Neštovice ve 2. trimestru, máte zkušenost?

pavca1965
27. čer 2016

Dobrý den, chci poprosit o radu či zkušenost. V rodině se nám vyskytly neštovice, cca před necelými třemi týdny. Jsem na přelomu 25. a 26. týdne těhotenství. Nyní se mi na ruce objevilo několik pupenů, jeden se mi do rána zalil hnisem. Nevím, jestli to můžou být neštovice nebo je to tím,že jsem si pupínek škrábala. Ostatní pupínky vypadají spíš jako potničky. Neštovice jsem pravděpodobně neměla, nemám bohužel rodiče, takže se nemohu zeptat. Prodělala jste některá neštovice v těhotenství v tomto nebo podobném týdnu? Zítra jdu na gyndu,takže se poptám,ale pořád mi to v hlavě šrotuje a už jsem z toho na nervy. Potřebuji hlavně uklidnit.Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

lv
27. čer 2016

prvé neštovice se objevují obvykle na trupu, postupují na hlavu, vlasy, pak teprve na končetiny, to až tak 3.den výsevu, pokud se vám objevily prvé na ruce, nemělo by to být ono. Vy sama jste se setkala s někým, kdo je má? Přenos nejde přes někoho /například dítě má, byla jsem v kontaktu s jeho matkou/.

pavca1965
autor
27. čer 2016

Dobrý den, mno snažila jsem se neteře vyhnout,ale četla jsem, že infekční je človíček už několik dní před výsevem...ale možná zbytečně vyšiluji🙂

lv
27. čer 2016

@pavca1965 ano, infekční je i den, dva před výsevem. Tak snad ne, uvidíš.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru