Neštovice v těhotenství. Může to být rizikové?
Ahoj,
a moc prosím o radu. Jsem 28+5tt. A dítko 2,5let přineslo neštovice. Já jsem je měla jako dítě manžel také. Ale všichni mě děsí ze je to rizikové pro nenarozené miminko. Máte někdo prosím zkušenosti ? Děkuji
Pokud jsi je mela,tak to nevadi. Nechytnes je a miminko v brisku taky ne.
@sovicka995 pokud jste neštovice prodělali, tak bez obav, vesměs ideální čas na neštovice, horší by to bylo okolo porodu (v době termínu) nebo po....Když jsem byla po 3. těhotná, také ve 2. trimestru, tak obě starší děti prodělaly postupně neštovice,.Jsem si říkala, zda třetě proto nebude třeba odolnější, ale ne, normálně je chytlo ve školkovém věku stejně jako starší, ale i mladší sourozenci 😉
Dcera chytila neštovice hned 3. týden, co ve 3 letech nastoupila do školky. To bylo září a já měla TP v prosinci. Byla jsem v klidu, protože jsem je prodělala jako malá.
Pokud máš strach, nech si nabrat protilátky. Velké riziko by to bylo, pokud bys je neměla.
Jen bych doporučila soustředit se na posilování imunity a dbát hodně na hygienu při ošetřování boláků - kontakt s neštovicemi při oslabené imunitě může často reaktivovat virus v podobě pásového oparu. Proto se děti s neštovicemi nemají dávat na hlídání např. prarodičům. U těhotné bych měla taky obavu.
@sovicka995 vadí to těsně před porodem.. to nejsi .. tak klid 🤩at se neoslabíš zbytečně stresem
Kdyz to nechytneš, tak se nic nestane. Pokud jsi je mela, tak by to melo byt v pohode.
Dcera chytila neštovice hned 3. týden, co ve 3 letech nastoupila do školky. To bylo září a já měla TP v prosinci. Byla jsem v klidu, protože jsem je prodělala jako malá.
Pokud máš strach, nech si nabrat protilátky. Velké riziko by to bylo, pokud bys je neměla.
@hennrietta mela jsem je v 8letech 🙂 jeste ted ve svých 32 si to pamatuji velmi živě 😂
Mela jsem jich hromadu i v puse 🤧
@sovicka995 vadí to těsně před porodem.. to nejsi .. tak klid 🤩at se neoslabíš zbytečně stresem
@janule0123 dekuji 🙂
Kdyz to nechytneš, tak se nic nestane. Pokud jsi je mela, tak by to melo byt v pohode.
@krisstina93 dekuji 🙂
Jen bych doporučila soustředit se na posilování imunity a dbát hodně na hygienu při ošetřování boláků - kontakt s neštovicemi při oslabené imunitě může často reaktivovat virus v podobě pásového oparu. Proto se děti s neštovicemi nemají dávat na hlídání např. prarodičům. U těhotné bych měla taky obavu.
@merope dekuji 🙂
@sovicka995 Taky jsem zažila .obě mladší děti měli doma neštovice a já těhotná se třetím. Tím že jsem je měla jako dítě, tak jsem se nějak ani nestresovala

Čeho se bojíš, vždyť si neštovice měla. Bát by ses mohla, kdyby bylo dítě narozené. Máš úplně zbytečné obavy.