icon

Laparoskopie a narkóza v těhotenství

maova
11. zář 2009

Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli jste některá nepodstoupila nějaký laparoskopický zákrok v začátku těhotenství? A protože si myslím, že těch případů asi nebude moc, tak třeba jen narkózu v těhotenství?
Chtěla bych vědět, jak to proběhlo, jestli bylo všechno v pořádku a miminku to nijak neublížilo?
Až otěhotním měla bych jít na jeden zákrok, který by se sice případně dal udělat ještě před otěhotněním, ale jsou tam zase jiná rizika a tak jsme se rozhodli to risknout až budu těhotná a zajímá mě, jestli s tím někdo nemá už zkušenosti.
Předem děkuji všem za odpovědi.

lubkaeck
11. zář 2009

maova- no osobne s tym skusenosti nemam, ale mali sme pacientky co ich rezali ako tehotne a vsetko dopadlo oki, len museli byt viacej sledovane 😉 ked anesteziolog vie, ze si tehula, tak ti namiesa taky spravny mix na spanie, co drobcovi neublizi 😉 tak sa neboj, vsetko dobre dopadne 🙂 drzim palec

kay
11. zář 2009

ahoj maovo, já byla v těhotenství v narkoze, neboj miminku to nijak neublížilo, dneska už se dávají nějaké šetrné.. ale byla to celková narkoza.

maova
autor
11. zář 2009

Děkuju moc za odpovědi 🙂 Mě to jen tak napadlo se zeptat, abych nemusela mít moc strach 🙂 Stejně to určitě podstoupím, protože bez toho to nepůjde a teď mě vlastně napadlo, že v minulém těhotenství jsem měla taky celkovou narkozu, kvuli cerkláži a to, že bylo v pohodě 🙂 Víc se asi bojím té laparoskopie, ale snad se tím nic nenaruší 🙂

garicka
11. zář 2009

ahoj maova

ja som bola pred 2 mesiacmi v 17tt na serkláži v úplnej narkóze. tá trvala len nejakých cca 10 minút a nebolo mi po nej vôbec zle. miminku to nepoškodilo, tak sa neboj teraz fakt už vedie lekári koľko toho môžu dať... 🙂

maova
autor
11. zář 2009

garicko, děkuju 🙂

Mě by zajímal hlavně nějaký větší zákrok? Nebyl někdo na nějakém?

misicka455
11. zář 2009

Tak já osobně stím taky nic společného nemám, ale mám kámošku byla ve čvrtém měsíci na operaci a pod narkozou a vše bylo v pořádku 😉 No ona byla v narkóze asi dvě hodky.

maova
autor
11. zář 2009

Děkuju misicko 🙂

janacrazy
2. pro 2009

Ahoj, docela náhodou jsem vstoupila do vaší diskuse, protože jsem hledala odpověď na otázku, která mi nedá spát, a to, jestli byla nebo nebyla chyba podstoupit v těhotenství zákrok v narkóze. Byla jsem těhotná od ledna a po celou dobu jsem mělá problémy s ledvinami, respektive s ledvinovým kamenem. V narkóze - celkové - jsem po tu dobu byla asi šestkrát, včetně císařského řezu 5 týdnů před termínem, opět z důvodu zhoršení mého stavu kvůli ledvinám. Narodil se chlapeček, nádherné a prý naprosto zdravé miminko. Z papírů jsem se dozvěděla, že ho museli po porodu oživovat, ale nevěnovala jsem tomu moc velkou pozornost, prý je to dost časté po císaři. Bohužel ve dvou a půl měsíci u něj došlo k zástavě dechu a přestože byl ihned intubován a převezen na ARO, jeho srdíčko to nevydrželo a moje miminko mi umřelo. První, co jsem slyšela od odborníků bylo, že jsem byla příliš často v narkóze. Nevím, nejsem lékař, nerozumím tomu, ani proč vlastně můj maličký musel zemřít, ale kdybych se měla znovu rozhodovat, tak celkovou narkózu v těhotenství ani náhodou...