Problémy s kvasinkami - 1. trimestr

eiram7
17. čer 2018

Ahoj holky, prosím vás o radu. Nikdy jsem na záněty, kvasinky a nic jineho netrpěla. Nyní jsem 5+2 a od pátku cítím ve spodku zánět, který se zhoršuje. Používám laktacyt, zvnějšku zkouším mazat cannestenem, ale moc se to nelepší.
Na gyndu se dostanu až v pátek... nemáte pro mě doporučení, jak bezpečně v prvním trimu kvasinky léčit? Cipky a nic jiného se v tomto období prý moc nedoporučuje

slimacikmia
17. čer 2018

V tehotenstve sa odporúčajú boraxové globule. Masť môžeš skúsiť clotrimazol.

hvezdicka18
17. čer 2018

Mně gynekoložka tvrdila, že v prvním trimestru nic na zavádění, pouze zvenku (mazala jsem Clotrimazolem HBF). Ve druhém trimestru Clotrimazol vaginální čípky nebo Candibene (vše na bázi clotrimazolu). Ale pokud tě to trápí opravdu hodně, zašla bych k dr. se přeptat. Mně to vadilo spíš zvenku a to mi stačilo to mazání a ve druhém trimestru přeléčeno Candibene a mám klid...

slimacikmia
17. čer 2018

Zánět je pre mimčo nebezpečnejší ako globule, treba to poriadne preliečiť, najlepšie hneď na začiatku. V lekárni tiež poradia, globule sú bezpečné aj v prvom trimestri.

eiram7
autor
17. čer 2018

Moc vám všem dekuju za rady. Dnes si jedu nakoupit i nějaké nové spodky - jak jsem na to nikdy netrpěla, mam akorát zásobu samých silonovych, a to je teda peklo. Holky a ty boraxovy koule jsou volne prodejny?

slimacikmia
17. čer 2018

@eiram7 sú ;)

calvac
17. čer 2018

@eiram7 Aby ses toho zbavila,je treba zavest neco "dovnitr." Ja jsem v prvnim trimestru uzivala na doporuceni gynekologa Clotrimazol cipky i mast,oboji volne prodejne. Pozor,je treba uzit cipky bez aplikatoru. Ten v tehu nesmi byt uzivan. Jinak kvasinky jsou v tehu bohuzel dosti bezne.

oveckaluky
17. čer 2018

Doporučuju mazat pouze kokosovým olejem. Uleví se v podstatě hned (od svědění i pálení), a do tří čtyř dnů je všechno pryč 🙂 Hlavně bez chemie 😉

xkalisto
17. čer 2018

Mě začaly teda tyhle trable až druhý trimestr tak jsem už dostala čípky. Rozhodně bych tam ale nic moc nedávala co neschválí v lékarně (potřeba říct že si těhu) a hlavně na gyndě.

Od svědění a pálení fakt pomáhá ten kokosák, byla jsem skeptická, ale pak už zoufalá a bylo to o něco lepší, ale ne vyléčené. Takže bych dala to a zkusila to vydržet do toho pátku a pak ti doktorka napíše nějaké těhu-friendly globule.

Co mi taky docela ulevilo je používat látkové intimky. Jednorázovky mě dráždí a tyhle jsou fajn že akorát vyperu.

carmenz
17. čer 2018

Mně ještě hodně pomohl vyplach Clogin,je tedy poměrně drahý,ale ta úleva! Ale určitě se poptat v lékárně a na gynde posleze.Já na kvasinky trpěla skoro celé těhotenství,zkoušela všechno možné,stejně jsem ale poslední dva měsíce kvůli nim marodila a zavadela antibioticke cipky. Tak držím palce,ať je to jen přechodná záležitost!

alcar
17. čer 2018

Ja v prvnim tehotenstvi pouzivala Feminella Vagi C a pomohlo to. Ve druhem uz me kvasinky potrapily vice a dr. mi predepsal Candibene. Sice ve 2.trim, ale myslim, ze i v 1. je to bezpecne. Rozhodne by se mel zanet zalecit co nejdriv.

silvinek
17. čer 2018

Já jsem na to trpěla asi od 8.týdne až do konce 7.měsíce a i v 1.trimestru jsem měla nějaké tablety na zavádění, protože by prý bylo víc nebezpečné pro mimčo, kdyby se zánět rozjel ještě víc 🙂

eiram7
autor
17. čer 2018

Ještě jednou moc dekuju všem za tipy. Nakonec jdu na gyndu už zítra, tak uvidíme, jak to bude doktor řešit.
Ted jsem použila ten kokosový olej a musím říct, ze je to o hrozne moc lepší. 🙂

normalnimatka
17. čer 2018

kokosák je fajn, někdo doporučuje i jogurt s žiejma kulturama (holandia, samozřejmě neslazenej!:D)... a pak hlavně doporučuju užívat laktobacily, aby udržovaly mikroflóru v pořádku. těhotenství je na to blbý období, způsobujou to hormonální změny. tak snad tě to přejde a už to nepřijde - ale určitě doplňuj ty laktobacily radši. hodí se i při kojení, aby mrně nebolelo bříško a vůbec pořád.

priefi
18. čer 2018

@eiram7 na zklidneni zkus sodu s vodou, pripadne slane koupele. Jez probiotika rano a vecer. V lekarne jsou k dispozici probioticke globule. Nic jineho bys nemela. Dokonce ta mast, o ktere pises, neni v 1.trim.vhodna

tyna2608
19. čer 2018

Me při opakovaných mykozach pomohl intimní gel Saforelle používala sem při potížích i teď při každodenní hygieně a mám už dlouho klid. Jinak klasické mastičky když to bylo už rozjeté jak psali holky výše. (Clotrimazol, candibene, canesten, fungicidin) stejně nejlepší asi doktor. Jednou mi předepsala doktorka takové šíleně barevné globule ale hodně pomohli. Přeji ať máte rychle klid 😉

eiram7
autor
20. čer 2018

Moc vám všem dekuju holky za rady. Musím rict, ze mi úplně neskutečne pomohl ten kokos olej. Mazu teď spodek celkové s nim, a pak zvenčí clorimatizolem. Vypadá, ze už to snad bude dobrý 🙂

mudracek
21. čer 2018

Protikvasinková dieta, v těhotenství možná ne tak přísná, ale určitě vynechat cukr, lepek, uzeniny, polotovary,... ze začátku je to náročné, ale člověk pak žasne, co se mu všechno spraví.
Držela jsem před těhu, teď takovou lehčí verzi (nevynechávám ovoce) a fakt si to užívám, co to držím, nebyla jsem nemocná, snad jen rýmu jsem jednou měla - 2 dny.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru