icon

Strie - co je na ně nejlepší?

g_m
17. kvě 2015

Ahojte, chtěla bych znát vaše názory a zkušenosti na různé přípravky, které pomáhají předcházet striím. Děkuji 🙂

diniki
•
17. kvě 2015

Já nedám dopustit na bepanthen proti striím. Líbí se mi jednoduchá aplikace, díky které nevyplýtvám spoustu krému. Mám srovnání s Elasti Q, se kterým jsem vůbec nebyla spokojená. Špatně se roztíral, hrudkovatěl a pokožka dlouho ne a ne uschnout. Kdežto bepanthenem namažu a můžu se oblékat do práce (snažím se mazat 2x denně).

stejnov
•
17. kvě 2015

Na začátku Bonella, když je bříško větší, tak Bonella forte...

ladyhacek
•
17. kvě 2015

prý hodně záleží na genetice-bohužel. Já mazala mamastrie a elasti Q a strie mám ☹, ale polovina se mi udělala už ve 2-3 měsíci kdy jsem břicho neměla a nepočítala s tím. četla jsem že pomáhá sádlo-hodně pokožku propastí - tak při dalším mimi třeba vyzkouším 😉

letadlo13
•
17. kvě 2015

Mazala jsem hodně, nejmíň 2x denně, obyčejnými tělovýchovy mléky ze supermarketu, krémem na ruce, zkrátka jsem vypatlala všechno, co bylo doma a namazala jsem se i na porodním sále hned po porodu a týden po porodu. A taky jsem se trošku hlídala, ať netloustnou víc, než je nutné. Ani jedna strie.

ladyhacek
•
17. kvě 2015

@letadlo13 a možná pomohla i genetika-dle mě-já jsem tedy silnější, ale přibrala jsem jen 3 kg > břicho my narostlo, ale na váze to znát nebylo (na začátku jsem 4 kg zhubla a pak nabrala 7 kg) ☹

> podle mě je jedno čím se maže-hlavně aby to bylo dost mastné aby se pokožka promastila, ale pokud jsou k tomu vlohy tak se stejně udělají, ale třeba né v takové míře
🙂

zo_ja
•
17. kvě 2015

to je děsná reklama a businesss, to je tááák šíleně moc ovlivněný geneticky... U nás nikdo nemaže a všichni mají pokoj 😀 A že přibraly dost a leckdy i těh. v pozdějším věku...

letadlo13
•
18. kvě 2015

@ladyhacek na genetiku nevsázím, mamka má strií spoustu. Ale mazala jsem jak debil, tak jsem ráda, že je nemám. Souhlasím, mazat, hodně mazat...

guinea
•
18. kvě 2015

Já na mazání proti striím nevěřím. Už kvůli tomu, že strie se dělají v podkoží, kam se ten krém prostě nevsákne (a ani se nesmí vsáknout, to by už byl lék - volně dostupná kosmetika z lékárny se hluboko do podkoží prostě vsakovat nesmí).
A další věc - není možné porovnat, jestli krémy fungují, protože nejde současně pozorovat jednu a tu samou ženu, jak se a) maže, b) nemaže. To prostě nejde 😀
Možná bych spíš sázela na kombinaci genetika & aktuální výživa, jestli má člověk dost bílkovin a dalších živin, které maximálně podpoří elasticitu kůže. Ale krémy fakt ne-e.

amazonka.k
•
18. kvě 2015

Tenhle je sice dražší, ale zatím s ním mám nejlepší zkušenosti, dokonce mi po něm zmizely i staré strie po předchozím těhotenství : http://celulitida-a-strie.heureka.cz/vichy-anti...

nov777
•
18. kvě 2015

@amazonka.k Tenhle jsem pouzivala obe tehotenstvi, takze jsem za nej utratila majland a bricho mam katastrificke - piskvorky by se na me dali hrat 😉 😉 😉

amazonka.k
•
18. kvě 2015

@nov777 Je to možné, já zase tolik na strie asi netrpím, udělaly se mi asi dvacet hodin před porodem 🙂 Takže ten kdo má nějakou genetickou dispozici je mít a takový typ tkáně, tomu nejspíš nepomůže ani svěcená voda 🙂 Ale fakt mi ty vzniklé po tomto krému krásně zmizely a tedˇ zatím nic, tak uvidíme 🙂

nov777
•
18. kvě 2015

@amazonka.k Tak taky jsem se tim mazala dlouho, i kdyz jsem videla, ze vysledky nic moc. Chtela jsem verit, ze to ma vyznam. Genetiku neosulim 😉

zuzanazari
•
19. kvě 2015

Strie je důležité hlavně mazat, myslím si, že je jedno čím konkrétně, hlavně, aby byl krém dostatečně mastný....