icon

Krvácení v těhotenství: Kdy se vydat na pohotovost?

lobella
4. bře 2023

Ahoj. Prosim o radu,nazor,tipy. Dle PM jsem 8+4,dle UTZ 6+6tt. Tehu potvrzeno v utery, As+. Ve ct odpo jsem zacala krvacet, ukapavat. Moje dr uz tam nebyla a ani v patek,tak jsem volala na gyn/por.pohotovost,zda mam prijet. Je mi jasme,ze se s tim v tomto stadiu tehu nic delat neda,ale proste pro kontrolu. Na pohotovosti mi rekli,at nejezdim,ze stejne nic neudelaji. Zadny sex,mam odpocivat. Mam doma 2 deti 4 roky a skoro 2 roky,takze se snazim v ramci moznosti setrit,ani ven jsme vcera nesli,jen sedeli doma na zadku a hrali si. Nicmene krvacim stale,obcas vic obcas mene intenzivne. K tomu lehke bolesti podbrisku a krize. Pri namaze mi jakoby tvrdne bricho, nevim,zda je mozne v tomto tydnu? Co byste delali? a sjet na tu pohotovost? Urcite se chystam v pondeli rano k dr,ale nevim,zda cekat. Vcera jsem zrusila kamaradku,dnes odpo mame jet na rodinnou oslavu,ale vubec se na to necitim. Uz jsem to samozrejme obrecela,ze o prcka prijdeme. Cekala jsem,ze se krvaceni rozjede a potratim,ale porad nen ukapavam. Asi me vic ubiji ta nejistota,ze nevim,zda mrne zije nebo ne.

europa00
•
4. bře 2023

@lobella to je mi líto ano nejistota je opravdu hrozná… zjidtis jen podle hcg zajdi si v pondělí a Psk v úterý jako samoplatce pokud hcg bufe klesat je to jasné. Drz se naděje stále je ale ty bolesti a stahy dělohy nejsou úplně dovre

lobella
autor
•
4. bře 2023

@europa00 si myslim,ze jednorazovy UTZ rekne hned,zda je As+ ,pripadne,zda se nevytvoril hematom,ale v ut tam nic nebylo...

volfikovi
•
4. bře 2023

@lobella já bych zajela na pohotovost. Je pravda že s tím nic neudělají, ale člověk alespoň ví, na čem je

kkkt
•
4. bře 2023

@lobella ma cerstva zkusenost ikdyz v pozdejsim tydnu. Predminule utery jsme byla na odbery na 1 screaning, jeste v nemocnici silny hnedy vytok. Hned poplach a kontrola. Dle doktora vse v norme 🤷‍♀️. Druhy den jsem zacala krvacet, poplach znova a letela jsem ke sve mudr. ta me tvrdila ze vklinena placenta v cipku. Okamzite prejezd na fakultku a co tam nenasli? Hematom, zustala jsem na 1 noc nasazen ascorutin - to je cecko proti krvaceni a je bez predpisu 😇 a utrogestan, ten uz teda na predpis je.

Ale vzhledem k te nejistote bych nikde nevolala sedla do auta a jela, kdyz uz tam budes tak te tezko vyhodi 🤷‍♀️ ano je to nejiste a ani doktori nejsou vsemocni ale sakra. Ja bych teda do pondeli nevydrzrla sedet a cekat 😖

Bylo me receno ze cerstva krev je problem, muze byt z cerstve praskleho hematomu, ale i odjinud. Ja pote uz spinila jen hnedou starou krvi a to je z hematomu, kt se vyprazdnuje.

lobella
autor
•
4. bře 2023

@kkkt kez by to bylo podobne...hlavne ze to u vas dopadlo dobre🙂

kkkt
•
4. bře 2023

@lobella drzim palecky 🍀 a urco bych ficela fo nemocnice 😇

monika3456
•
4. bře 2023

@lobella já bych zajela hned na pohotovost, budeš vědět na čem jsi. Držím 🍀🍀🍀🍀🍀🍀

lencaa11
•
4. bře 2023

@lobella zajela bych na pohotovost a řeknou vám aspoň jak to vše vypadá je možné že máte hematom ,nebo praskla zilka atd .. je pravda že teď je to úplný začátek a příroda si sama řekne co chce na oslavu bych nešla max dala děti chlapovy ať jde sám a odpočívala

katherine177
•
4. bře 2023

@lobella jela bych na pohotovost ,jinak mě dali na krvácení Ascorutin tbl., dá se koupit bez receptu.Nakonec to skončilo špatně .Já neměla ,ale srdeční akci , těhotenství 8tt odpovídalo 6tt.

europa00
•
4. bře 2023

@lobella aha promiň Js prehlidla ze jdeš už v pondělí bs ultrazvuk ano pokud nebude srdeční akce je zo jasné…drz se

krisstina93
•
4. bře 2023

Já jsem taky krvacela, byl to hematom a musela sem potom 6 týdnů doslova jen ležet s nohama nahoru, skoro ani na záchod sem nemohla. O staršího syna se musel naplno starat manžel, já krvacela i když sem si jen stoupla. Ale dopadlo to dobre, těhotenství vydrželo. Můžeš někoho poslat do lékárny aspoň pro ascorutin.

lobella
autor
•
4. bře 2023

Holky ted odpo se to rozjelo vic,uz je to jak silnejsi ms,tmave,...nevidim to dobre😞 kdybych opravdu potratila...komu se to stalo, to z vas proste vypadne prcek do zachodu???! Neumim si predstavit proste splachnout? Kdyz to skonci jinde,co pak? Mit zahradu,udelam hrobecek,ale jsme v byte...vubec nevim,co si pocit

lencaa11
•
4. bře 2023

@lobella pokud to jde do vany dát něco pod sebe když to na vás přijde 😔😔 tak bych se rozloučila třeba to dopadne dobře držím palce 😔😔 ....hlavně pozor na velkou stratu krve atvse vám neudělá špatně hlavně nebejt sama

ivetka7686
•
4. bře 2023

@lobella napsala jsem Ti zprávu ☺️

lobella
autor
•
4. bře 2023

Holky,tak je nejspis konec...k veceru jsem dostala ostre ms bolesti do podbrisku a zad, zacala krvacet hodne...pred hodkou sla do sprchy a po chvilce mi v dlani skoncila jakasi hromadka srazene krve😭...od te doby jen hodne krvacim, bolesti se stale drzi😞nevim,jestli jet na pohotovost nebo cekat, jestli se to zklidni

drahotka
•
4. bře 2023

Nemam zkušenosti, jen jsem přečetla diskuzi a chci te podpořit...❤️ Mas dve jiste zdravy a krasny deti, vaz si jich, obejmi je a ver, ze jen co bude moznost, urcite se Vam to povede znovu ❤️ Asi to takhle priroda chtěla a ma to tak byt...

monika3456
•
4. bře 2023

@lobella určitě bych jela na pohotovost

carameels
•
4. bře 2023

@lobella Rozumím, že člověk nechce být za hysterku apod. Ale tady nemáme věšteckou kouli a uklidňovat, že to někdo měl třeba stejně, je k ničemu! Každé těhotenství je jiné, každý průběh je jiný. Já si tisíckrát přečetla, že bodání v podbřišku je normální a stejně jsem raději jela. Jasně, byla jsem 30tt s dvojčaty, ale nikdo mi nevynadal, ba naopak si mě tam chtěli nechat na pozorování. Být tebou, nepíšu na koníka, ale už fičím na pohotovost. I byť jen kvůli té ztráty krve… Snad to nevyzní blbě, ale fakt místo celého dne řešení na koníku by byla lepší rovnou pohotovost. Přeju hodně sil 🤍

volfikovi
•
4. bře 2023

@lobella mohl to být klidně i hematom ta hromádka. Opravdu já bych už dávno byla na pohotovosti, není na co čekat

europa00
•
Autor odpověď smazal
•
europa00
•
5. bře 2023

@lobella drz se snad vše odejde samo to spíše bude sliznice… uvidíš jsk tu bude kdyby se přidali veliké bolesti a teploty jela bych na pohotovost… kyretaz opravdu jen v nejnutnejsim případě. Zkus to nechat odkrvacet. Drz se brzy se zadari a bude vše v pořádku uvidíš 🙏😘

lencaa11
•
5. bře 2023

@lobella zajela bych do nemcnice ať víte jak to s vama vypadá zda je vše ok zda není velka strata krve atd ..

lobella
autor
•
5. bře 2023

Tak jsme tam vecer sjeli, sly ze me velky kusy a hodne krve....potvrdili potrat,uz nebylo nic videt,s tim ze hodne krvacim,ale cisti se to samo,bud me tam chteli nechat nebo pichnout injekci pro podporeni cisteni,s tim ze se krvaceni zhorsi i bolesti,kdyby neco hned zpet...no pichli mi ji a cestou dom se mi kontrakce uplne zastavily a krvacim minimalne,proste presny opak nez se melo dit...🙈 snad se to jeste rozjede,at nemusim na cisteni

lencaa11
•
5. bře 2023

@lobella to mě moc mrzi 😔aspoň víte že tělo si poradilo samo něco nebylo v pořádku povede se znovu teď hlavně odpočívat ☘️☘️

lobella
autor
•
5. bře 2023

@carameels ja jsem tu hledala spis zkusenosti ostatnich,kdo si potratem prosel doma,jak to zvladnout,co cekat, ridila jsem se pokyny z pohotovosti,kdyz jsem jim volala ten ct

ivetka7686
•
5. bře 2023

@lobella já Ti psala zprávu ☺️