Očkování a prášky, jak to může uškodit těhotenství?

veronika_86
19. říj 2013

Ahoj,
včera jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, ale deset dní zpátky jsem se byla naočkovat proti chřipce, taky jsem dva dny na to onemocněla, tak jsem si vzala něco proti nachlazení a taky jednu tabletku codeinu proti bolesti. Mám si dělat obavy? K doktorovi jdu až koncem října...
Děkuji za odpověď

saminomimino
19. říj 2013

ano,řekla bych že ano,očkova tse vůbec proti chřipce je hazard se zdravím,kdo se o očkování zajímá nikdy by si takový sajrajt nedal píchnout,příběh kamaráda od mnažela a dalších lidí co se očkovat nechali je šílený a nepřál by si to nikdo zažít,téměř rok marodění s hnisavíma angína a neustále se vracejícíma chřipakam,očkovat se v těhotenství se vůbec nesmí,codein ,no snad jedna tableta nic neudělá ale v takové kombinaci je možné vše,přeji jen zdravé miminko,ale je slušně zaděláno na bohužel na poškození plodu nebo potrat..
kor v začátku těhu je plod nejvícený náchylný na věci z venku,nechrání ho placenta,je strašně zranitelný,chemie a navrch očkování je vražedná kombinace

lindafr
19. říj 2013

Jsi hodně na začátku na to, abys už teď věděla, že je něco špatně. Pokud jsi 10-12 DPO, v době, dkys byla očkovaná, byla těhotná čerstvě, možná bylo embryo teprv uhnizděné. Nestresuj předem, pokud by bylo (třeba i díky očkování) něco špatně, tělo se s tím vypořádá... Držím palce...

PS: Vem si, kolik mamin o těhotenství jak dlouho ani neví - párty, alkohol, kouření, třeba i očkování... Nestresuj se, zatím fakt není čím..

lucieandrlova
19. říj 2013

Asi bych se poradila s doktorem. Už jen proto, aby byl informovaný...
Jinak souhlasím s @saminomimino Kvůli očkování proti chřipce mi v létě umřela babička. I přes svůj věk byla zdravá a plná života. Letos bylo u nich v penziónu "móda" nechat se naočkovat proti chřipce. Nechtěla zaostávat pozadu, když všechny babči očkování měly... Neposlechla nás a nechala se očkovat. Hned po očkování onemocněla, oslabila se jí imunita, šlo to s ní "z kopce" a nakonec v létě bohužel umřela...

uztotakbude
19. říj 2013

Já bych nestresovala. Volala jsem teď gyndařce, že jsem možná těhotná a bolí mne značně zub. Moje zubařka že má dovolenou a já nevím, zda si mohu vzít něco proti bolesti. Gyndařka mi řekla, že na začátku těhotenství, tom úplném začátku jde jen o dělení buněk a klidně si mohu dát ibalgin. Přitom ten se v těhotenství běžně taky nesmí. Většina léků ovlivňuje plod až ve chvíli, kdy má krevní řečiště, takže dokud ho nemá, tak léky proti bolesti asi nevadí. Očkování je věc jiná, ale...hele spousta holek to neví třeba i dva měsíce, že jsou v tom, protože třeba i normálně dostanou menses a přitom jsou v tom. Pijí, chodí pařit, berou léky proti bolesti, prostě žijí běžný život. A mimča mají zdravá. Dřív maminky těhotné chodily vybírat brambory, dneska jsou holky zvyklé jen ležet s nohama hore a říkat, že nic nemohou, protože jsou těhu. Občas se to sebepozorování a opatrnost dost přehání. Pokud by očkování mělo nějak uškodit, tak si s tím příroda poradí. Většina gynekologů říká, že samovolné potraty neznamenají nic jiného než to, že dítě by se nemělo šanci narodit zdravé a tak si příroda poradila sama. A tak by to bylo i v tomto případě. Takže klid, vydrž do návštěvy gyndařky, pak bych jí to řekla. Ale ten stres ti k ničemu dobrému nepomůže.

pehaka
19. říj 2013

já jsem se před 4 lety taky nechala očkovat proti chřipce byla jsem v 5 týdnu a nevěděla jsem o tom....synek je krásný ,zdravý ,šikovný a nesmírně upovídaný 😀 pokud by bylo něco špatně..stane se co stát se má...nestresujte se zbytečně 😉

gingerone
19. říj 2013

Mrkni na stránku o očkování. Když už ses očkovat nechala, stejně nic nenaděláš, i když tě tu všichni straší, ale podle toho, co se tam píše, by to ničemu vadit nemělo: http://www.vakciny.net/doporucene_ockovani/chri...
Poraď se určitě se svým doktorem - gynekologem, vědět by o tom měl. Stejně tak s těmi léky. Většina z nich není prokazatelně škodlivá, ale spíš není klinicky testovaná na těhotných (což je i pochopitelné, kdo by to dobrovolně riskoval, že jo...), takže se tam musí napsat, že se nedoporučují, ale v nemocnici (třeba na rizikovém oddělení, kde jsem ležela) často normálně dostaneš i takové léky, které mají "ozkoušené" a přitom se podle letáku nesmí. Bála bych se takových, kde je přímo řečeno, že mají špatný vliv na plod (teratogenní).
A teď, když už víš, že těhotná jsi, tak bez porady s lékařem vezmi tak maximálně paralen nebo Rennie. Však stačí třeba jenom zavolat.
A neboj, nejsi první ani poslední, co něco "zanedbala", když ještě nevěděla, že je těhotná. A většina dětí se rodí zdravá. Nemá smysl se zbytečně stresovat, když už nic nenaděláš, stres teď miminku škodí víc.
Přeju hodně štěsí 🙂

sona_sv
19. říj 2013

Příroda to dobře zařídila, 3 až 4 týdny po oplození vajíčka, tedy než zjistíš, že jsi těhotná, není plod spojen s krví matky, takže žádné léky, alkohol atd. v tu dobu vadit nemůžou....stejně tak si i tvoje tělo stihlo vytvořit protilátky (co se očkování týče), takže se určitě nestresuj a užívej si pocit těhotenství 🙂

diviska
19. říj 2013

Pokud by to mělo vadit, tak se mimčo stejně neudrží, takže nestresuj, ona si to příroda nějak vyřeší, ale bohužel teda koukám, že si docela drsná na tu chemii, nechat se naočkovat proti chřipce, vzít si něco na nachlazení a codein?! Sorry, ale pokud chceš mít dítě, měla bys na tyhle věci fakt zapomenout a začít si něco zjišťovat!

hojda
19. říj 2013

@uztotakbude Ibalgin se nemá v prvním a posledním trimestru, je to nevhodné v době hrozícího porodu. Jinak na počátku to bývá buď všechno nebo nic, tak to má příroda zařízeno. Přeju aby vše dopadlo dobře. Jinak zkušennost s očkováním na chřipku u nás v rodině taky špatná, babička nám po tom musela do nemocnice a byla tam docela dlouho 😔 .

melodygirl
19. říj 2013

Nemá smysl se stresovat, dokud není plod napojen na krevní řečiště, tak by se nemělo nic dít -co se léku týče i obsahu nosičů ve vakcíně. Pokud by bylo něco v nepořádku, tak si s tím příroda poradí. Ovšem očko proti chřipce je vážně nesmyslné, mám ve svém okolí lidi, kterým se po něm spíše zhoršila imunita a byli neustále nemocní. Viděla jsem i reklamu na očko proti chřipce v těhotenství! Je to nechutný bussines. Takže lékař tě nejspíše uklidní. Spíš vidím jako problém možnost oslabené imunity v těhotenství, kdy pak budeš muset řešit kdejakou virozu a tím pádem zase léky.

sss0408
14. kvě 2015

Byla jsem očkována v prvním týdnu těhotenství proti encefalitidě. Prošla jsem všechny možné testy a vše negativní. Narodil se nám zdravý syn. Snad toto info pomůže maminkám, které na tom budou stejně.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru