Neodhalitelné mimoděložní těhotenství v 6tt a narkóza

simac
25. únor 2015
Zdravím holky, mám pocit, že tohle se muže stát jenom mně. Měla bych být v 5+4tt a momentálně ležím už 5tý den v nemocnici kvůli podezření na mimodelozni těhotenství. Nizši hcg a bolest v levém podbřišku. V pondělí mi doktor řekl,že na ultrazvuku vidí pseudogestacni vaček, který se objevuje při mimodeloznim. Hned mě vzali na laparoskopii v celkové narkoze. Když jsem se probrala,tak mi bylo řečeno,že nikde nic nenašli,takže můžu být možná normálně těhotna, ale nemůžou to potvrdit. Takže čekám dál,kde se co objeví. Mám hrůzu z toho, jestli to bude normální těhu, jestli nemohla miminku narkoza ublížit a jestli si ho nechat. Bojím se,aby nebylo postižené. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Myslím zkušenost s narkozou i tím,že dopusud nejsou schopný zjistit lokalizaci těhotenství :-S.Díky
PS Kdy by mohlo být už konečně něco vidět? Mám doma dvouleté dítě s těžko snáším ten pobyt v nemocnici😞
simdan
25. únor 2015
A z krve nezjistili těhu?myslím,že narkóza nevadí,i když tedy v 1trimestru netuším...určitě bude vše v pořádku 😉
simdan
25. únor 2015
ještě mě napadlo co zamlklé těhu...to nevyloučili?
simac
autor
25. únor 2015
Ja to vubec nechápu.HCG jsem mela 665 v 5+2tt.Ted čekám na výsledky z dneška. Ale zatim to stoupá. U zamlkleho by to asi nestoupalo. Pořád se na něco někoho ptám s nikdo mi nic nerekne.Jsem už úplně vyřízená a do toho ta narkoza.Jestli mi tu laparoskopii budou dělat ještě jednou,tak vůbec nevím,jak to dám 8-(
papandulina
25. únor 2015
chápu jak se asi cítíš, taky jsem ležela v nemocnici, nejdříve s tím, že jsem těhotná, ale došlo ke špinění, tak si mně tam nechali, stále sledovali HCG hladinu, která se zvyšovala, ale na ultrazvuku nic nenašli, podstoupila jsem lapadoskopii a nakonec odhalili mimoděložní těhotenství. Určitě tě tam nenechají nijak dlouho. u zamlklého těhotenství by se Ti HCG nezvyšovalo, nechají tě určitě ještě tak den nebo dva na kontrolu ultrazvukem a pokud nic neodhalí, tak asi chtě nechtě budeš muset tu lapadoskopii podstoupi ještě jednou. Drž se a přeji, aby to nakonec všechno dobře dopadlo.
shine2015
25. únor 2015
@simac první trimestr a vubec když vedí, že můžeš být těhotná, ti jako narkozu nedají ty nejveší driáky....někdy se maminky operují - musí operovat v těhu, slepak apod....
prní tři měsíce je to bud a nebo....a vubec 5+...nemyslím si, že by narkoza ublížila....spousta žen dřív ani nevedela, že jsou do 8t těhotné...kouřili, pili...a vubec. V závěrukdyž to přeženu, tak i narkomani mají zdravé děti. a to si píchají denně.....

nesresuj se, medicína je na výborné urovni....pokud budeš těhotná, miminko bude vpořádku.
drž se.
kvakuska
25. únor 2015
@simac @papandulina obecně se ví, žepokud není HCG alespioň 1000 jednotek, tak na ultrazvuku celkem nic vbidět není, maximálně zvýšená sliznice ... a navíc do 7-8 týdne není nebezpečné ani mimoděložní těhotenství, protože je tak malé, že "prasknutí něčeho" (třeba vejcovodu) zatím nehrozí, takže nějak nechápu ten kvalt lékařů, honem dělat zákroky v CA ... HCG stoupá, tak ať tomu dají čas ... vždyť spousta lékařů si těhotnou zve poprve až někdy v 8tt, a to hlavně aby zkontrolovali uložení těhotenství, zda je v děloze ... "můžu být možná normálně těhotna, ale nemůžou to potvrdit" to ti v 5+4 řekne každý normální lékař aniž by ti dělal laparoskopii, že ti v tuhle dobu nemůže těhotenství 100% potvrdit ...

... takže @simac na tvém místě bych si vyžádala týden času, a do té doby bych nepodstupovala žádný jiný zákrok ]-( ... držím palce
P.S. nejsem laik, jsem z oboru
pajiskazemlyna
25. únor 2015
@simac
Moc nechápu, co hledají na ultrazvuku při hodnotě 665 jednotek HCG ??????? Vždyť "něco" málo je vidět až od 1000 jednotek ?????
Taky bych si nechala teď týden čas, však ono se to miminko ukáže a myslím, že i tam, kde má být !!!
držím pěsti ♥
fykyska
25. únor 2015
Taky jsem po GEU -

Přeju Ti hodně sil, a klidu. Mýslím, že postup lékařů není špatný i když hodně stresující pro tebe, ale dej tomu ještě pár dní čas, pokud HCG stoupá, je to dobré znamení otázkou je aby se při hodnotách nad 1000mlU/ml objevilo ,,něco" víc v děloze než jen zduřelá sliznice nebo ,,nějaký" pseudonáznak těhotenství..
Chtějí mít jistotu, že gravidita se ukáže opravdu tam kde má, a že ,,to" co je v děloze opravdu dozraje aby byli schopni říci 100% jste těhotná.
Mimoděložní těhotenství je hodně nebezpečná situace, a bohužel žena nemusí být mimoděložně těhotná jen ve vejcovodu ale i v jiných místech těla jako je kraj děložního čípku, okraj dělohy, nebo dokonce břišní dutina v takových případech je extrauterina průser jako Brno a lékař, musí zasahovat okamžitě, aby nedošlo k poškození, tkáně, ruptura apod. proto lepší být hned pod dozorem než pak hrát o minuty
@kvakuska nepíšu to ve zlém, ale dovolím si nesouhlasit z vl. zkušenosti , že by nebyla kolem 7-8 tt extrovka nebezpečná.. embryo, uchycené na fakt nevhodném místě může přece tkáň natolik ohrozit, že ruptura nejen ta ale i krvácení hrozí raz dva hlavně poškozená tuba nebo tuba s nějakým defektem která má omezenou funkčnost nemusí takový nápor vydržet =-) a běžný 7 týden který třeba pro takovou dělohu je minimální zátěž může být pro poškozenou tubu nebo místo vbříšní dutině fatální
simac
autor
25. únor 2015
Holky,moc díky za odpovědi. Já jsem z té nejistoty úplně na dně. Pořád bulim.Už si přijdu jak psychouš 8-(
fykyska
25. únor 2015
@simac přirozené, hezky si poplač a věř že to bude dobré. Pokud ne , je to blbej osud, ale hlavně že jsi pod rukama doktorů a v hned, dostupné péči 🙂 hlavně aby jsi byla zase zdravá a fit nejen kvůli sobě ale kvůli prckovi co máš doma, a těm dalším, které čekají frontu na maminku :-p kdyby se to teĎ náhodou nepovedlo ...
Na blbé kecy, pohledy, a stavy doktorů se vyprdni, to k tomu patří a je fajn se je naučit filtrovat protože si člověk začne brzo připadat jako blázen...ALE NENÍ 🙂


