icon

Mykóza v těhotenství. Co na ni?

21. črc 2021

Ahoj, prosím co mohu na mykozu v těhotenství? Začala jsem 4.mesic a můj gynekolog má dovolenou, normálně bych si sama nic neordinovala, ale náhrada za něj ordinuje až v pondělí a já bych nějakou rychlejší pomoc uvítala a na pohotovost se mi s tím upřímně letět nechce.

autor
•
21. črc 2021

Děkuji za případné rady.

michaelarousova
•
21. črc 2021

Boraxove globule beru kdyz se nedostanu k soktorovi hned☺️

autor
•
21. črc 2021

@michaelarousova a to se teda smí i v těhotenství?

michaelarousova
•
21. črc 2021

Ano trapi me to cele tehu a doktorka mi to doporucila jako takovou prvni pomoc☺️

autor
•
21. črc 2021

@michaelarousova ted jsem na to koukala, jen nevím zda se to dá běžne koupit v lékárně? Našla jsem to jen na eshopu

michaelarousova
•
21. črc 2021

Ja myslim ze jsem to kupoval normlane v lekarne v dr max ☺️

autor
•
21. črc 2021

@michaelarousova super děkuji

esmeralda11
•
21. črc 2021

Je to volně prodejné, zrovna se s tím taky trápím🙄 ale jsem teprve 4+6, každopádně doktorka mi doporučila tohle.

terezia10
•
21. črc 2021

Doktorka me říkala že muži normálně jenamazol canesten atd protože na to hodně trpím ptala jsem se ať nemusím furt ji otravovat

ajja87
•
21. črc 2021

Kup si zítra ty globule, ja je v těhotenství užívala, je to neskutečná úleva po nich, dají se volně koupit a Max je určitě má... a můžeš i ten canesten, i když je myslím v pribalovem letáku, že po dohodě s lékařem... Ale normálně mi ho v lékárně dali..

anet_98
•
22. črc 2021

Určitě boraxove globule a nebo ještě rosalgin. Trápilo mě to ke konci těhu. I když jsem to vyléčila, brzo se to vrátilo a gynekolog mi řekl, že jediná efektivní léčba je porod 😅 po porodu to opravdu přestalo

madamas
•
22. črc 2021

Mě gynekolog doporučil Rosalgin výplach. Na začátku mě to celkem potrápilo. Co mě byla zjištěna těhu cukrovka a nekonzumuji tedy cukr tak je to o dost lepší. Když začnu pociťovat nějaký diskomfort tak si udělám výplach Rosalginem a nerozjede to. Jen v lékárně mě paní poté co uviděla břicho upozornila že nemám používat aplikátor, jen sedací koupel. Ptala jsem se na to pak přímo gynekologa a říkal že aplikátor používat můžu, s citem, sedací koupel nemá ten efekt.

majili
•
22. črc 2021

Já jsem teď dostala mastičku Pimafucort, ale ta je na předpis. Jinak jsem se dívala, že znovu obnovili asi výrobu tady těch globulí https://www.euclekarna.cz/volne-prodejne-leky/g...
Ty mi vždycky pomáhaly nejvíc.

esmeralda11
•
22. črc 2021

@majili s tim Pimafucinem bych to ještě promyslela, viz.pribalova info

michaelarousova
•
22. črc 2021

@majili to jsou ty boraxovy prave ☺️ Je to uazrak😂 o jedna uz pomoze

majili
•
22. črc 2021

@esmeralda11 Pimafucin nemám, ale Pimafucort a předepsala mi ho gynekoložka, takže bych se toho nebála. Sama bych si to neordinovala.

esmeralda11
•
22. črc 2021

@majili to je uplne stejna ucinna latka a ten screenshot pribalovyho letaku je od Pimafucortu, jen jsem se prepsala. Kdyz je to napsany v pribalovy informaci, tak to asi bude pravda. Kazdopadne delej jak myslis🙂 Ale mne by to asi za to riziko ototoxicity nestalo.

majili
•
22. črc 2021

@esmeralda11 díky za info. Já jsem si příbalák četla, takže vím, že tam je, že by to v těhotenství být nemělo, ale zase předpokládám, že by mi to moje gynekoložka nepředepsala jen tak. Ona ví, že jsem těhotná a není snad hloupá. Nebudu si to mazat měsíc, ale cca 3 dny, takže to myslím, že se nemůže nic stát.

autor
•
22. črc 2021

@michaelarousova prosimte, byla jsem v maxu tam na me koukala jak z jara co po ni chci, můžu tě poprosit o odkaz na konkrétní výrobek objednám si ho

esmeralda11
•
Autor odpověď smazal
•
esmeralda11
•
22. črc 2021

Globulus cum natrio tetraborico - prelozeno do reci lidi: vaginalni globule s tetraboritanem sodnym

michaelarousova
•
22. črc 2021

Ja je na webu teda taky nevidim..ale me je tam kupoval dokonce manzel 😂 uplne bez problemu

autor
•
22. črc 2021

@michaelarousova tak ja to zkusím az tam bude naka jiná lekarnice 🙂