Neštovice v těhotenství

jge
2. led 2018

Mile maminky.

Mate nektera zkusenost s nestovicemi v tehu? Muj skoro 3 lety syn se rano vysypal. Ja nevim, mamka si nevzpomina, zda jsem je mela.

Ziji mimo cr. Nemam moznost deti dat jinam. Zitra jdu k midwife a snad I krevni testy na protilatky. Ale znate to, cekani. . .

Mate nekdo nejakou zkusenost?

Dekuji

shine2015
2. led 2018

@jge zkuste prohledat v tvém ockovacim průkazu a taky mě napadlo určitě půjdou u tebe udělat odběry aby se vědělo zda jsi neštovice měla.....já si myslím ze je měl snad každý...až na výjimky a to by jsi měla zapsané i v kartě u obvodního lékaře - když žiješ v zahraničí tak j posledního lékaře kde jsi v ČR byla ... tam se to dá i dohledat 😉
Já myslím ze nejhorsi je to kdyby jsi byla v období porodu...drz se a verim ze to vide ok.

jge
autor
2. led 2018

@shine2015 moc dekuji za uklidneni. Ma. decka uz bohuzel umrela. Byla to starsi pani a pred 20 lety. Zkusim ockovak a pak zitra odber krve. Nezbyva nez doufat

shine2015
2. led 2018

@jge tak někdo po ni má amb - obvod se většinou prodává už i s pacienty.... zkus zjistit kdo je po ni.... ty jsi nebyla tady v ČR nikdy u lékaře pro dospělé??? Oni di to totiž posílají - pediatr pak po dovršení veku posila tomu ke komu jdeš jako dospěla..... zkus i ten svůj očkovak polid mas a nebo naberou protilátky a hotovo 😉 já jsem taky byla na nervy v tehotenstvi a věděla jsem ze se musím snažit vyhnout zardenkam.....ale tyhle nemoci vůbec když mas malé deti tak moc neovlivnis.....

Drz se a jak jsem psala většinou všichni neštovice prodělaly - ja neznám nikoho kdo by je neměl 😉 a hlavně ze to není kolem porodu😉

Ať mate krasne zdravé miminko a vše jde podle plánu.....

Ps ty žiješ v Anglii?? Jak se ti tam libi? Klidně písni zprávu....

jge
autor
2. led 2018

@shine2015 napsala jsem ti zpravu.

Jinak jsem pryc od 20. . . U dr jsem dospela nebyla. Jen zubar a gynda😉

netopejr
2. led 2018

@jge nech si co nejdřív udělat ty krevní testy a dle vysledku se zařiď
http://www.maminkam.cz/plane-nestovice-v-tehote...
https://www.abctehotenstvi.cz/txt/plane-nestovi...

Resp.dle casu, kdy je la laborka schopna dodat výsledek zvaž moznost podá i imunoglobulinu i tak, pze duletite je podat ho brzo. Vzhledem k tydnu těhotenství by to mohlo byt hodne blbe, kdybys je dostala.
Infekcnost nestovic je vysoka, takze ted to celkem nema asi moc význam, pokud jsi je nemela, tak ses s maximální pravděpodobnosti uz nakazila, takze izolace od syna by stejne byla bezpredmetna.
Noc preju zjištění protilatek v krvi a zdravé miminko!

jge
autor
4. led 2018

Tak mam vysledky krve- protilatky tam jsou! Snad tedy s miminkem ustojime ty nestovice !

netopejr
4. led 2018

@jge To je super! 👍❤ Tak se nestresuj a užívej si to, to bude v pořádku! 😉🌹

evaaskalova
4. led 2018

@shine2015 Dovolim si nesouhlasit s vetou, ze nestovice mel snad kazdy. Ja mam 2 sestry a ani jedna z nas nemela zadne nestovice,spalnicky ani nic podobneho :D Tak se tesim, az mi to jednou deti donesou domu...

jge
autor
4. led 2018

@netopejr diky. Jeste cekam az to chytne dcera. . . Doufam. Ze to fakt ustojime!😇

shine2015
4. led 2018

@evaaskalova tak jasné ze jsou lidi co je neměli... ale nebudu myslet hned na nejhorsi vůbec když se pta těhotná žena... to ať pohleda v ockovacim průkazu a zavolá obvodnimu popřípadě si nechá nabrat protilátky tím se dá zjistit spolehlivé zda je měla nebo ne.

bbn
4. led 2018

@evaaskalova taky je nemusíš nikdy chytit. Já, ani moje mama a ani babička jsme neštovice nikdy neměly a zjevně už je ani mít nebudeme. Před rokem a půl je donesl syn ze školky a já je opět nechytila a to jsem s nim byla v neustálém kontaktu. Existuje určitě procento lidi v populaci, kteří mají už geneticky danou odolnost proti neštovicím.

shine2015
4. led 2018

@bbn a nebo měli jeden dva pupinky a ani to nemuseli postrehnout... naše tři deti a holky ty měly vysev i v puse a syn ?? Ten měl tri max čtyři pupinky a smitec ...kdyby je neměly holky tak mě ani nenapadne ze by toto byly neštovice

hojda
4. led 2018

Já je chytla, taky až v dospělosti u dětské dr., když jsem byla se synem na prohlídce, naštěstí to bylo před druhým těhu.

duck09
4. led 2018

@jge Pokud jsi neštovice měla, tak teď by to mělo být v pohodě v této fázi těhotenství. Nebezpečné je to na úplném začátku těhotenství, nebo těsně před porodem, i přesto žes je měla, ale to se jedná o dny před porodem, což se Tě netýká.
Jinak u nás ve školce byly neštovice teď před Vánocemi. Jeden chlapeček donesl nějaký agresivní vir a do 14dní to chytly skoro všechny děti ve třídě (vloni ani předloni jen jeden případ ve školce a od něho to nikdo nechytil). Učitelka cca 60let je ještě taky neměla a odolala. I jedna maminka, co jí nejdříve onemocněla dcera, potom syn a ona je neměla, je nedostala, ustál to i jejich roční bráška, co s nima byl pořád doma.

evaaskalova
4. led 2018

@bbn Tak se budu modlit, abych patrila k tem stastnejsim 🙂

netopejr
4. led 2018

@duck09 Ta maminka je klidne mit v dětství mohla, ale bez prizamnakove. 😉
Tskze uz byla imunni.

duck09
4. led 2018

@netopejr Ano, to je možné, taky jsem si říkala. Ale taky potom říkají, že pokud je měl někdo hodně slabé, tak není na 100% vyloučeno, že je nechytne znovu :( To je to samé jako s očkováním. I přes očkování je monžé je chytnout, ale průběh by měl být mírnější. Obecně ale myslím, že je všechno strašně individuální.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru