icon

Opar ve 12tt, máte zkušenost?

danielkar25
8. led 2015

Ahoj holky chtěla jsem se zeptat,dnes se mi udělal opar nad rtem a jsem ve 12tt ☹ slyšela jsem že je to velmi vážný virus který může vyvolat i potrat.a doktorce se dnes už nedovolam jedině zítra, tak jsem se chtěla zeptat jestli s oparem máte nějaké zkušenosti ☹ děkuju za odpovedi

ninikry
•
8. led 2015

@danielkar25 mne ted zmizel, mam opary odmala, nevadi to

mysonek
•
8. led 2015

@danielkar25 buď v klidu, nebezpečná by byla primoinfekce, tudíž první setkání se s virem (projevuje se jako herpetická stomatitida). Opar na rtu je reaktivace viru, proti kterému máš již protilátky. Také na opary trpím, v prvním těhotenství jsem ho kupodivu neměla vůbec, ve druhém ano, někdy v prvním trimestru a vše pohodě.

danielkar25
autor
•
8. led 2015

Děkuju moc holky,tak se mi aspon trošku ulevilo,že vim že jste je taky meli a nic se miminku nestalo 🙂opravdu moc děkuju 😉

craki
•
8. led 2015

@danielkar25 Jak říkají holky, pokud už si opar mela předtím, není to problém. Tělo už ten virus zná...
Ja byla takhle vyděšený u pásového oparu, ale způsobuje to stejný virus jako neštovice, ktere jsem uz mela, takže jsem byla ullidnena, ze tělo to zná, jen se to projevilo navenek...

lucifereeek
•
8. led 2015

pokud jsi už opar měla tak by problém neměl, já jsem ho dostala až v těhotenství a opravdu jsem potratila, pak jsem ho měla i v dalším těhu a to bylo už v pořádku a od té doby na to docela trpím.

luckaamilan
•
8. led 2015

@danielkar25
ja trpim oparmi od detska, v tehotenstve som mala opar niekolkokrat. obvolala som vsetkych doktorv od prahy az po brno a vsade mi povedali, ze je to ok, ak som uz opar mala v minulosti. a nase uzasne miminko ma teraz uz 9 mesiacov.

katculilinka
•
9. led 2015

Já sem taky měla opar v těhu a dokonce jsem byla překvapená, že v lékárně ti na to prodají mastičku 🙂 a to byl zázrak, je maličká červená .. hema něco a můžeš to v těhu a do dvou dnů po oparu ani vidu ani slechu a nevrátil se 🙂. třeba pomůže

v_anilka
•
9. led 2015

@danielkar25 mně se opar udělal dnes ráno a jsem v 7tt, na opary trpím často, snažím se tím nestresovat, protože kdybych měla potratit při každém oparu, tak nebudu mít děti nikdy, mám je prostě furt no ☹