icon

Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka

prdlousek_7
26. únor 2015

Ahoj všem,

opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..

Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.

Co si myslíte?

Děkuji.

Strana
z9
lucinka58
27. únor 2015

@prdlousek_7 Ahojky, kámoška potratila 3x. Byla na všech vyšetřeních (genetika, hematologie atd.) a všechno je OK, takže se fakt neví z čeho to je ☹ Doktorka jí říkala, že je to nejspíš špatnýma vajíčkama. Ale ještě půjdou s manželem na spermiogram a uvidí (i když v tom by problém taky neměl být, pokud to doteď vždycky vyšlo). Jinak tím, že jsi otěhotněla 2 menstruace po revizi, tak tím by to být taky nemělo. Já otěhotněla hned po první porevizní menstruaci a držíme se. Je to prostě všechno jedna velká náhoda.....

zuhra
27. únor 2015

@betysekodjansu Tak to moc děkujeme;) poprvé jsem to brala jako náhodu, ted uz je to takové pesimisticke;(

zuhra
27. únor 2015

@lucinka58 Když to je taky hrůza, spatnejma vajickama;) v 37 jich asi moc kvalitních nevyprodukuju;))). A souhlas s tim, ze tim čekáním po revizi to nebude

betysekodjansu
27. únor 2015

@zuhra úplně vím, jak ti je, taky jsem to prožívala, pořád to ve mně je, nikdy se asi toho smutku nezbavím :(, je to klišé, ale fakt docxela pomohlo smíření se se situací, že to takhle prostě mělo být, a že mimi přijde, až bude správný čas...

zuhra
27. únor 2015

Jinak na dozrávání vajicek mi doporučila inofolic, beru ho, ale to je asi střela naslepo. Nemyslíte, ze mohou pomoci ty injekce na ředění krve nebo léky na udržení?

zuhra
27. únor 2015

@betysekodjansu No, co ti mam vyprávět, je to na nic. Pořad přemýšlím, jestli nezmenit lékaře, jaká vysetreni si vydupat apod. Na genetiku jdeme ve středu. Tak snad se nás nejak ujmou... U me je to i hra o vek, v práci uz Vypadam nespolehlivé .... No asi sis tou etapou prošla. Každopádně díky za příklad, ze to jde;)

lucinka58
27. únor 2015

@zuhra A ty máš diagnostikovanýho Leidena? Pokud ano, tak bych začala ředit hnedka po pozitivním těhotenským testu 🙂 Jinak utrogestan a podobně se sice při opakovaných potratech nasazuje na udržení těhotenství, ale bohužel to nemá vliv na to, jestli je všechno po genetické stránce správně. Pokud to správně nebude, tak Ti to těhotenství ani utrogestan neudrží ☹ Jinak ten Inofolic je dobrej. Teda já jsem ještě zaregistrovaná na emiminu a s jedna holčina ho brala 2 cykly a teďka je po 3 potratech taky těhotná. Jen to má trošku háček - způsobil ji vícečetné uvolnění vajíček, takže teď čeká trojvaječná trojčata 🙂

zuhra
27. únor 2015

@lucinka58 Cooooo;) ?! Tak to tedy nevim, jestli ho budu brát;) ne, legrace, hlavně, ať je to zdravé.... Nemam z sebou zadna vysetreni, tak nevim. Ale poslední dobou hodne googluju a někdo to bere preventivně. Trojčata;)....!!!

prdlousek_7
autor
27. únor 2015

@zuhra Takže tím rozmezím to nebude, když jsi otěhotněla po půl roce a stejně to nedopadlo 😒 Ani nevím, jestli bych chtěla, aby na něco přišli, nebo radši ne 🙂 Těžko říct..
No každopádně by tebe a asi i mě měli vyšetřit na všechno co jde, je jedno, co si kdo myslí čím to je, ať prostě minimalizujou další případnou ztrátu jak jen to půjde 😉

@betysekodjansu Jsi hodná, děkujeme za povzbuzení 🙂 To je hustý, takže prostě "náhoda"? Tomu se jen těžko věří, ale asi to tak bude, když u vás nic nenašli. Je hezké vidět, že po i po několika nezdařených pokusech přijde šťastný konec 🙂

@lucinka58 Tak to jsi jedna z těch šťastných 😉 Kámošky je mi líto, když už má za sebou všechna vyšetření a nic nezjistili, to musí být taky hrozná bezmoc 😒 Něčím to přece být musí..

