Placenta ve 20.tt. Jaké máte zkušenosti s nízkou placentou?
Dnes jsem byla na kontrole a zjistili me nízkou placentu ve 20tt bylo mi doporučeno víc klidu na lůžku,mate s tím někdo zkušenosti?
Já měla v minulém těhu a během asi 5. Týdnu se vytáhla ,... Teď ji mám zase nízko od 12 TT teď jsem 16 tak doufám že se už sune
@monyscerna já měla placentu dole a vepředu, ale vytáhla se 😉 většinou se prý vytáhne nahoru s rostoucím břichem.
@monyscerna Švagrová měla,byla 3x hospitalizována kvůli krvácení...nakonec se malý narodil ve 24tt. Ten klid na lůžku bych dodržovala...
Mám též dole a placenta na přední stěně. Ve 22 týdnu řekli, že když nevyleze nahoru ukončení těhotenství bude ve 34tt i kvůli předešlým jizvam po cisarich. Čekám třetí mrne. Ale krvácení ani bolesti žádné. Cejtim se fajn
Mně to řekla Dr na kontrole v 20tt, ještě ten den v noci jsem začla krvácet, pobyla si pár dní v nemocnici, pak nutný "přísný klidový režim". Nepomohlo to, placenta se nehnula, těhotenství skončilo předčasným porodem na začátku 31 TT (začla jsem krvácet, projela se záchrankou, naštěstí až v nemocnici se krvácení prudce zhoršilo, okamžitě císař). Syn je teď naštěstí naprosto zdravý předškolák. Držte se, ať jste oba zdraví 🙏

Ano mám. Placenta praevia a naprostý klid na lůžku!
Muže se ti vytahnout, ale nemusí. Ja rodila nakonec sekci (stejně bych sla CS) ve 35.tt po několika hospitalizacich s krvácením.