BUDE DOBŘE x-) x-) x-)
loafeer
25. únor 2015
něco podobného mám za seboou, tedy bez te LSK. Taky těhotná, špinila jsem, bolest v pravém podbřišku plus údajně cysta na vejcovodu, HCG nízké, v děloze nic. Tady v Novém městě mě chtěli taky hned operovat, já si to ale domluvila v Brně, kde jsem na gyndě před RD pracovala. Týden jsem teda ležela na sledování, v podstatě mi jen sledovali hladinu HCG z krve...a když se ani po týdnu nevědělo, kde to je, tak mě pustili domů.
Jak už holky psaly, v děloze je vidět něco až kolem 1000j HCG a ruptura u mimoděložního těhu hrozí až kolem 5tis ( nebo 10tis, teď si nemůžu vzpomenout ) jednotek...ještě to vydrž. Pokud by plod byl děloze, narkoza mu určitě nic neudělá, to se neboj....To čekání je hrozné, dobře si to pamatuju....
U mně to nakonec dopadlo tak, že se to vyřešilo samo, HCG šlo dolů a nakonec se ani nevědělo, kde to nakonec bylo....
Držím pěsti
simac
autor
25. únor 2015
Takze dnešní hodnota hcg je 2188, tak uz se snad zitra něco uvidí. Doufam a moc se modlím 😢
loafeer
25. únor 2015
@simac Hm....a ultrazvku ti dnes delali?
kvakuska
25. únor 2015
@fykyska nemůžu souhlasit, každá tkáň má určitou pružnost a při HCG 665 opravdu není život ohrožen ani při mimoděložním těhotenství ... zákrok při CA v tomto případě předčasný a naprosto zbytečný, však také žádný výsledek nepřinesl ... stačilo poslat pacientku domů. pravidelně dělat odběry na HCg a při HCg nad 1000 vsadit na kvalitní UZ
kvakuska
25. únor 2015
@simac pokud 5+2 bylo hcg 665 a 5+4 je 2188, tak o těhotenství není pochyb a musí být na kvalitním ultrazvuku vidět ... diagnóza "nižší HCG" v tomhle případě odpadá ... při začátku těhotenství je běžná bolest v místě vaječníku, ve kterém proběhla ovulace, je to čistě hormonální zálěžitost ... vyžaduj pořádné ultrazvukové vyšetření, případný další zákrok odmítni, řekni že si chceš sama zajít na UZ k nějakému lékaři, kterému důvěřuješ ... hlavně se nenech vystrašít tím, že třeba ještě nebude vidět srdíčko apod. ... držím palce! 🙂
simac
autor
25. únor 2015
Ultrazvuk bude až zítra,tak uvidíme. Já nemůžu mít nic normálního. Jestli budu normálně těhotná, tak se teď budu stresovat kvůli tý narkoze. Ik :-S dyž doktoři říkají,že nemohla nic udělat,,že maximálně urychlí přípádný potrat. TAkže to má být pro mě asi jako dobrá zpráva nebo co. ]-( Já už se ale v dnešním zdravotnictví nedivím ničemu.
vorllinka
25. únor 2015
@simac Moc držím palce, ať se zítra dozvíš jen dobré zprávy a ať tě co nejdříve pustí domů!
fykyska
25. únor 2015
@kvakuska S hodnotou hcg souhlasím u simac konkétně , ale hodnota hcg je s ohledem na určité týdny ve velmi šikoré škále a tak si stále myslím, že ano u simac není s největší pravděpodobností s hodnotou necelých 600mlU jejího hcg život ohrožen. také je ,,pouze" v 6 týdnu ale to je pouze otázka dní vzhledem k rychlému růstu . Také přece záleží jestli embyro roste nebo odumřelo o to víc je myslím na místě raději zbytečná laparoskopie než potom LPSK za 5 min. 12 . Ale u jiné ženy, může být daném týdnu 5+4 dál zcela jiná hodnota hcg, těhotenství může odpovídat naprosto jinému gestačnímu staří a tak je najednou těhotná ohrožena/neohrožena.. Konkrétní příklad já měla v 7+2 hodnoty HCG přes 2000 a stále rostly i při GEU .. Důležité je si uvědomit že i při extrovce hcg může růst tvrdí se že pomaleji také příklad od příkladu a tak vytvářet dokonalý klam, že těhotenství probíhá jak má a ve skutečnosti tomu tak není. Ale to je příklad od případu. Ale ano souhlasím i s tím že prvních 6 týdnů se GEU nemusí nijak projevovat a způsobovat problémy protože se třeba samo vstřebá , - Co tím chci napsat že pokud by se jednalo opravdu o extrovku, jsem s to s lékaři že LPSK i přesto že se zdála zbytečná byla jediná možnost jak vyloučit jestli se opravdu nejedná o problém, protože pokud by opravdu bylo vejce zahnizděné v tubě nebo kdekoliv jinde dovolím si tvrdit, že laparka tak brzo může aspoŇ zaručit že nedojde k salpingektomii, nebo těm horším scénařům při čekání jestli co by kdyby 🙂 a navíc ono to tak dneska je že součástí stanovení přesné dg. je i provedení LPSK i s tou možností že byla dělaná ,,zbytečně" - proto doufám že to simac pomůže já teda doufám že to píšu srozumitelně abych se tady nedostávala do rozepří 🙂 to nechci, jen píšu praxi a os. zkušenost s extrovkou za 5/ 12
Ovšem souhlasím s tím, že při hodnotách 2000 dál by kvalitní UTZ měl rozpoznat kde se grav. nachází
babysoon
25. únor 2015
@simac taky držím moc palce!!! 😞 věř a bude vše dobré...
simac
autor
25. únor 2015
Při mé smůle mi odhalí mimoděložní a půjdu pod kudlu znovu a to už nedám. Mně bylo po narkoze špatně ještě dneska dopol. Dva dny po zákroku😞 Celý den jsem prozvracela.
fykyska
25. únor 2015
@simac Bude dobře - soustřeď se - zkus to na něco jiného dceru/syna, manžela, časopis, knížku cokoliv aspoŇ se posnaž ono to nějak dopadne. Nejistota je mrcha, ale nenech se zničit x-)
catchulinecka
25. únor 2015
@simac ahojky, moc ti přeju, ať to dopadne dobře! a myslím si, že je to určitě na dobré cestě 🙂 pokud jsi měla hodnotu 600 a za 2 dny přes 2000, tak je to paráda a roste krásně, tak jak má 🙂 já jsem prodělala mimoděložní minulý rok, hcg rostlo pomaleji, čekala jsem v nemocnici , kde mi dělali stále odběry a když byla hodnota 1500 a těhotenství neviděli v děloze, šla jsem na laparku 😞 vzali mi vejcovod. Spíše mě zaráží přístup doktorů 😕 prostě tě při takové hodnotě nízké neměli brát na laparku 😕 no nic, vrátit zpět se to nedá a zbývá než přát prosperující těhu 🙂
a mimochodem, plně se ztotožňuju s názorem @kvakuska má naprostou pravdu.

Sem začni psát odpověď...

Odešli