Nespavost po porodu, co zabralo?
Ahoj, máte některá zkušenost s nespavostí po porodu? Co vám zabralo a jak dlouho to trvalo? Čaje nepomáhají, zásady spánkové hygieny dodržuji....
@pavicka Mě to tritico pomohlo, jak jsem psala nahoře. Brala jsem nízkou dávku cca půl roku, nežádoucí účinky žádné. Občas mám pořád problém při usnutí, to si beru půlku hypnogenu nebo mi funguje neospan forte, ale dvě kapsle si musím vzít a je docela drahý. Ale já to tak mám celoživotně, vlastně jsem se po tom triticu vrátila do svého normálu.
Holky a motala se vam nektere hlava po tom tritticu?
@pavicka Nemotala. Tobě jo? Jakou máš dávku?
@kassandra1 beru 1/3 baleni 75 gramu..jako trochu se mi motala hlava i predtim, nez jsem ty tri noci nespala..mno a potom hrozne, ze jo :( tak nevim prave, zda je to normalni :( jestli si bud telo jakoze zvyka na to triticco nebo jen jeste nejsem uplne v poho po tolika hodinach vzhuru nebo je to docela zasadni vedlejsi ucinek..? :( obvodacka mi rekla, at to zkusim jeste dnes, ze je to divny, kdyz mam tak strasne slabou davku a ze se pak dal teda uvidi, no..
@pavicka Tak to jsem měla úplně stejné dávkování...a mám jen 50 kg. Já jsem si to vzala a šla hned do postele, hlava se mi netočila. Asi jak říká dr, taky bych zkusila ještě jednu noc, možná už jsi prostě dlouhodobě unavená....
A uvazovala jsi ze by to mohlo byt psychikou? Ze by se v tobe probudil instinkt matky, ktera musi byt furt bdela pro pripad nebezpeci? Zni to v dnesni dobe asi silene, ale ja treba tyhle pocity mela. Podvedomi rikalo nesmis usnout, kdyby se neco delo, telo unavene bylo, ale zabrat proste neslo. Vsak mamy vzbudi kazde breknuti decka, otcove spi jak spalek... co zkusit treba dechove/meditacno techniky?
@kassandra1 dobre, diky..zkusim a dam vedet 🙂
@hankaros nemohla jsem pak spat, ani kdyz byla mala pres noc u babicky a ja doma sama a vedela jsem, ze je o ni 100% postarano..to byla hruza..
Dechove jsem zkousela trochu, ale uz jsem citila, ze je to psychicke :( co tobe pomohlo?
@pavicka Ahoj, tak jak jsi na tom se spánkem teď?
Holky, kdyby jste některá z Vás která Tritico užíváte tak tady mám celou krabičku, za poštovný klidně pošlu, už je nepotřebuju.
@kassandra1 ani se neptej, pomalu jsem se dopracovala k enormni bdelosti, asi me zachranila akutni navsteva u psychiatra, kterY mi predepsal velmi silny antidepresiva a sedativa na spani, protoze jsem pak uz nedokazala vubec spat, muj mozek to absolutne odmital a delalo se mi az uplne spatne 😭
taky sjem to tak měla. nespala jsem a když už jsem usnula, tak jsem měla zle sny a pořád sjem se budila. A jelikož jsem nekojila, tak sjem brala melatonin. Spala jsem hezky, ale zase jsem slyšela i miminko.
Pěkný den. Prosím jak to máte teď? Zlepšil se Vám odstupem času spánek? Já už dva a čtvrt roku po porodu a naprosto kritické. Rok antidepresiva různá i různé dávky a nic. Spánková laboratoř, psychiatr, psycholog, bylinky, dechová cvičení, změna prostředí... Nic nezabírá. Je mi už neskutečně špatně, mám pocit, že omdlim každou minutu. Poslední 4 měsíce bohužel hypnogen a po celém usnu max na 2-3h. Prosím o vaše rady, pribehy... Děkuju moc.
Začalo to hned v den porodu. Ze začátku asi obavy, zda všechno zvládnu, ale teď už strach nemám...
@pavicka Pavicko a můžu se zeptat, nepochopila jsem z odpovědi, jestli už jsi to úspěšně překonala? Případně jak? Mně antidepresiva nezabírala, tak už po roce neberu,ale musím si brát prášek na spaní. Po celé tabletě spím takovým povrchním nehlubokým spánkem asi 2-3h. Moc díky za tvoje odpovědi.
@xivickss Já beru stále Trittico, ale stačí mi 1/3. Zkoušela jsem několikrát vysadit, pár dní dobré a pak zase zpátky ☹ Nevím co poradit, ono už vyloženě prášky na spaní už jsou asi víc návykové. A spaní sama v místnosti bez manžela, dítěte? Večer už nic neřešit, číst si knížku?
@xivickss Dobrý den, tak jak jste na tom se spánkem? Mně odešel spánek ze dne na den po šestinedělí. Teď už je to tři měsíce a pořád katastrofa. Beru antidepresiva Mirzaten v dávce 30 mg (deprese nemám) ale je to takový chemický spánek, takže jsem věčně neodpočatá. Velmi mě trápí, že spím už jen tehdy, kdy si zobnu prášek. Přes den mi spát nejde. Za ty tři měsíce jsem vyzkoušela všechny možné preparáty. Co vám pomáhá? Budu ráda za každé doporučení
@ivcib neni dobre cokoliv na spani michat s AD
Jinak ja kdysi taky brala Mirzaten 30 a bylo to hrozne, stejne jsem se treba 20x vzbudila, mela jsem z toho nocni mury a rano jsem treba nevedela, jak se jmenuju, nebo ze mam manzela, dite, apod. A ano, absolutne neodpocinuta,i kdyz jsem treba lezela/ 'spala' 12 hodin..
Ja uz nedokazu spat 2 roky, mam doma silene narocnou nespici ufnukanou dvouletacku a kazdej den reju hubou v zemi 😪
@danahladnickova Dobrý den, jak dlouho jste byla na Tritticu a Rivotrilu a jak jste si potom odvykala?
@ivcib cca půl roku. Dávky se postupně snižovali a pak jsem znovu otěhotněla tak jsem to vysadila úplně 😉
@danahladnickova a to jste uz mohla spat? Potom po vysazeni a po dalsim porodu a tak? Ja s tim prave silene bojuju 😪

@pavicka Teď mám dva měsíce do porodu a většinou se mi podaří usnout (usínám v posteli u seriálu který už jsem viděla, mám to na potichu a tlumenější světlo obrazovky), ale myslím že tohle zrovna doktoři nedoporučují, mně to ale zabírá asi jako rituál na vypnutí mozku 🙂 Nicméně cca kolem 2-3 hodiny ráno se probouzím a občas mám problém zabrat. Ale jak jsem psala, možná že teď je to těhotenstvím (kopance, nucení na wc atd.).
Byla jsem u praktické doktorky, dělala mi krevní testy jestli nemám něco se štítnou žlázou atd., ale výsledky ok. Doporučila mi to Trittico, tehdy jsem ho moc brát nechtěla a požádala ji i o doporučení do spánkové laboratoře. Tam mě dr nijak nezkoumala, řekla, že Trittico mi praktická naordinovala správně, že to bude způsobené psychikou, stresem, že se to u některých žen po porodu stává. Takže nějakou dobu jsem ho zobala, občas mi zabralo, občas ne, ale to bylo asi tím, že jsem se bála toho dávkování a brala nejnižší možnou dávku. No a po čase jsem vysadila kvůli plánovanému otěhotnění, s vysazením problém nebyl a vedlejší účinky jsem neměla žádné.
Jsem rozhodnutá, že pokud po porodu budou problémy přetrvávat, tak se k Tritticu vrátím, než se zase dlouhodobě trápit.