Placenta přes porodní cesty

wimbledon78
31. led 2018

Ahoj holky. Dnes mi doktor rekl, ze mam placentu pres porodni cesty. Jsem sice teprve 15.tyden, a placenta se muze vytahnout, sance tu je velika.. jenze ja to tak mela i v prvnim tehotenstvi a po velkych problemech jsem musela porodit akutnim cisarem ve 29 tydnu. Byly to hrozne nervy pred tim i potom, takze z teto zpravy jsem docela zdrcena. Tak se ptam kdo z vas mel placentu ve 2.trimestru take tak a komu se vytahla a rodil nakonec v terminu a prirozene?

carmenz
31. led 2018

Moje kolegyně měla placentu vcestnou nejprve hned v začátku, v 1. trimestru, pak se vytáhla, posléze ve 2. trimestru zase hodně dole a nyní, ve 3. trimestru se už zase posunula nahoru a ji doktor prohlásil za zdravou (je 31. týden) - není ještě sice dobojováno, ale jak je vidět, ještě se to může o mnoho zlepšit.

odula
31. led 2018

@wimbledon78 já. měla jsem p.p. partialis, teda 3. stupeň a strašně dlouho. snad ještě ve 22. tt. doufam ze nekecam už si to moc nepamatuju. ale vím že už jsem panikovala a dr. me ujišťovala ze casu jeste hafo. když jsem byla na kontrole někdy az po 30 tt tak už byla druhý a nakonec se vytáhla a rodila jsem přirozeně . za celou dobu jsem nezakrvacela a neměla jsem ani klidový režim 🙂

lucisuska
31. led 2018

Nejprve Ti chci říct, že Ti moc držím pěsti, ať se vytáhne. Diagnozu placenta praevia centralis mám úspěšně/neúspěšně za sebou - porod ve 31+6 kvůli masivnímu krvácení, ale narodil se zdravý chlapeček. (Díky Bohu!!!)
V prvním těhotenství jsem měla placentu taky na začátku v porodních cestách, nakonec se vytáhla, někdy na přelomu 1. a 2.trimestru a vše bylo v pořádku.
U druhého těhotenství jsem zjistila ve 28.tt, že se už nejspíš nevytáhne a do té doby bylo vše v pořádku. Ve 30.tt jsem začala masivně krvácet, potom už jsem jen ležela na udržování v nemocnici 31+6 po 3.masivním krvácení se těhotenství ukončovalo akutním císařem.
Ty nervy naprosto chápu. Manžel kvůli tomu odmítá 3.dítě a já asi taky. ☹

wimbledon78
autor
1. únor 2018

@carmenz dekuju 😊

wimbledon78
autor
1. únor 2018

@odula Tak kez bych to mela jako ty 😊 dekuju

wimbledon78
autor
1. únor 2018

@lucisuska take jsem prave krvacela dost, 2x. Podruhe bohuzel zacala odtekat i plodovka a mala musela ven. Mela problemy s plicemi, v inkubatoru byla 2 mesice. Manzel je z toho vystresovany vic jak ja a nejradeji by me ted uvazal k posteli. Jenze s ditetem uz to proste nejde. A jak doktor rikal, karty jsou rozdane, ted uz to bude jen hop nebo trop 😟 A to me pri prvnim ujistovali, ze se to temer neopakuje, ze ted je to nahoda. No a bum. Ale trebas budem mit ted vic stesti.
Diky moc za podporu!

lucisuska
1. únor 2018

@wimbledon78 Mě právě říkala doktorka to samé. Že je to náhoda a nezná nikoho, kdo to měl 2x po sobě. Moc držím pěsti, ať to dobře dopadne!!!

wimbledon78
autor
1. únor 2018

@lucisuska dekuju!!

priefi
1. únor 2018

@wimbledon78 ja mela vcesnou placentu a vytahla se mi 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru