Pálení jazyka v těhotenství, co by mohlo pomoct?

nikyzub
25. lis 2016

Ahoj maminky moc Vás prosím o radu, jsem 23tt a už 3 dny mě šíleně pálí jazyk, spíš vzádějc a mám tam i skvrny, nejhorší je to po jídle. Měla jste to některá? Vubec nevím z čeho by to mohlo být, objevilo se to z ničeho nic. Případně co na to by mohlo pomoct? Děkuji moc za každou radu! 🙂

majkoz
25. lis 2016

To je z pálení žáhy. Možná ji nemusíš ani pociťovat, ale je to z překyselení žaludku, "šťávy" se Ti vrací do krku a z toho je toto podráždění, měla jsem totéž, až jsem z toho nemohla spát, zabral mi až Helicid, ale ten nevím, jestli můžeš. Každopádně tedy po jídle užívat Tumms, Renie a další. Nejíst na noc, spát v polosedě, mě dělalo dobře studený mlíko... a na Orl Ti můžou napsat směs solí na kloktání...

oceancity
25. lis 2016

Ano, souhlasím. Moje kamarádka měla stejný problém. Nebyla těhotná. Je to tlakem mimina na žaludek. Já na to trpím a pomáhají mi mandle - hodně rozkousat, pak samozřejmě Rennie.

hojda
25. lis 2016

A když nepomůže Renii, to jsou jen takové bonbonky a mají slabý účitenek, tak můžeš i v těhu Malox. A teď jsem četla 2 lžičky plnotučné horčice, neby to celé mandle, neloupané.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru