icon

Strie - co je na ně nejlepší?

g_m
17. kvě 2015

Ahojte, chtěla bych znát vaše názory a zkušenosti na různé přípravky, které pomáhají předcházet striím. Děkuji 🙂

diniki
17. kvě 2015

Já nedám dopustit na bepanthen proti striím. Líbí se mi jednoduchá aplikace, díky které nevyplýtvám spoustu krému. Mám srovnání s Elasti Q, se kterým jsem vůbec nebyla spokojená. Špatně se roztíral, hrudkovatěl a pokožka dlouho ne a ne uschnout. Kdežto bepanthenem namažu a můžu se oblékat do práce (snažím se mazat 2x denně).

stejnov
17. kvě 2015

Na začátku Bonella, když je bříško větší, tak Bonella forte...

ladyhacek
17. kvě 2015

prý hodně záleží na genetice-bohužel. Já mazala mamastrie a elasti Q a strie mám ☹, ale polovina se mi udělala už ve 2-3 měsíci kdy jsem břicho neměla a nepočítala s tím. četla jsem že pomáhá sádlo-hodně pokožku propastí - tak při dalším mimi třeba vyzkouším 😉

letadlo13
17. kvě 2015

Mazala jsem hodně, nejmíň 2x denně, obyčejnými tělovýchovy mléky ze supermarketu, krémem na ruce, zkrátka jsem vypatlala všechno, co bylo doma a namazala jsem se i na porodním sále hned po porodu a týden po porodu. A taky jsem se trošku hlídala, ať netloustnou víc, než je nutné. Ani jedna strie.

ladyhacek
17. kvě 2015

@letadlo13 a možná pomohla i genetika-dle mě-já jsem tedy silnější, ale přibrala jsem jen 3 kg > břicho my narostlo, ale na váze to znát nebylo (na začátku jsem 4 kg zhubla a pak nabrala 7 kg) ☹

> podle mě je jedno čím se maže-hlavně aby to bylo dost mastné aby se pokožka promastila, ale pokud jsou k tomu vlohy tak se stejně udělají, ale třeba né v takové míře
🙂

zo_ja
17. kvě 2015

to je děsná reklama a businesss, to je tááák šíleně moc ovlivněný geneticky... U nás nikdo nemaže a všichni mají pokoj 😀 A že přibraly dost a leckdy i těh. v pozdějším věku...

letadlo13
18. kvě 2015

@ladyhacek na genetiku nevsázím, mamka má strií spoustu. Ale mazala jsem jak debil, tak jsem ráda, že je nemám. Souhlasím, mazat, hodně mazat...

guinea
18. kvě 2015

Já na mazání proti striím nevěřím. Už kvůli tomu, že strie se dělají v podkoží, kam se ten krém prostě nevsákne (a ani se nesmí vsáknout, to by už byl lék - volně dostupná kosmetika z lékárny se hluboko do podkoží prostě vsakovat nesmí).
A další věc - není možné porovnat, jestli krémy fungují, protože nejde současně pozorovat jednu a tu samou ženu, jak se a) maže, b) nemaže. To prostě nejde 😀
Možná bych spíš sázela na kombinaci genetika & aktuální výživa, jestli má člověk dost bílkovin a dalších živin, které maximálně podpoří elasticitu kůže. Ale krémy fakt ne-e.

amazonka.k
18. kvě 2015

Tenhle je sice dražší, ale zatím s ním mám nejlepší zkušenosti, dokonce mi po něm zmizely i staré strie po předchozím těhotenství : http://celulitida-a-strie.heureka.cz/vichy-anti...

nov777
18. kvě 2015

@amazonka.k Tenhle jsem pouzivala obe tehotenstvi, takze jsem za nej utratila majland a bricho mam katastrificke - piskvorky by se na me dali hrat 😉 😉 😉

amazonka.k
18. kvě 2015

@nov777 Je to možné, já zase tolik na strie asi netrpím, udělaly se mi asi dvacet hodin před porodem 🙂 Takže ten kdo má nějakou genetickou dispozici je mít a takový typ tkáně, tomu nejspíš nepomůže ani svěcená voda 🙂 Ale fakt mi ty vzniklé po tomto krému krásně zmizely a tedˇ zatím nic, tak uvidíme 🙂

nov777
18. kvě 2015

@amazonka.k Tak taky jsem se tim mazala dlouho, i kdyz jsem videla, ze vysledky nic moc. Chtela jsem verit, ze to ma vyznam. Genetiku neosulim 😉

zuzanazari
19. kvě 2015

Strie je důležité hlavně mazat, myslím si, že je jedno čím konkrétně, hlavně, aby byl krém dostatečně mastný....