Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka
Ahoj všem,
opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.
Co si myslíte?
Děkuji.
@prdlousek_7 mne to pripada, ze zbytecne proste plasi. Urcite uz videl hodne dutinek🙂, ale opravdu nepanikar a pockej. Ja byla o tyden pozadu, oproti ovu dokonca o dva, takze 3-4 dny este nic neznamena. Dulezity je proto další vyvoj, aby mohlo sledovat.
Jinak to nechapu, protože jak sama v tabulce vidíš, ta skala v 6tt je opravdu rozdilna, takze samotne číslo nebo hodnota nic nerika a dulezity je proste vyvoj v case.
pokud by to bylo zamlkle, myslim, ze by ti ani nerastlo o tolik hcg, takze bych si myslela prave naopak - ze na nalez je hcg prilis nizke (nez vysoke). Mne se dutinka vyvíjela, ale moc pomalu, cemu odpovídalo i pomale hcg.
Vim, ze se to říká lehce, ale sama jsem si tim prosla a s odstupem casu ti mohu poradit jedine - neplas a zachovej chladnou hlavu. Duveruj sve dutince a pockej na dalsi vyvoj. Takto to nespozna ani lekar a opravdu je dulezity vyvoj. Lekari jsou proste racionalni, ti vidi tabulky a cisla, takze moc emoci, natoz optimismus necekej 😉
@prdlousek_7 jak si myslim, ze je rozumne, pokud bral včera, vzit krev zítra a uvidíš podle vývoje. A pak na kontrolu za 14 dni, jak se to vyvine. Pokud by si krvácela nebo mela bolesti v podbrisku, tak okamzite. ALe hlavne, zadna zbytecna panika🙂
@zuhra Jasně, uvidím.. Nic jiného stejně dělat nemůžu, než čekat 😀
@zuhra ja si zcela laicky myslím, ze se mu nelíbí vysoké hcg-ale nemam hodnoty nastudovany. Ze ma pocit, ze podle utz odpovidas 6. Tydnu a tam ma byt hcg cosi, tak se asi boji, jestli neni tak vysoké kvůli mimodeloznimu. Ale ruku do ohne za to nedám. Jdeš jen na hcg nebo za déle i na utz?
@zuhra Já jsem rozhodlá, že zítra mě do nemocnice rozhodně nikdo nedostane 😀 Vím, že jsem šla brzy, taky už to nikdy neudělám 🙂
@prdlousek_7 jinak jak píše linee;)
@prdlousek_7 ;)
@zuhra
@prdlousek_7 ja prave cetla, ze u mimodelozniho neskace hcg az do vysokych hodnot, ale drzi se docela nizko, často v desitkach hodnot. Nejsem odbornik, ale ještě jsem se nestkala s tim, ze by byl někdo v 6tt mimodelozne tehu a mel hodnotu nad 1000
@linee Jo to on mi právě říkal, že už toho viděl hodně na klinice, proto mi vzal tu krev 😀 Tak jasně to HCG mám teď takové jaké mám a nikdo neví, jestli už kleslo z nějaké hodnoty, nebo co vlastně dělá, když to byl zatím první odběr. Jsem na zítřek fakt zvědavá 🙂
@zuhra Ano přesně tak to je, nelíbí se mu vysoké HCG vzhledem k tomu nálezu na utz 🙂 Myslím si, že mi zítra vezme jen krev a pak případně podle toho, co v ní bude, doplní ultrazvukem..
@linee Pevně v to doufám 😉
@prdlousek_7 nejak to možné je, ale presne to taky nemůžou stanovit, u ni se fakt nevedelo více dnu i přes hodnoty hcg. No, nápis;)
@zuhra Určitě dám zítra vědět, ať už to dopadne jakkoliv 😉
@prdlousek_7 urcite napis a drzim palce
Tak se hlásím, zrovna jsem se vrátila z nemocnice. Ráno mi HCG vyšlo asi o stovku nižší než ve středu. Na ultrazvuku sice nic mimo dělohu nebylo, přesto je to prý velmi podezřelé a byla jsem odeslána do nemocnice, kde mají prý lepší ultrazvuk. Tam mi řekli, že to spíše vypadá opět na zamlklý potrat. V pondělí jdu ráno na "kontrolu", pokud nebude nikde žádná změna, rovnou udělají revizi.
Je tu někdo, kdo prodělal více zamlklých potratů a nějaké těhotenství po tom už dopadlo dobře? Ať už se našla příčina, nebo ne.
