Těh.cukrovka a noční sváča

lastovenka
13. bře 2019

Ahoj holky, kdo má těh. cukrovku tak většinou ví, že je dost často problém s lačnou glykémií. Zkouším všechno možný, abych jí měla v normě no a napadlo mě zkusit si dát v noci nějaký malý snack. Stejně se v noci budim jak chodim pořád na záchod, tak sjem si řikala, že kdybych si dala nějakou malou sváču tak bych v podstatě zkrátila to noční hladovění a glykémie by pak ráno po probuzení mohla být nižší, co myslíte? Máte to některý odzkoušené? děkuji! pa

leniczka23
13. bře 2019

@lastovenka a v.kolik jis normalne posledni jidlo a v kolik vstavas? Protoze ja mam odzkousene, ze to posledni jidlo musi byt nejdyl nejakych 9h pred merenim..jak to je vic jak 10 tak uz je problem. Takze si davam kolem 22 pul krajicku chleba a rano se merim kolem 7. Pak jdu klidne jeste spat, ale stejne odvadim.malyho do skolky takze vsravat musim.

lastovenka
autor
13. bře 2019

@leniczka23 Já si dávám druhou véču kolem 21-22, za hodku jdu spát a vstávam kolem šestý, takže v podstatě spím tak 7-8 hod, ale to je prý i tak dlouho, mám mín spát prý........

kris96
13. bře 2019

Já měla poslední jídlo 18:30 a druhy den v 7:00 odběry a vše bylo OK. V papírech jsem i měla napsáno, ze lacneni má trvat 10-13hodin.

lastovenka
autor
13. bře 2019

@kris96 Ale to jsi šla na ty oGTT, ne? Já se musim měřim každý den doma nalačno a právě to se pak moc dlouhý lačnění nedoporučuje, protože to zvedá pak ranní glykémii.......

kvietorka
13. bře 2019

Nekomu to muze pomoct, za pokus nic nedas. Ja jsem zkousela v noci pul krajicku chleba tj. jen sacharidy, nebo jen cottage (bilkoviny) nebo banan atd. nic nezabralo, lacna porad nad limit.

kris96
13. bře 2019

@lastovenka ajooo promiň, můj tehu mozek už moc nefunguje 😄🙈 Tak držím palce, ať se Ti to podaří vychytat

leniczka23
13. bře 2019

@lastovenka to si delaj srandu ne? Min spat? Vzdyt uz spis malo. A kolik mas tu lacnou rano?

lastovenka
autor
13. bře 2019

@leniczka23 ted mam pořád 5,3, někdy 5,5 ale někdy i 5,1. Opravdu s tim spánkem mi potvrdili dva nezávislí diabetologové...... Radí nikdy nespat nebo nesedět po hlavních jídlech a prý lačnou sráží kratší spánek. V podstatě prostě tělo mín spí a tím kratší dobu hladoví....... Fakt mi to řekli.

leniczka23
13. bře 2019

@lastovenka tak to nemas zas tak moc..zkus to co.pises a uvidis co to udela..me ta lacna taky dela problem, ale jsem na tech 5.2 max no. Verim ti, ze ti to rekli, ale rict to tehotne mi prijde vtipny. Dej pak vedet jestli to jidlo v noci zabralo.

lastovenka
autor
13. bře 2019

@leniczka23 5,2 je super!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru