Omdlévání po jídle v těhotenství. Je to známkou cukrovky?
Ahoj holky, potřebuji poradit. Čekám druhé mimčo, jsem ve 14 týdnu a mám problém. Dost často se mi stává, že se najím, všechno dobrý a pak se mi zničehonic udělá zle, zatmí se mi před očima a omdlím. Pak se proberu, jsem celá zpocená a klepu se. Potom mi stačí dát si sušenku a je mi dobře. Myslíte, že by to mohla být cukrovka? Děkuju ☺️
@miskacovaci mi se tohle dělo ještě před těhotenstvím. Pak se mi to začalo dít kolem 6 týdne... A teď poslední týden (28tt) se mi to začalo dít znovu. Na těhu cukrovku testovaná jsem, negativní (no řekněme nějaké hraniční normy) ale je to dosti nepříjemné.. Poslední dva týdny mám šílené chutě na všechno možný. Předtím jsem tak neměla... Tak možná to dělá přehršel jídla a tak
Ne, v těhotenství klesá tlak, s hladinou cukru to nesouvisí.
Pokud je to třeba půl hodiny, hodinu po jídle, může to být tlakem, kdy se krev prostě stáhne do trávení a chybí jinde ... pokud je to dvě a dýl hodiny po jídle, je to prostě těhotenstvím urychelný metabolismus, je třeba přidat svačiny a ta cukrovka se tím rozjet může, ale ještě to není ona (jsou to takzvané relativní hypoglykemie, ketré jsou způsobované prudkým vyplavováním inzulínu).
Každopádne bych zkusila zmenšit porce a přidat na četnosti jídla.

@miskacovaci glykemii uz merili, ne? a asi to bylo v poradku, jinak by te hnali uz ted na ogtt test na cukrovku... me to zjistili pri tech prrvnich odberech uplne na zacatku a hned jsem se objednavala do dia poradny..