Všem děkuju za podporu 😉
Ahoj holky, minulý měsíc jsem prodělala spontánni potrat. Hladina HCG byla v 14DPO 220, za tři dny 195, další tři dny už jen 85 a zas další tři dny hodně bolestivá menstruace. Po menstruaci jsem šla na prohlídku, doktorka mě prohlédla a řekla mi, že jsem se krasně vyčistila hladinu HCG na O a můžu začít hned znova. Hlídala jsem si testikama ovulaci a s pozitivnim testem na 23 dnu jsme měli sex. Teď je to 36 a 14DPO a hladninu HCG mám 12 a na ultrazvuku je vidět jen přizvedlá děloha a připravené děložní lůžko. Doktorka mi na to řekla že mě za těhotnou prohlásit nemůže, protože je to moc málo a mám si přijít za 4 dny, když nepříjdou měsíčky. Čípek mám krásně měkký, býlý výtok, citlivé bradavky a bazalní teplota mi už 14 dní neklesla pod 37,2. Už opravdu nevím, co si o tom mám myslet. Těšila jsem se jak s manželem založíme rodinu a zatím to je jen o lítání po dokotorech a spousty zklamání 😒
@prdlousek_7 U me to dobre nedopada, ale ženských, kde to uz dopadlo, tu najdeš spoustu;)
@prdlousek_7 Pokud se ta nešťastná diagnóza pPotvrdí, mas za sebou tuším druhy a tvůj gynekolog to pravděpodobně začne resit
@zuhra Doufam,ze se potvrdi toto,asi lepsi nez mimodelozni 🙂
A co mas za sebou vubec ty uz vsechno?Poprve jsem si rikala,ze to je fakt asi jen smula,ale ted uz to tezko muze byt jen nahoda ☹
@prdlousek_7 pravé nic moc;( teda vysetreni. Mam pred třemi tydny po revizi 2. Zamlkle. Když mas druhé, muže ale nemusí to lékař resit. Mam zadanku na genetiku, jdu az příští tyden, na objednání jsme 4 tydny čekali. Pak by to chtělo ještě hematologii, infekce a imunologii, ale ma gynekolozka mi to nechce vypsat. Tak čekám na to genetické a doufám, ze to udělají tam, jinak začnu běhat a prosit. Je mi 37, neni na co cekat;(
@prdlousek_7 A přemýšlím, zda měnit doktorku;( proste ted nejistota a cíl je vydupat si vystreni. Fakt je, ze holek se zamlklym je tu dost, ale opakovaným uz celkem málo;( co ty, na to, ze se vyvine, uz šanci nedává?
Jo je to tak, pokud to teď opět nevýjde bude to podruhé. I proto jsem teď na gynekologii zašla na 36 dnu po vynechání, aby to bylo zaznamenané a případně se to začalo řešit. Nějak si ale po té první zkušenosti neumím udržet optimismus.
Mám divnou doktorku, dokud jsem jednou za rok řešila citologii bylo mi to jedno. Ale teď začínám vidět, že je hrozně roztěkaná a dost nepřítomná, neposlouchá co říkám a jede si po svém. Na zákrok čekám dvě hodiny v přeplněné čekárně a je tam strašně nepříjemná sestra, která má dost nevkusné připomínky k pacientkám. Než jsem se dozvěděla že mi těhotenství končí, tak mě poslala dvakrát pryč, že nemají čas, nakonec jsem se v ordinaci po verdiktu hrozně rozbrečela, protože už jsem byl na dně :/ Začnu se poohlížet někde jinde....
@zuhra Pri poklesu HCG uz sance na prosperujici tehotenstvi neni.Tak to mame za sebou stejny pocet ZT ☹ A rikala ti k tomu dr.neco vic?Jakoze nemusi nic objevit a 3.tehu uz bude bezproblemove,nebo proste ten problem v necem byt musi?Ja uz jsem se svym dr.domluvena,ze to resit budeme,tak doufam,ze uspesne.Jinak me jeste zajimalo,jestli mohlo mit vliv to,ze jsem otehotnela hned po 2.MS po revizi.To mi rekl,ze to neni prokazane,ale ze se spis doporucuje pul roku.Tak co si z toho vybrat.. 🙂 Tys to mela v jakem casovem rozmezi,jestli se muzu zeptat?
@prdlousek_7 Ja mela revize květen, otěhotnění prosinec. Takze cca pul rok;( tak to je dobre. Ja jsem hodne rozpacita ze sve gynekolozky, tři tydny a neděje se nic, chce cekat na genetiku, což mi přijde jako pakarna - neni důvod nezacit jiná vysetreni, zvláště v mem veku;( nechceš k nam odpadlícim ze záři do skupinky? Ale holky jsou většinou po prvním zt, i když někdo uz to řeší ted
@prdlousek_7 Od me MUDr bych se moc neodrazela, pořad přemýšlím, ze ji zmenim. Tvrdila, ze když zaniká takhle brzy, tak asi genetikou, kam me poslala. Byla jsem na konzultaci jinde, tam mi rikali spíše trombo mutace a imunologie, to mi vypsat odmitla
Ahoj holky, četla jsem Vaše příspěvky a jen bych Vás chtěla trochu povzbudit....mám za sebou dvě zamlklá těhotenství, byli jsme s manželem na genetice, všechno pořádku a napotřetí se zadařilo a teď už máme skoro desetiměsíčního synka, takže nic není ztraceno, jednou se určitě zadaří, držím Vám moc pěsti 😉

@prdlousek_7 ten nástup do nemocnice taky hrozne řešila, doktorka ji premlouvala, ona to oddalovala, cítila se dobre. Pak šla, az když mimodelozni potvrdili. Myslím, ze tak tyden dva se to tahlo;( no uvidíš, naděje podle mne ještě je, šla jsi k MUDr brzy;)