Preeklampsie, máte zkušenost?

kaci11
25. únor 2016

Ahoj holky, mate nekdo zkusenost z preeklamsii? Jsem 36+1tt a dnes na kontrole jsem mela vysoky krevni tlak, doktor me poslal na krev. Bojim se o miminko. Byly jste s tim v nemocnici, vyvolavali vam porod nebo jak to s vami resili. Dekuju za vase odpovedi.

hanula_h
3. bře 2016

Ahoj Kaci, v tehotenstvi se mi stalo, ze jsem mela take vyssi krevni tlak a velké otoky. Muj gynekolog to neresil, moc ,,pry,, byla OK. Ve 34tt mi však praskla voda a kdyz me manzel privezl do porodnice, sdelili mi lekari, ze mam tezkou preeklampsii vcetna bilkovin v moci a musim okamzite na sal. Nakonec vse dobre dopadlo a narodil se nam zdravy chlapecek. Jen byl malinky a musel se 3 tydny dopekat v inkubatoru.
Je super, ze to tvuj doktor resi. Ale urcite z toho strach nemej a bud v pohode. Porod ve 36tt uz by pro mimco nemel byt nejak nebezpecny, my jsme rodili v 34tt a vse dopadlo OK😉

nikdo17
4. bře 2016

ja take mam zkusenost s preeklampsii. ve 33+3tt. jsem sla neplanovane k dr. ptz jsem si doma namerila vysoky tlak. u nej zjisten vysoky tlak, neumerny narust vahy z otoku, bilkovina v moci. poslal me k hospitalizaci, ze je i mimonko dost malé at si me pohlidaji. u nas v nem ctyri dr delali ultrazvuk a ze je moc maly a zrejme postizeny a tak akutne rychlou prevoz do fakultni nemocnice, kde byly zjisteny nulove prutoky a akutne sup na cisare. maly mel teda 1370 g ale jinak sikovny, pobyl vic jak mesic v nemkcnici a uz jej mame doma. ja myslim ze je faj. ze tvuj dr to resi. a urcite to bude v pohode 😉

kaci11
autor
10. bře 2016

Dekuju za Vasi reakci. Nakonec jsem skoncila v rizikove poradne a dnes rano jsem porodila syna 4350g a 51cm. Dekuju za podporu.🙂)

hanula_h
10. bře 2016

Jéé supr, je to pořádný chlapák🙂 Veliká gratulace a přání dobrého zdraví vám oběma!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru