icon

Lehce zvýšený cukr. Další postup? Vaše zkušenost?

paajus
13. kvě 2015

Maminky, minulý týden jsem byla na oGTT a hned po prvním odběru mě poslali domů, a ať si zavolám Dr. o výsledky. Tak výsledky konečně přišly a má hodnota nalačno je 5,2!! a hned jsem vyfasovala žádanku do rizikové poradny. Když jsem hledala na netu, tak mi správně měli test opakovat a potom mě případně poslat na diabetologii, tak proč mám jít do rizikové poradny?

kkouzlo
•
13. kvě 2015

Mě se tohle stalo. Po prvním odběru ze žíly jsem měla hodnotu 5,1, tak jsem v testu ani nepokračovala a hned mě objednali na další týden, to jsem nakonec ležela v nemocnici, tak došla až v tom 28.týdnu a test už jsem dokončila a cukrovku nemám. Při prvním testu jsem se necítila dobře, nakonec jsem taky byla hospitalizovaná, tak to možná bylo tím.
Asi bych poprosila doktorku o novou žádankku (jeslti to jde) a objednala se znova

sofie2015
•
14. kvě 2015

Ahoj, mela jsem to stejne. Moje Mudr.mi vydupala , aby mi odber znodbervydupala,2, s bylo dohodnuto, ze i tak mi ten test udelaji. Nakonec vsechny hodnoty ok. Ono driv ta hodnota byla az do 5,6...

sofie2015
•
14. kvě 2015

Promiň za předešlý příspěvek - ale psala jsem to na telefonu... Měla jsem to stejně jako ty. Dr. mi vydupala další odběr, a opět hodnota 5,2, ale i tak mi dali vypít ten roztok a ostatní hodnoty během měření byly OK takže jsem už jinam nemusela. Ona ta hodnota bývala do 5,6 ještě nedávno.... takže se dá říct, že 5,2 je OK.