Krvácení ve 13. tt a dítko doma
Dobrý den, jsem ve 13.tt těhotenství a po krvácení teď ležím 4.den v nemocnici. Zítra mě pustí domů, doma mám hodně živou 21 měs dcerku, takže přes den nemám chvíli klidu. Mám teď strach ji zvedat, aby se krvácení nevrátilo. A vůbec prostě normálně fungovat. Která máte stejné zkušenosti, jak to bylo u vás? Nikdo mi zatím neřekl, z čeho krvácení mohlo být, prý se to stává. V prvním těhu jsem ani nezašpinila a dělala jsem vše. Ale měla jsem možnost odpočívat.
@marketa11112 zkusím jí to taky vysvětlit, třeba to pochopí, že mám v bříšku miminko a musím být opatrná. Jestli mě bude poslouchat, protože nevydrží ani půl minuty u pohádky, tak jestli mě bude vůbec vnímat 🙂 Potíž je v tom, že třeba u oblíkání a přebalování ji musím nahánět. Utíká mi a mà z toho hroznou srandu. Schody nejsou problém, chodi sama a ráda, ale musím ji zvednout do kočárku nebo do sedačky do auta...uvidíme jak to půjde
@silvik77 ja nevysvětlovala nijak zasadne.. proste jsme prestala zvedat a zacala si k malému sedat... jen jsem rikala, maminka nemůže nosit, maminka ma v brisku mimi... casem t proste nejak pochopil, ze všichni nosi a jen ja ne...... když se chce prcek honit, rezignuji, sednu na gauc a cekam a z sam prijde a vzda to 🙂).... ten nas kouka jen sem tam na nejakou reklamu, jinak na nic, leze po vyskach, tak tam ho jen sesouvam přes bok a nebo ho jen pridrzuji, aby nespadl a on sleze a vyleze sam.. třeba na jidelni stul a pod.... samozrejme zakazuji, vyhrozuji, ale zatím se tomu spis smeje a provokuje me 🙂)...na prebalovak uz nezvedam, nosim si podložku na gauc.. tedy ted uz si nosi sam syn.. na jare plenky seberu a naučíme na plno na nocnik...bude litat jen v trenkacha uvidíme, snad to pochopi rychle...kocarek.. to je zatím pro nas také problém, tam ho zvedam 2 x za den... nekdy jen jednou.... protože v nem doma usina, jak je navykli... uz se občas povede uspat ho na gauci, tak také doufam, ze bude lepe... do autosedačky uz nezvedam, nejezdim nikam sama.. mam jen vycházky... v aute mi není dobře.. to sezeni, tlaceni briska a pod...kontroly si domlouvam tak, aby byl zrovna ten den manzel doma.. ale když to nejak nevyjde, budu muset doma malého nalozit sama, pak ve meste zajedu pro mamku a ta mi pomuze s vyndanim malého i kocarku..... takzeto zvednuti bude snad vyjimecne..na nakup jdu s malym nebos mamou ve meste, takze opet ho zveda někdo jiny...také jsem se tomu musela hodne přizpůsobit, ale co nadelam, bojim se... placenta je nizko, nechci krvácet, skoncit v nemocnicia pod.. uz jsme jedno nedonosene mimco zazila a fakt to není med...vim ted, co me pripadne ceka, ale porad doufam, ze donosim alespon o par tydnu dal.. fakt se tomu zvedani a noseni tezkeho musí clovek vyhýbat..... me třeba nedela dobře schodiste u nas v dome, zadýchávám se a poboliva me brisko.. takze ho vyjdu max. 2 x denne... když něco rano zapomenu nebo jdu pro pradlo do pracky , a pak vecer do loznice.... ukllidim tam trosku bud rano nebo když prcek spi, postel mi pomuze prevlect manzel...jinak to nejde, no..
@marketa11112 Ahoj Markét...konečně se ozývám. Ve čtvrtek mě pustili domů, vlastně jsem krvácela v sobotu, v neděli už malinko a pak špinění, po-pátek byl klid...včera i dnes jsem trochu pošpinila...při utz, když mě propouštěli, říkala dr, že mám trochu níž placentu a podle toho co jsem si našla, to může způsobovat právě to špinění...malou se snažím nezvedat vůbec, ale jinak doma funguju jakž takž normálně, snažím se, ale pořád se hlídám...u mojí gyn jsem byla naposledy 11.1. a jdu až ve středu, po screeningu, který mám v úterý, tak jsem zvědavá, co mi k té placentě řekne. Snad to špinění ustane...je to fakt malinko, spíš takový nahnědlý malý výtok...není to ani nijak tmavé. Ty taky sem tam špiníš?
@silvik77 nene, zatím ne.. doufam, ze to tak zustane.. placentu mam nizko a vzadu.. jsou 4 stupne.. nevim, který mam.. ted to budu resit s lékařkou.. je pravda, ze krvaceni s tim hodne souvisi.... jsou celkem 4 stupne.. u 3. a 4. nelze rodit normalne , ale cisarem.... tak doufam, ze mam 1. ci 2 stupeň 🙂)....kazdopadne v asi 90 % se jak roste brisko placenta zvedne... tak tam obe urcite budeme patrit. 🙂)).. .... normalni porod je lepsi nez cisar . 🙂).. podle toho co pises, mas mozna ten 1. stupeň.. 🙂)).. coz je dobře 🙂)
na gyndu tedy chodíš malo... bezne je po mesici.... ja kvuli prvnímu predcasnemu porodu, ted placente a stálému motani hlavy chodim co 3 tydny a po 24. tydnu to bude co 14 dni..
o spineni hlidej, kdyby zacalo zase vic, fr do nemocnice...a malou nenos.. nesmis mit na toto zadnou zatez...
Já měla jít na gyn zrovna když jsem ležela v nemocnici..po 4 týdnech. Ale řekli mi, že mám přijít až po screeningu. No už se úterka nemůžu dočkat. Ještě jsem odpoledne spadla na zadek, když jsem šla se smetím ☹ Já první rodila císařem, takže mě to určitě nemine ani teď. Hlavně ať je mimi v pořádku...A co ti řekli na to motání hlavy? Máš nízký tlak?
@silvik77 aha...tak to jo...... motani hlavy? tlak ok...takze nic 🙂)... nastesti se to lepsi, uz to mam jen občas.. vždy se mi to podarilo vychytat, sednout si na zem apod.. napit se studeneho, hadr na hlavu...proste se mi snizi tlak z niceho nic...nastesti jsem sebou nesekla.. coz by byl pruser, když jsem s dvouletakem sama doma...
To teda jo! To se mi stávalo zezačátku těhu, že se mi zatmělo před očima a už jsem měla pocit, že sebou seknu...naštěstí teď už je to dobrý. Tak snad to i u tebe brzy přejde 😉

ahoj, chápu te. ja mam synka 25 mesicu.. narodil se o 9 tydnu dřív. ted jsem v 17. tydnu tehotenstvi, syna nenosim, zvedam minimalne, mam rizikove tehotenstvi, nizko placentu.... syn to musel pochopit, sedam si k nemu na zem, na gauc, sam si stoupa na stolicku u umyvadla, linky, po schodech nahoru uz mi chodi, dolu se boji.. takze do patra, když jsme sami doma ho neberu.. a pod...vic to mrzi me.. porad jsme blbli a ted to nejde.. bojim se.. musim vydrzet v kuse co nejdele...
jinak , když davam spat synka, snazim se alespoň na chvili také lehnout...když ma manzel vice sichet, je to zaprah... ted mi tu jeden den byla vypomoct tchyne a mam slibeno zase...ac nerada, budu to muset vyuzit...