icon

Probdělé noci. Co by to mohlo být?

verca46
13. srp 2021

Ahoj holky měla jste to taky tak některá,jakkoliv jste si lehly nebo sedly jak v noci tak přes den poslední týdny před koncem těhotenství.Jako by se vám sevřel hrudník a nemohli jste dýchat,nebo jste se začaly dávit jak jste se nemohli nadechnout a rozdychat nešlo.Jako bych měla něco v krku (branici) co mi brání dýchat.Ja už sem s toho vážně nešťastná,nevím jak mam nabrat sílu energii na porod.Mam strach že to neudychám.Nevite co by tak pomohlo?

lv
13. srp 2021

Nesmíš lezet na zadech, doporucuje se levý bok, hodne podlozenou hlavu a hrudnik.

verca46
autor
13. srp 2021

@lv já na zádech vůbec nespím na levém boku taky lapám po dechu a davím se.Podlozena jak nejvíc to jde jsem taky.A těžko se mi dýchá.

lv
13. srp 2021

@verca46 tak to zajdi k lékaři

verca46
autor
13. srp 2021

@lv můj gyn řekl že je to normální tím že je dítě už vyvinuté a že děloha je velká.Ze to musím vydržet.

makovice88
13. srp 2021

@verca46 Ano, ja to mela a ne jen ke konci, zhruba od 8. mesice. Mela jsem to i kdyz jsem sedela na zidli. Musela jsem vydrzet, bohuzel. Proste jak je miminko uz vetsi, tak utlacuje co se da, vcetne branice. 😁 Ja jednou z toho zacala i panikarit, najednou mi bylo, jak kdybych se uz nikdy nemela nadechnout. A vis co pomohlo? Mala pidi sklenicka piva. 😂 Dala jsem si 2 deci desitky a bylo mi fajn. 😁

vikinkav
13. srp 2021

Ja taky nemuzu ani sedet, nejlip je mi v leze na boku, coz samozrejme nejde cely den. Pomaha mi casto menit polohu, trochu chodit. A to jeste ani nejsem v 9. mesici 😬

verca46
autor
13. srp 2021

@vikinkav tak to já v noci když změním polohu na druhý bok,začnu se dusit a nemůžu dýchat.Jednou za den jdu na procházku,ale spíš až večer až není vedro.Ale to se každou chvíli musím zastavit protože mi tvrdne břicho a potřebuji se vydychat.

ellyem
13. srp 2021

Konec je náročný, já už odpočítávala dny, ale věř, že starost o mimčo je 2x tak náročná. Zkus třeba polštář pro těhotné, ten je prý na spaní hodně pohodlný. Třeba ti to uleví 🙂

verca46
autor
13. srp 2021

@ellyem ani ten polštář mi nepomáhá.Vim že až bude venku bude to náročné,ale že celé noci nespím je pro mě hrozné a s tím dechem ☹️