icon

Krvácení v prvním trimestru. Zkušenosti?

lenu12
23. čer 2021

Ahoj holky,
o těhotenství jsem se dozvěděla po dvoutýdenním špinění, kdy jsem si myslela, že se mi "zbláznila" menstruace. S přítelem se už pár let snažíme, čekal nás Gennet, tak jsem s tím už ani nepočítala... Na první kontrole 5+1 ještě bez srdíčka, předepsán Utrogestan 2-0-2. Špinění malinko zesílilo, na další kontrole v pondělí 6+1 už srdíčko bylo, bez hematomu, příčina krvácení nezjištěna... Utrogestan zvýšen na 3-0-3. Včera dopoledne ve sprše z ničeho nic větší množství krve(jako začátek menstruace) s malými staženinami, vše trvalo pár sekund. Od té doby zase jen špinění.... Nechci lítat k doktorovi obden, když stejně víc nezmůže.. Jen snad potřebuji naději, že se občas zázraky dějí i přes počáteční problémy.... Kontrolu mám až za tři týdny.... Děkuju moc za sdílené zkušenosti...

lidija1234
•
23. čer 2021

Ahoj já špiním někdy do teď a to jsem ve 23 tt :D na začátku jsem hodně lítala k doktorce. Na začátku jsem dostala také prášky a to zabralo ale doktorka mě řekla že pokud to nebude prosperující těhotenství tak to žádné prášky světa neudrží. Každopádně já hnědě špinila a jak se objevila krev tak jsem hnedka běžela na gynekologii. Pokud jsi krvácela a bereš prášky tak bych si tam určitě zašla já bych nevydržela ty tři týdny, nebo aspoň tam zavolat a poradit se zda má cenu přijít.

lenu12
autor
•
23. čer 2021

@lidija1234 Děkuju, zítra tam tedy zavolám.... A ještě hloupý dotaz... Kdyby se mimi neudrželo, doktor to pozná asi hned, že?

lidija1234
•
23. čer 2021

ano, pokud by jsi samovolně potratila tak by to viděl. Budu držet palce já si tímhle procházela celý první trimestr nebyl týden kdybych nebyla na gyndě :D lepší nic nepodcenit 🙂 budu držet palce aby vše dobře dopadlo🍀

lenu12
autor
•
23. čer 2021

@lidija1234 Děkuji... Před chvílí to samé, zase větší množství krve se sraženinami... Přitom od včerejška jsem jen trošičku špinila... 😢 Nevim, jestli jsem připravena na verdikt doktora, ale asi je to jasné 😔

lidija1234
•
23. čer 2021

no tím že tam máš sraženiny bych fakt volala hnedka. Úplně ti rozumím procházela jsem si tím samým hele i kdyby to nedopadlo tak jsem fakt četla hodně případů že hnedka další měsíc se zadařilo 🍀 vím že je to těžké musíš si v hlavě pořád dokola opakovat že kdyby miminko bylo zdravé tak by se udrželo. Ale neviděla bych to úplně černě četla jsem i případy kdy to byl hematom, takže pořád budu držet palce🙂

misu8
•
23. čer 2021

Já jsem třeba případ s dobrým koncem. V 1. trimestru se mi o jednom víkendu spustilo hodně silné krvácení, v krvi byly i jakoby kousky sliznice. Dost mě bolelo břicho. V pondělí jsem šla k dr, byla jsem přesvědčena, že to odešlo, ale miminko tam pořád bylo, jen jsem měla obrovský hematom a vše bylo tedy hodně nejisté. Krvácela jsem pak ještě několik týdnů. Naštěstí se v mém případě miminko udrželo 🙂

lenu12
autor
•
23. čer 2021

@misu8 Já na jednu stranu v hematom trochu doufala, ale v pondělí na vyšetření žádný vidět nebyl.... Jediné, co mám je polyp na děložním čípku... Ale nevím, jestli to může mít vliv......

misaky
•
23. čer 2021

@lenu12 Já krvácela cca 4 měsíce v obou těhotenstvích, která dobře dopadla. Jasně červené krvácení, zvlášť při námaze, ale někdy i jen tak. V prvním o dost víc, pak ještě jednou v pátem měsíci. U dr jsem byla každou chvíli a nikdy se na nic nepřišlo. Prý to vypadalo na překrvenou dělohu.
Držím pěsti ať je vše v pořádku.

lenu12
autor
•
23. čer 2021

@misaky Děkuju, ale krvácení už je hodně silné 😔

misaky
•
23. čer 2021

@lenu12 to mě mrzí. Přesto pořád držím pěsti ať je mimčo v pořádku. Pořád to může být ten hematom.