Špinění v 1. trimestru

berulu24
17. čer 2016

ahojky, prosím o radu, jsem na začátku těhu - nějaký 6.týden cca a dnes je to třetí den, co začínám špinit. Dnes je to možná o trošku více než ty předchozí 2 dny. barva je hnědá, krev ne. včera jsem volala doktorce, mám kontrolu naplánovanou na 27.6., ale do té doby se docela bojím. říkala, že je to prostě na přírodě, že uvidíme na kontrole. pokud mě nic nebolí, neteče krev "proudem" tak ať vydržim do kontroly. Nemáte některá podobné zkušenosti? ☹ díky

andreaandrejka
17. čer 2016

Mám. Špinila jsem takhle skoro měsíc. Bylo to tím, jak se usazovalo plodové vejce. Určitě bych já osobně nečekala na kontrolu a pro klid duše si zašla k dr. nebo na pohotovost.

iveee
17. čer 2016

Já špinila asi do 4.měsíce a kolikrát i jasná červená krev apod. Měla jsem hematom, jednou i praskl a kolikrát tam ani vidět nebyl. A všechno bylo v pořádku, ale není to podmínkou. Jen prostě i jasná červená může být v pohodě. Jinak když se vstřebává starší hematom je krev nahnědlejší tím, že je starší.

luciferkaklaris
17. čer 2016

@berulu24 Ahojky, může to být v pořádku a nemusí. Je pravda, že doktoři s tím v tomhle stádiu asi moc nezmůžou. Být tebou, tak pokud můžeš, tak hodně odpočívám/ležím. Žádnou námahu nedělej. Pokud tě začne bolet břicho a začne ta krev být červená, jeď k dr. Třeba tam máš jen hematom (na který je potřeba opravdu ležet nebo aspoň hodně odpočívat) a bude to dobré. Já jsem loni v 8tt potratila, ale tím tě nechci strašit!! Začlo to špiněním, pak krví a bolestí břicha...Držím pěsti, ať to tebe nepotká (i když je to bohužel hodně častý jev)!!

dressage
17. čer 2016

ja si myslim, ze spineni jako takove neznaci nic strasneho... ale ja zacla spinit, pak se pridali bolesti jak menstruacni, pak jsem zacla krvacet a potrat byl na svete... takze pokud to neni nejake extremni spineni a nejsou bolesti tak by to melo byt ok ;) ...ale doktor je vzdycky jistota!

berulu24
autor
17. čer 2016

Moc děkuji holky za každou odpověď! řekla jsem si, že počkám ještě do tohoto pondělí a zkusim ještě jednou zavolat doktoru (bude tam jiný) a uvidim co mi řekne. díky 😉

sukynecka01
17. čer 2016

@berulu24 ja jsem taky spinila,ale sla jsem hned k doktorce dala mi duohaston 3 krat denne a klid byl to hematom. A trs jsem na konci 15tt

urtica
17. čer 2016

@berulu24 Jela bych na pohotovost - mohou doporučit klidvý režim, nasadit utrogestan...faktem je, že těhotenství na začátku je vždy "buď anebo". Špinila jsem v obou svých těhotentsvích - první skončilo potratem, druhé porodem.

3janca
19. čer 2016

Ahoj sem 6tt ve ctvrtek sem byla u vdoktora krvacela sem cervenou krvi na ultrazvuku to vypadalo dobre dal mi prasky a za tyden kontrola to cekani je hrozny protoze mi to neustupuje jen v noci vubec nekrvacim bolesti jak pri mesickach sem z toho ve stresu nemate nekdo podobnou zkusenost dekuji vsem

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru