Štítná žláza a uzly - je někdo, kdo nemusel na operaci?

alyssa.anna
31. črc 2012

Ahoj
Mám na ŠŽ uzly (větší má velikost 12x11x18mm). Je tu někdo se stejným nebo podobným problémem, kdo již má třeba léčbu a sebou? Je tu někdo, kdo nemusel na operaci či radiojód?

ebsian
31. črc 2012

Já mám taky 2cm na pravé straně, ale léčba probíhá jenom tak, že beru hormony letrox - beru 125mg a mám sníženou funkci. uzlík mám už 5 let a naštěstí se nezvětšil, tak ho tam mám stále a jenom se sleduje pomocí sono, ale v poslední době už se ani nesleduje.
Jinak mě varovali, že to vyndají. Kdyby se výrazně zvětšil. Bohužel to u snížených funkcí bývá.

mahev
9. srp 2012

Měla jsem uzel velký jako ty.Přišlo se na něj náhodou a můj lékař mi udělal punkci a doporučil odstranění.Operace proběhla bez problémů.Mám odstraněnou polovinu šž.Také beru letrox.Pokud Ti nabízí odstranění uzlů,neváhej.Operaci zvládneš a budeš mít klid,že se to nezvrhne v něco horšího.Kdyby se mi udělal uzel i v druhem laloku,jdu na operaci úplně v pohodě.Předpokládám.že Ti navrhl lékař operaci.

losice
1. lis 2018

Ahoj holky, jsem hrozny hypochondr, a tento tyden jsem si nasla bouli/zdureninu/cosi zvetseneho na krku. Je to vlevo, mezi ohryzkem a klicni kosti. Zacala jsem hned plasit, k doktorce se dostanu az pristi stredu. Napadla mne bud stitna zlaza, nebo uzliny. Je tu nekdo, komu se takto prislo na problem se stitnou zlazou, bez toho, aby byly jine priznaky? Nastydla nebo jinak nemocna nejsem. Diky za prispevky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru