icon

Revize dělohy a zkušenosti s ní

evuliss
28. črc 2009

Ahoj holky,jsem tu nová a chci se zeptat jestli mi prosím napíšete vaše názory!!
Jsem 5 den po revizi dělohy po zamlklém těhu 😢 a chci se zeptat jak bylo vám které máte tuto špatnou zkušenost?Snad nevadí že to připomínám je to citlivé téma.
Mě první dva dny skoro nic nebylo jen pobolívalo břicho a včera jsem začala mírně krvácet jako by slabá MS.Volala jsem pro jisotu do Caru a řekly mi že je to normální,děloha se čistí,pokud to nebude moc silné a nebudou veliké bolesti tak by to krvácení mohlo trvat tak 3 dny.Mě to vylekalo,myslela jsem že je nějaký problém.Taky mi poradily at piju citronádu že to zastavuje krvácení....Tak to zkouším a upíjí vodu s citronem 😖...
Pokud se můžete podělit o zkušenosti po revizi,budu moc ráda za vaše příspěvky-jak jste se cítily,jestli jste měly nějaké problémy nebo to bylo dobré a jestli jste taky krvácely?
Děkuju Evuliss

vjercik
21. únor 2017

Ahojki holky, tak jsem po revizi v 6tt, zamlkle tehu. Je to moje druha revize.prvni byla ve 12t,prestalo bit srdce.
Ted uz urcite cekat nebudu a po prvni porevizni ms jdeme na to.
Ted jsem cekala a stejne nic, tak k cemu to je.

anettak
21. únor 2017

@vjercik přeji mnoho štěstíčka 🙂🙏🍀 ať je tentokrát vše v pořádku 🙂 já jsem necelé 3 týdny po revizi, a mi také čekat nebudeme ale já byla po IVF tak že si myslím že přirozeně nám to nepůjde, jistíme se dvěma mrazáčky 🙂 to mi Dr. řekl že můžu jít za půl roku 🙂 pokud se cítíš v poho tak na nic nečekjte, tělo si řekne kdy je na mimíska připravené, hlavní je pohoda po psychické stránce 🙂 a pak to pujde uplně samo 🙂

vjercik
21. únor 2017

@anettak dekuji. Snad ted mesic rychle utece. A snad budu I ok po kontrole za 14dni. Citim se uz ted zdravotne ok,revize byla dnes v 10h.
Ale je mi k breku, mrzi me to a je mi smutno...uz po druhe takova smula...
Snad se pak hned zadari.
Tobe taky dezim pesti 🙂

anettak
21. únor 2017

@vjercik musime byt silný, bolí to, musíme se dívat do předu a ono to pujde 🙂 Máš to teď čerstvé tak tomu dej čas a hlevně se drž s odpočívej, já byla po revizi také zcela v poho a po týdnu mi začali děsný křeče v břiše ale už je to dobré, teď už jen čekám na tu mršku až přijde 🙂

vjercik
21. únor 2017

@anettak ja doufam ze to bude ok, ale dr.rikal ze delohu vycistili snad celou, ze tam neslo moc videt,bo pludek byl malicky.neodpovidalo to ani 5t.
Za 14dni ko hcg a utz. Tak snad to bude ok.
Kolem me same tehule nebo se rodi.
Ja si v hlave promitam co sem udelala spatne,co se mohlo stat...

anettak
21. únor 2017

@vjercik take jsem si tuto otazku pokladala, ale nesmíme to delat, protoze se touto otázkou trapime , nic jineho...me Dr. rekl ze se to proste stava a neni to zapricineno nami ze by jsme neco udelali, telo asi bohuzel nebylo propraveno na mimi, priste uz se nam to povede a tehulkovani si uzijeme 🙂 kolem me jsou 4 tehu kamaradky tak jim tise zavadim, musíme si najít neco cim se zabavit treba vylety, dovolená a ono to pujde ❤

vjercik
21. únor 2017

@anettak ja mam v lednu po svatbe, v patek jsem se vratila ze svatebni cesty a ted me neceka nic jineho nez prace...takze se mic nezabavim, spis me to bude uzirat...
Ale pises pekne, souhlasum s tebou 🙂

anettak
21. únor 2017

@vjercik ja uz zacala take chodit do prace tak ze casu je mene, s pritelem jsme si rekli ze se ted budeme venovat sobe samotnym, mame na cerven rezervovanou dovcu v Tatrach a kdyz bude volneji tak pojedem treba do aqua parku nebo na vylet 😉

vjercik
21. únor 2017

@anettak pekne plany, aspon je na co se tesit 🙂

anettak
21. únor 2017

@vjercik ano, to ano uz aby to bylo 😉

pajuska17
21. únor 2017

Můžu se zeptat jak ste se cítili v šestinedělí po revizi po psychické stránce? Celou dobu sem si říkala, že se cítím fajn, ale poslední týden je šílený. Neustále je mi do breku, pořád mám pocit lítosti a že mi nic nejde .. jedním slovem se cítím hrozně. Ve středu už to bude 5 týdnů po revizi tak sem si myslela že už bude klid.

simi1510
21. únor 2017

@pajuska17 po zákroku a pár dní po tom, nebo nějaký týdny jsem byla v pohodě... ale pak se to střídalo, kdy jsem byla na dně, hádala se doma s mužíkem... dva/tři měsíce po revizi jsem přesně na den zákroku byla bez sebe, že se mi to vracelo... ale po 5 měsících od zákroku mohu říct, že jsem za tím zavřela dveře a je mi lépe. Ono to období je taky tím, jak se mění hormony, přeci jen si tělo myslelo, že je těhotné a připravovalo se na to... hormony klesají atp.

Pomohlo mi od toho, že si pořizujeme kočičku, odešla jsem z další práce, kde jsem se stresovala (a za každou cenu se snažila mít dítě), dala jsem se na antistresové omalovánky, starám se o přítele,....

Držím palce, ať to přejde. Je to taky dost o času... a každá ho potřebujeme jinak.

vaporetka
21. únor 2017

@pajuska17 pro me byl nejhorsi prvni tyden, kdy jsem to probulila...ne teda nonstop, ale snazila jsem se jit co nejdriv odreagovat a sla jsem do prace. A pomohla mi jedna navsteva psycholozky.
Ale asi jeste tri tydny jsem mela obcas smutky...byly Vanoce...a ja treba myla nadobi a brecela. Chdak manza. Povidal, jak ti muzu pomoct? Obejmuti pomahalo nejvic. Ale uz koncem jsem byla ok.
Pry jsou krizovy ty momenty, ktere jste si v hlave s mimcem naplanovaly...
Pro me je jen potiz, kdyz potkam tehotnou, ktera ma rodit, jako jsem mela rodit ja...pomeruju vzdy jeji pupik a reknu si...tak takove bych ted mela.

Ale jinak se citim dobre a neresim nic. Snazeni nechavam na prirode a verim, ze to na podruhe dame ;)

sassanca
22. únor 2017

Nejhorší bylo asi prvních 10 dni, kdy jsem byla doma sama se psem...o to vic to na me padalo. V praci jsem přece jen přišla na jiné myšlenky, ale i tak to na me večer ve sprše třeba přišlo a nedokázala jsem se udržet a jen plakala. Aspoň se člověku ale uleví!
Díky bohu jsem otěhotněla hned po první menstruaci, ale vubec jsem se nedokázala radovat. Sviral me takový strach a hrůza, co když se to zase pos...Tohle by neměl nikdo zažívat.

vaporetka
22. únor 2017

@sassanca drzim moc palecky. A hlavne se nestresuj! Hodne zdraviiiii cele rodince!

vjercik
22. únor 2017

Ja jsem holky vcera po revizi. Je mi hrozne smutno....
Dnes sem po dlouhe dibe v praci a mam spoustu prace, mam docela stresujici prostredi a tak me to vsechno stve a mrzi, ze jsem se mohla toho brzy zbavit....
No neni yo dobry...snad to zase prejde, dve revize a ja se bojim 3pokusu.
Hned po prvni ms jdeme na to...uz na nic necekam.

martisek11
7. bře 2017

holky hlavu vzhůru, já min.rok revize zamlklé těhu, a dnes mi tu spinká 2měsíční kojenec🙂 čekali jsme 1menses,a po 2 jsme na to vlítli a synátor j na světě🙂 takže ikdyž je smutno, řeknětě si, že to tak mělo být, něco nebylo v poho..a určo se zadaří, přeju všem at to vyjde😉

llenka_li
7. bře 2017

@martisek11 to je hezké 🙂)) povedlo se teda uplne hned, viď?

marlah
14. bře 2017

Ahoj přidávám se, byla jsem v pátek na revizi po zamklém těhu v 8 tt. Je to moje druhá revize, loni v červnu to stejné.
Chtěla jsem se vás zeptat, o víkendu mi bylo dobře, skoro žádné bolesti ani krvácení. Včera odpo mě břicho začalo hodně bolet a i krvácení zesílilo. Je to normální?

krachken
14. bře 2017

Mě to taky začalo pořádně až po pár dnech u obou revizí. Myslím, že je to normální, přece jenom i když je to menší zákrok, je to pořád operace. A děloha se musí pročistit 🙂 ale musíš vědět podle sebe, pokud tě to bolí opravdu hodně, tak bych možná raději zašla k lékaři. Lepší zjistit že zbytečně plašíš, než abys něco zanedbala. Drž se a snad ti to už příště vyjde, tak jako mně ;)

vjercik
14. bře 2017

@marlah je to normalni, telo se porad cisti. Ja krvacela necely tyden po revizi taky ruzne, ale vetsinou jako klasicka ms a bolesti bricha jen tenv den jako pri silne ms.
Jsem 3tydny od revize a taky 2revize. V cervenci byla prvni.
Drz se🙏

sassanca
14. bře 2017

Horečku nemas? Kdyby se to zhoršovalo, asi bych zasla k lékaři...

marlah
14. bře 2017

@sassanca
@vjercik
@krachken Holky díky. Horečku nemám. Trochu jsem znejistěla. Při první revizi mě břicho skoro nebolelo, teď je to horší... i krvácení. Tak plaším.

vjercik
14. bře 2017

@marlah jasny, radeji plasit nez potom trpet 🙂

verusch
19. bře 2017

Ahoj, holki mam dotaz konci mi sestinedelka konecne..😀 na kontrole po 14 dnech (od revize )bylo vsechno vpohode asi 5 tydnu od revize jsem trosicku spinila jinak zadne komplikace dnes mi konecne konci sestinedeli a tak jsme se spritelem pomilovali nic hrozneho byli jsme hrozne opatrni a pobolivaji me vajecniky neni to nic hrozneho mela jste to nejaka taky tak ?

vjercik
19. bře 2017

@verusch asi ani ne... ted jsem 4tydny od revize, tuleni uz bylo 3x a v poho. Po prvni revizi taky zadny problem.
Mozna jestli jsi nemela ovu, nekdy me v dobe ovu pri tuleni poboliva podbrisek.

verusch
19. bře 2017

@vjercik ovu si myslim ze jsem mela uz to byla bolest a nemusela jsem se ani tulit ...ale dneska po tom me to prekvapilo i pri sexu to trosku bolelo ale nic rapidniho i tak jsme prestaly radsi no 😕

vjercik
19. bře 2017

@verusch ja mela taky dost bolestivou ovu, masakr a to normnalne necitim.
Uz se vrhnete do snazeni? My ano, jen pockam na tu ms a pak jdeme na to 🙂

verusch
20. bře 2017

@vjercik to je tezke no ..oba se bojime co kdyz se to stane znovu ...v zari chceme k mori ale pritel nechce at jsem tehotna ze nikam nepojedeme ale zase by jsme to miminko chteli moc :(

lavendis
18. dub 2017

Ahoj holky. Přidávám se do diskuze. Včera mi diagnostikovali zamklé těhu v 10+5tt. Miminko se přestalo vyvíjet o týden dřívě a přestalo mu tlouct srdíčko. Doufám, že rekonvalescence po revizi půjde dobrě a že se budeme moct brzy pokusit o další. Ten pocit, že v sobě nosíte nový život byl krásný. Včera bylo slzavé údolí, dneska už jsem vyrovnanější...občas mi zaslzí oči. Koukám, že názory na to, kdy se začít znovu snažit, jsou různé- od 1měsíce po 6. Každý lékař říká něco jiného...

Strana