Příšerné stavy v těhotenství. Je to v pořádku?
Dámy prosímvás jsem podruhé těhotná a mám někdy fakt hrozné stavy. Je mi strašně zle, motá se mi hlava, mám pocit na omdlení. Dneska jsem musela asi hodinu ležet jak mátoha, protože jsem neviděla, asi náběh na migrénu, pak mě brněla ruka a obličej. Jsem si říkala, jestli už nemám mrtvici tady z toho a chlap jezdí do Německa, takže když by to tady se mnou švihlo najdou mě i dceru až o víkendu. Jako v prvním těhotenství mi bylo taky zle, ale jen na zvracení a vždycky jsem si říkala, že jsem zvědavá jak to budu zvládat v druhém těhotenství už s dítětem, ale že nějak se to musí poddat. Jsou takové stavy vůbec v pořádku? Stále kojím, tak si říkám jestli to nemůže být i špatným krevním obrazem. K Dr jdu až 11.
Určitě stačí k moři i test, už jsem to zjišťovala, protože jinak bychom museli děti nechat doma, pokud letos pojedeme...Ale jasné, není to teď tak jednoduché ☹ Chápu, mě to tak doktor taky totiž řekl! 😒 Ale ono je rozdíl jestli je trochu nevolnost a únava, nebo jestli je člověk úplně nepoužitelný, se mnou se vše točilo kolikrát i když jsem ležela v posteli, já byla ráda, že dojdu na záchod, proto opravdu soucítím!
Snad ti bude brzy lip. Pri prvnim naznaku brneni, bolesti hlavy - ihned si vem 2 paraleny. Nenech to rozjet. Ja trpela taky na migreny, casto z toho byly 2denni. Hlavne me ted ve 3.tehu trapily nevolnosti od 5.tt. Tak jak mi bylo, se neda ani popsat. Hlavne ty 3 tydny prvni, ja myslela, ze umru a 2 deti doma uz. Ja jen lezela se silenou kocovinou. Bylo to jak 3 tydenni strevni viroza. Manzel musel jit na OCR, byly zrovna letni prazdniny, nechodily do skolky. 3x jsem byla na kapackach v nemocnici, abych aspon i spala, pila. Takze soucitim. Pak jsem trvale brala od 8.tt-17.tt. Degan. Predepsali mi to v nemocnici. To bylo vysvobozeni, ze sice mi bylo zle, ale uz se dalo i jist, fungovat.
At je brzy lip a zvladnes to i s prckem doma.
@ester34 no tak naštěstí tak nějak jako zvládám fungovat, ale přiznám se, že k jídlu kolikrát zvládnu malé udělat třeba jen těstoviny s tuňákem 🤦 a s úklidem jsem taky dost polevila. Mě hodně teda pomáhá chodit s ní ven. I když mi to teda dává kolikrát zabrat se přemoct a obléct se s ní ven. Pak se za ní ploužím a připadám si, že s energií jsem na tom tak na 10ti %, ale aspoň zvládnu tu procházku a nevidím, jak to vypadá doma 🙈 malá už ani nespí po obědě, což by mi teda taky docela pomohlo, ale co se dá dělat no. Já jen doufám, že se zvládnu vzchopit do konce tohoto měsíce, protože teďka aspoň máme někdy obědy ze školní jídelny, což mě hodně zachraňuje, ale od června už snad doufám, že té mojí holce budu moct normálně uvařit 🙏
@sylvusska no docela mě zarazilo, kolik z vás tady popisuje, jak bylo třetí těhotenství naprosto šílené. To nevím, jestli vážně nepřehodnotím ten ideální počet dětí na 2 😀 koukám ale, že oproti některým jsem s těmi svými stavy ještě žabař 🙄
Zavolat k dr. hned, to brnění může být jen hořčíkem nebo minerály, ale zvláštní to v 8.týdnu je, dítě ještě není tak veliké, aby tlačilo na nervy. Na to kojení už bych se asi vykašlala, ale určitě dobře poradí doktor, jak moc Tě to zatěžuje.
To brnění může být uskriply nerv v krční páteři. Mívám to taky tak. Když to na Tebe jde, je důležité, nezmatkovat, uklidnit se a třeba 5 minut v klidu pořádně dychat.
Jinak mě bylo taky hrozně, byla jsem i protivná, sama jsem se nesnášel, že nejsem schopna ničeho. Přešlo to.po 4.mesici.

@ester34 no jenže teďka bych musela být očkovaná, abych mohla jet k moři a pokusného králíka při očkování těhotných se teda úplně dělat nechystám 🙄 železo už jsem taky začala brát, s tím jsem měla vždy problém. 11. proberu s Dr. Ale volat jsem jí nechtěla. Koneckonců co by mi řekla, že nevolnosti, nízký tlak a bolesti hlavy k prvnímu trimestru prostě patří? 🤦