Opakované potraty. V 7tt hCG 1249, na UTZ malá dutinka
Ahoj všem,
opravdu jsem netušila, že i já jednou budu řešit problémy s udržením těhotenství. V listopadu 2014 jsem podstoupila revizi dělohy (embryo se přestalo vyvíjet na konci 9tt). MS se dostavila normálně do 30ti dnů, další MS také za 30 dnů (je to můj klasický cyklus už dlouhá léta). Poté jsem již MS nedostala a nyní bych měla být dle poslední MS 6+2tt. Jelikož mám za sebou jeden zamlklý potrat, gynekolog si mě pozval již minulý týden na ultrazvuk (to jsem byla 5+1tt), ale viděl pouze vysokou děložní sliznici 16mm, jinak nic. Včera, to jsem dle PM byla 6+1tt, viděl v děloze jen malou dutinku, což by prý odpovídalo konci 6tt, a že by to viděl na pozdější ovulaci. Vzal pro jistotu HCG, které by mělo dle ultrazvuku být MAXIMÁLNĚ do 500 jednotek, spíš ale míň.. Pokud by vyšla hodnota vyšší, musíme prý zbystřit.. Hodnota HCG mi vyšla 1249 jednotek. Říkal, že je to teď tak 50:50 (což teda moc nechápu, když před tím z naší konverzace vyplynulo, že pokud bude hodnota vyšší, je to problém), a zítra mám jít opět na HCG, aby se vidělo, zda se hodnota zdvojnásobí, nebo co se bude dít..
Chci se zeptat na vaše zkušenosti, určitě je vás tu hodně, co jste prodělali buď zamlklé potraty, nebo mimoděložní těhotenství apod. Já osobně mám pocit, že to bude opět zamlklý potrat, to mimoděložní si myslím, že by viděl. Opravdu důkladně mi prohlížel veškeré okolí dělohy a nikde ani náznak něčeho podezřelého.
Co si myslíte?
Děkuji.
@peckyova jinak me stitnou dělal praktik je OK, boreliozu mi hlídají, prtz jsem ji nedávno prodelala v pokročilé fázi ( od komára zezadu na noze, tak jsem to nehlidala). To chemické je něco jako zamlkle? Ja mam jedno ranne spontánní, dvě zamlkla, během roku a pul a je mi 37;( z Prahy asi nejsi, vid? Ze bys mi dala tip na gynekologa;) vypada, ze vazne budu muset měnit. Ta moje proste sama od sebe neudela nic, než ji to vypíše odborník;( ani ty infekce
To chemické těhotenství se dá nazvat ranním spontánním, nedostanu se dál než na tři týdny těhotenství, ale zase se po něm vyčistím sama menstruací, silnou a bolestivou, ale nemusím držet šestinedelí. Stalo se mi to teď dvakrát za sebou, po půl roce snažení. Tak nemusím do nemocnice. To to nemám prakticky ani tak vážné jak ty, sakra! Možná by to opravdu chtělo změnu. Já jsem ze severu bohužel, takže ti neporadím. Poladím to s manželem a zavolám tam, vyšetření musím prodělat oba.
@peckyova Jj, taky jdu s partnerem, jestli se chcete snažit, opravdu si zavolejte co nejdříve, dlouho čekas na objednání a pravděpodobně i vysledky. My jdeme do gennetu na letne, zadanku mam jen na genetické, zkusim je tam prosit, kdyz to nevyjde, budu opravdu muset měnit gynekologa;( držím moc palečky u vysetreni!!!!! To vis, mam uz těch revizi plné zuby, navíc ted uz bylo srdicko, s nim i naděje, ze to zvládneme. Někdy 9., 10, tt se vývoj zastavil. Jinak na jsem původně decin a premyslime, ze se sem s malým vrátíme;) ale vis, jak je to s práci.... Na druhou stranu díte u nás ve čtvrti plné betonu a fetaku... No, proste to budeme resit. Kdy, nevim, ted uz je to tak, ze pritel ma z každého tehotenstvi menší radost - negativní zkušenost - a ani ja nebudu do prvního screeningu moc optimistická;( to je skoda. Ale opravdu dobre, ze te vsude poslala!!!!
@dzungala Ahoj, děkuju za příběh i za typ 🙂 Antikoncepci jsem samozřejmě brala, sice občas s přestávkama, ale brala. Je teda pěkně naprd, že na tohle potvrzení žádný testy nejsou 😠 I když je ten tvůj příběh šílenej, je hezký, že ses nakonec dočkala 😉 A pro nás ostatní zase troška optimismu 🙂
@prdlousek_7 co ty, uz jsi doma? Prezilas;)?
No, já si nemyslím, že je to až tak jednoznačné. Jsem dětský fotograf a maminek během měsíce potkám mraky. Se všema si samozřejmě i povídám, jak s nastávajícími, tak s už novopečenými. 95% jich bralo antikoncepci, nekteré i 15 let a tyto problémy, co trápí nás, je nepotkaly...
@dzungala genetika zitra, zbytek mi nechce napsat, tak zabojuju nebo ji změním;( jak uz jsem psala, přes známe jsem byla jen na konzultaci u údajně dobrého doktora, tam me trklo, ze ha asi nebude OK, prtz se na to ptal a udělal významné hmmmmm;( no, s tim uz nic neuděláme, ale díky. Každopádně nevim, jak po třetí revizi, ale predtim ovulace i ms jak hodiny, takze říkal, ze odhadem by na hormonální poruchu nevsazel
@zuhra Ahoj, děkuju za optání, přežila 🙂 Ještě teda úplně nevyloučili mimoděložní, ve čtvrtek musím ještě na HCG, ale pokud kleslo dostatečně dolů, tak to opravdu bylo zase zamlklé. Těžko říct, co je "lepší" ☹
Jinak jsem se nedozvěděla nic nového, ale všichni doktoři byli úžasní 🙂
@zuhra Jinak piju kontryhelový čaj a mám objednaný nosifol (ten zkusím až v měsíci, kdy to budeme chtít zkusit). No a děj se vůle boží 🙂
V pondělí jsem objednaná ke svýmu praktickýmu na odběry (štítná žláza a další věci), no a pak se domluvím s gyndařem, co bych měla podstoupit už teď-možná ty trombofilní mutace a imunologie.. Genetiku si asi nechám až na konec, pokud by se to ani po 3. nepovedlo. Prý ty genetické poruchy nebývají tak časté.

@peckyova ach jo, to abych vazne tu gynekolozku změnila;( nechce se mi, je milá, ale delší dobu mam podezření, ze ne moc kompetentní;( nechapu.... Na tu genetiku Volej okamžitě, na termín jsem čekala mesic