icon

Řešíte plánovaný císařský řez s angínou? Jak postupovat?

vaseli16
16. led 2022

Ahoj holky, neprošla jste si některa něčím podobným?Ve středu ráno mě čeká plánovaný CS to budu 39+5 a dnes jsem dostala ATB na začínající angínu,bude to problém vzhledem k výkonu? Nástup mám v úterý, vůbec nevím jak teď postupovat,zda to hlásit při nástupu nebo zítra zavolat. Děkuji
P.S. Vím ,že nejste doktoři,ale když už jsem se srovnala s CS tak zas tohle...

martulka88
16. led 2022

Loni jsem měla plánovaný CS, ale k němu nakonec nedošlo. Každopádně já bych tam zavolala, že je ten a ten problém. A oni, dle toho, proč je vlastně potřeba CS a tvého zdr.stavu rozhodnou, zda se bude konat, či ho posunou.

vaseli16
autor
16. led 2022

@martulka88 malý je koncem pánevním, spontánní porod mi nedoporučili a stejně tak jsem ho já zamítla

martulka88
16. led 2022

@vaseli16 To bych udělala to samé - teď mám syna také KP a bude z 99% CS. Ale zavolej tam a uvidíš. Třeba nakonec ti ho udělají, pokud nebude teplota. Ale lepší vědět dopředu.

vaseli16
autor
16. led 2022

@martulka88 achjo, jsem z toho zas na nervy a to jsem se smířila s císařem nedávno a teď zas tohle...

mamikry
16. led 2022

@vaseli16 Ja bych rekla, ze pokud jde o zdravi miminka, tak udelaji sekci i pri angine. Urcite tam ale zavolej a rekni jim to, at to zhodnoti. Ja jsem ATB dostala pri porodu kvuli streptokokovi, takze nevidim duvod, proc by mely nejak vadit. Pro telo to asi bude zatez, ale dela se sekce i na ventilatoru ted, tak asi tak. Jinak drzim palce. Ja jsem mela taky maleho KP a sla jsem na sekci, netroufla bych si ho rodit normalne.

vaseli16
autor
16. led 2022

@mamikry ATB by problém nebyl,to mi řekla i doktorka, spíš se bojím toho co tu angínu provází skrz jizva a kašlání....zákrok a dýchání při něm kvůli rýmě...

martulka88
16. led 2022

@vaseli16 Jo, kašel a rýma, to je naprd. Proto píši, že zváží rizika. Jde o to i, že pokud je KP a odloží to, můžeš se rozrodit a tam bys pak musela přirozeně, kdyby porod postoupil do takové fáze, že už by CS nešel. Oni to musí však vyhodnotit, co je vyšší riziko. To ti tu nikdo neřekne - je to i o tom, jak se cítíš ty. Já bych tedy, jak jsem psala, volala.

vaseli16
autor
16. led 2022

@martulka88 no budu volat hned ráno, malý je velký spontánní jak jsem psala mi nedoporučili, první syn byl od prasknutí vody za 4hodiny venku takže tak no.... upřímně doufám, že to neodloží jen mi řeknou, že teda budu muset pod celkovou.... akutního CS se bojím snad ještě víc,nedej bůh abych se rozrodila a už to nešlo císařem, malý má odhad skoro 4kg

merope
16. led 2022

@vaseli16 Měla jsem anestezii při nachlazení a prostě mi jen přidali kyslíku. Samozřejmě jim to musíš nahlásit a ideál rovnou - už proto, že budeš infekční (kvůli nástupu, u nás se teda nastupovalo den předem, a pak na JIP zase typicky nejsi sama). Držím pěsti, je to na houby.

vaseli16
autor
16. led 2022

@merope děkuji za info,zítra jim to budu volat, měla jsem v plánu vzít si nadstandard tak snad bude volný a aspoň trochu jim ulehcim...na houby to je to je pravda,kór ještě s rozbouřenýma hormonama🤦🏻‍♀️

martulka88
16. led 2022

@vaseli16 Snad to dobře dopadne ❤️ Drž se ☺️

vaseli16
autor
16. led 2022

@martulka88 moc děkuji 🌹♥️