo. Ja jsem fanda toho porad se vsech ma vsech ptat.

Je to opravdu tezky.

kaculik007
autor
9. říj 2016

@luscinnia to je pravda, pořád se na vše ptát ...

kaculik007
autor
9. říj 2016

Bohužel tomu našemu drobečkovi dnes přestalo bít srdíčko ☹

monilee
9. říj 2016

@kaculik007 Tak to ma mrzí, držím palce nech to dobre zvládneš a čoskoro sa zadarí ďalší drobček! Mne v nemocnici povedali, že ak potratím, tak je dosť možné, že plod nebol geneticky v poriadku a že príroda ho proste "odstavila" :(

kaculik007
autor
9. říj 2016

@monilee mělo to prostě svůj nějaký důvod... Jsem smutná, ale snad to příště vyjde.

luscinnia
9. říj 2016

Otehotnela jsem s dcerou tri mesice po potratu. Opravdu je pak vetsi sance. Ale utecha je to marna. Je mi te lito, ac te vubec neznam. Jen vim dost presne, jak ti je. Snad bude revize rychla a bez komplikaci. Chce to obratit pak pozornost na chvili jinam. Mne vzdycky dost pomohlo zamereni na praci a aktivni vikendy. Odmen se! Kup si neco nehorazne draheho a zbytecneho. Opij se! Snez sest kusu nejoblibenejsiho zakusku nebo pet tabulek cokolad! Bud na sebe zkratka hodna.

Strana
z2