icon

Nepřehánějí to s tou cukrovkou trochu?

13. pro 2020

Ahojte,
nedávno jsem byla na doporučení svého gynekologa na diabetologii, protože jsem měla cukr na lačno zvýšený na 5,2 (dvakrát). Samozřejmě jsem to vzala vážně a po první schůzce na diabetologii jsem začala jíst podle přísné diety kterou mi dali a začala jsem měřit a výsledky byly naprosto perfektní, takže super. Začala jsem být však zvědavá a postupně jsem začala testovat různá jídla a měřit jak na ně moje tělo zareaguje a zjistila jsem, že mám cukr naprosto v normě ať sním prakticky cokoliv, a to jak po jídle, tak i na lačno. Vím že měření z krve je určitě přesnější než ty domácí glukometry co dávají, ale přes to, nemělo by u pacienta s cukrovkou po nesprávné stravě docházet alespoň k nějakým výkyvům? Někde jsem se dočetla, že ještě nedávno byla tolerance na lačno do 5,6 než se to začalo řešit. Neříkám že to, že se něco dřív dělalo jinak znamená že to je teď zbytečné, ale přesto se mi úplně nezdá že bych měla cukrovku s hodnotami jaké mám, to by ji pak měl snad úplně každý. Byla jsem odhodlaná do toho naplno jít kvůli zdraví miminka a svému, ale jak to teď tak pozoruji, tak mi ta dieta přijde zbytečně přísná. Rozhodně se nebavím o sladkostech a fastfoodech apod, to snad nikdy nikomu neublížilo vysadit a není dobré to jíst ať už s cukrovkou nebo bez ní, ale ten zbytek mám chuť prostě přestat řešit, alespoň částečně ... měl to někdo taky tak ? Nebo jsem úplně mimo a je to takto u cukrovky normální ? Nevadí mi dietu dodržovat pokud to je potřeba a má to nějaký význam, ale pokud nemá, tak mi přijde prostě zbytečné se s tím jídlem trápit, protože úplně jednoduché to fakt není 🤷🏻‍♀️

Strana
z3
majena39
14. pro 2020

Překvapuje mne, že můj jídelníček se docela liší... A moc nechápu ty zasady. Zasada jedna jidlo po třech hodinách, Zasada dvě jist dvě jidla denně) čím méně, tím lépe)... Z čeho to dítě potom má brát živiny??? No jinak taky jsem si dneska zkusmo merila glymcu rano po 4,5 hod spánku a mam vyšší nalačno než když spím normálně alespoň sedm hodin... V poradně jsem si připadala jak blázen a jak kdybych byla v poradně pro hubnutí nebo tak něco. Už jen kvůli tomu přístupu a když vidím tady jak to má každá jinak se mi dodržovat vůbec nic nechce... Mimochodem, po mě chtějí měřit si za hodinu po jidle. Dve hodiny po jidle měříme v práci lidem s diabetes mellitus 2 typu. U zdravého člověka je nejvyšší hodnota po hodině... Jsem z toho celá tumpachova...

autor
14. pro 2020

@majena39 no ty první dva řádky jediné vysvětlím, ze zbytku mi kde taky hlava kolem 😂 první řádek je pro těhotné, druhý pro cukrovkáře II 🙂 a zde moje chápání této diety ale končí 🤣

majena39
14. pro 2020

No ale i cukrovkari 2 typu přece musí něco jist. Dvakrát denně by za chvíli vypadali jak z koncentraku a ta hladina by jim hrozně kolisala. Celý mi to přijde divný. I když muj jídelníček není o nic lepší co mi napsali...

Strana
z3