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 No pravé, ani netuším, jestli se bát jestli najdou, nebo nenajdou;( určitě dávej vedet vývoj těch vysetreni. Jinak chapu, ze je to vsechno špatně a je mi to líto... Ale zamlkle asi vazne lepsi, než třeba přijít o vejcovod:( i když ta kamarádka mela happy end - po mimodeloznim otěhotněla asi za tři měsíce a za měsíc rodí;)

prdlousek_7
autor
27. únor 2015

@zuhra Jasně, budu se hlásit a asi se k vám přidám do té skupinky 😉 Ano, zamlklé je lepší hlavně z toho důvodu, že tě neohrožuje na životě a taky se ti nijak nesnižuje šance na další početí - s čímž já zatím problém nemám, "jen" s tím překonat 1. trimestr. I když teď to skončilo ještě dřív než poprvé..
To je hezký, člověk když vidí, že někdy se opravdu dějí "zázraky", tak si říká, že snad není takovej smolař, aby to jednou nevyšlo i jemu samotnému 🙂

betysekodjansu
27. únor 2015

@zuhra určitě si vydupej co nejvíc vyšetření, aspoň budeš vědět, na čem jste, jestli je někde problém, nebo jestli to byla fakt jen souhra blbých náhod
@prdlousek_7 jojo, u nás jen náhoda, teď se chceme začít pokoušet o druhátko, tak se docela bojím, ale kdo se bojí, nesmí do lesa 🙂

holky, posílám srdíčka, a doufám, že brzo budete psát šťastné zprávy 🙂

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 Kdyžtak je to skupinka Nevzdame se 2015;) no, tohle jsem si říkala poprvé, ted uz je to horší;( my ještě měli spontánní, někdy 5.tt, ale to bylo po borelioze a antibioticich, asi;( tak uvidíš no, nic jiné než cekat nejde. Jinak co jsem zuřivě googlovala, tak vysetreni jsou genetika, hematologii, imunologie, popr infekce a stitna žláza, možná spermiogram

zuhra
27. únor 2015

@betysekodjansu Je, moc děkujeme;) hlavně za ten pozitivní příběh;) kdy chcete začít? Budu moc držet palce!!! No, když to nezkusite, nebude nic;)

prdlousek_7
autor
27. únor 2015

@betysekodjansu Děkujeme a taky přeju hodně štěstí na dalšího prcka 😉

@zuhra No upřímně bych byla radši, kdyby to odešlo samo, ale to se nestalo ani u toho prvního, takže si myslím, že i teď si to moje děloha bude držet jak divá 🙂 Nechápu, mimochodem. Za výčet těch vyšetření děkuju, hned po revizi naklušu za doktorem, ať vím, kam se objednat a budu volat, protože je mi jasný, že to bude chvilku trvat, než mě objednaj 😉

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 Jj, při prvním jsem se šla na revizi hlásit hned, ted jsem tři dny čekala a marně zkoušela víno a vanu. Při nástupu jsem dostala vynadano, ze jsem nesla hned. Naštěstí obě revize bez komplikaci, ale příjemné to rozhodne neni, další zásah do těla;( mne se u me doktorky s těmi vysetrenimi moc nedaří, jestli to nerozjedou v gennetu (mam zadanku jen na genetické), budu muset dupat a dupat. Doporučil ti něco? Nejaké vitaminy?

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 jinak co jsem pochopila, i ty vysledky nějakou dobu trvají, třeba měsíc. Ja bych stejne se snazenim začala az po 2. Ms - zlatý stred -, ale déle se mi vazne nechce cekat

prdlousek_7
autor
27. únor 2015

@zuhra No mě nechali čekat při prvním skoro týden, teď jsem jim řekla, ať na to zapomenou, že nebudu další tejden chodit s "mrtvym" plodem (i když ten plod tam ani není), je to prostě divný, vědět, že "to" v sobě máš, ale nežije to.. Zásah to samozřejmě je, ale tyhle orgány se dobře regenerují a když už ti pak dr. potvrdí, že je děloha jako nová, tak je to v pořádku 🙂
Jinak mně od začátku říká jíst určitě listovku a, co mi doporučí třeba teď po tom druhém potratu, to teprve uvidím..
A s tím čekáním jsme na tom stejně, taky bych to viděla na 2 MS, maximálně 3, kdyby se stihly i ty výsledky.

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 no pravé, vysledky;) ja dam vedet ve středu, jak v tom gennetu, ty se ozvi, jestli z tvého MUDr vypadne něco zajímavého;) ja ted beru ten inofolic, predtim femibion

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 loni jsem nemela srdeční akci, letos uz srdicko asi tři tydny, tak jsem doufala, ze to dame, ale asi 9.tt konec. Ach jo;( jinak porevizni kontrolu mam, údajně perfektní práce;)

prdlousek_7
autor
27. únor 2015

@zuhra Určitě si dáme vědět 😉 Tak ani jedny vitamínky neznám 😀
Já to měla přesně naopak, poprvé tlouklo a přestalo na konci 9 tt a teď ani ťuk.. Tak vidíš, to je super, že už je děloha zase v cajku 🙂 Takže do třetice..? 😎

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 no krása, ze jsme si to prohodily;( Jj, dame si vedet;)!!!

zuhra
27. únor 2015

@prdlousek_7 ten femibion je lepsi listovka, lépe a každým vstrebatelna. Mne tedy nepomohl;( predtim jsem brala obyc listovku. Inofolic je něco na podporu ovulace, ten beru ted od revize, tak nevim.... Asi me čekají ta trojčata, jak to někdo psal;)

zuhra
28. únor 2015

@prdlousek_7 jestli chces, mrkni na tu diskusi. Je uzavřena, což ma plusy i minusy;)

prdlousek_7
autor
1. bře 2015

@zuhra Femibon taky zkusím místo obyč. listovku, dočetla jsem se o něm skoro všude, že ho doporučují 🙂 A ten Infolic ti doporučila dr., nebo sis ho koupila sama? Ještě jsem četla o kontryhelovém čaji, myslíš, že k něčemu bude? 🙂

zuhra
1. bře 2015

@prdlousek_7 ahoj, inofolic mi doporučila doktorka, soupla mi reklamní leták, tak nevim, jestli jen nedělá reklamu. Ale kdyz prijedeš diskuse, holky ho celkem chválí. Jen moc nevim, proč u mne - je spis na úpravu cyklu (mam 28 dni, pravidelně jak hodiny, po revizi tedy ted uvidim), ovulace ( tu mam taky), dozrávání vajicek (kvalitní je asi nemam, ale nevim, jak pomůže...). Nicméně ho od revize zkouším. Doporučuji brát tři měsíce. Femibion jsem brala predtim a pokud otěhotním, zas na nej asi nabehnu. Někdo tu listovku neumí štěpit a využit, v femibionu je nejak lépe vstrebatelna, což ten problém řeší. Kontryhel piju nárazové - většinou dva tydny po revizi, pak jak si vzpomenu.... Někdo říká pít do ovulace. Tož tak;) třeba nam tu ještě někdo poradí;)

zuhra
1. bře 2015

@prdlousek_7 ted jsem tu narazila na maminy, co mely zamlkle i 4x!!! Tak me taky chytla bojová, snad vydrží do stredy

peckyova
2. bře 2015

@zuhra
Tak je to za mnou odruhé, rano jsem šla na krev a do par hodin jsem začala krvácet. Odpoledne jsem ale stejně zašla k doktorce, jiné doktorce, u nas v ordinaci je stará a mladá doktorka, tak jsem šla tentokrát k té mladé. Hodnota HCG mi klesla na 8 a potvrdilo se další chemické těhotenství. Vše jsme spolu probraly a dostala jsem žádanku do Imunologie a genetiku do Prahy a čekají mě krevní testy na infekce a hormony. Tak uvidíme jak to dopadne. Hlavně nepřestat doufat...

zuhra
2. bře 2015

@peckyova tak to mas dobre, i kdyz se to stát nemělo;( mne pravé vyPsala i přes mou zadost pouze genetiku.

peckyova
2. bře 2015

@zuhra Ani jsem se nemusela prosit, hned to začala řešit sama. Trombogen, ten už mám dělaný z dřivější doby a v pořádku. Štítnou žlázu, s tou se ale léčím od 15 a tam mám výsledky taky ok.Rh faktor mam + takže tady problém taky není. A teď se budou dělat testy na toxoplazmu, boreliózu, testosteron a další infekce a hormony. To budu mít výsledky v pátek. Do té Prahy uvidíme jak se bude dlouho čekat na objednání. Snad moc ne. Doufám že se to někam pohne a ty vysněný děti se nám povedou, já v to doufám!

Strana
z9