Těhotenská cukrovka-hodnoty. Je možné, že ji mít nakonec nebudu?

kaciobst
12. čer 2020

Zdravím všechny, minulý týden jsem byla na testu oGTT ale po prvním odběru mě poslali domů s hodnotou 5,3 další týden (tedy toto úterý) jsem byla na testu znovu a opět mě poslali domů s hodnotou 5,3 do dia poradny mě bude objednávat doktor až 17.6 do té doby mi byla doporučena dieta, kterou jsem dodržovala hned od toho úterý.. dnes mi konečně přišel glukometr abych si mohla měřit hodnoty a na dopolední svačinu jsem si dala čoko lupínky s mlékem (vím, že bych neměla, ale prostě jsem to nevydržela) po hodině a půl od měření jsem však měla hodnotu 5,6! Což mi přišlo super. K obědu jsem si dala salát camembert (mix listových salátu, smažený camembert, česnekový dresing a pár kuliček hroznového vino) ano vím, že hroznové víno není vhodné, ale chtěla jsem prostě vědět jaká bude hodnota přesně hodinu po jídle a vyšlo mi 6,3 což je podle mě taky super. Tak si tak říkám, že sem dietu vlastně dnes moc nedodržovala, ale hodnoty mám dobré... co myslíte? Je možné, že tu cukrovku nakonec mít nebudu?

klea81
12. čer 2020

Tak hodnoty po jídle můžeš mít v pořádku, ale ranní lacna gkykemie je taky důležitá. Běžně stačí do 5,6 u těhotných chtějí ale do 5,1. A i jenom špatná ranní se bere jako těhotenská cukrovka. Dietu dodržuj, glukometr měří orientačně.

martinazidkova
12. čer 2020

U těhotenské cukrovky je problém že se zhoršuje. Teď máš hodnoty dobré ale třeba za 3 týdny tomu tak být nemusí. Nechci tě strašit, já se s ní potýkám už od 11tt dnes jsem 26+2.
A i co jsem se bavila s doktorkou na diabetice, tak ono se máš měřit hodinu po jídle ale nikdo ti neřekne, jestli je to nejvyšší hodnota, co ti po tom jídle vyskočí.
Držím pěsti, ať se ti to nezhorší, ale dietu doopravdy dodržuj 🙂

zuzita15
12. čer 2020

@kaciobst spis budes. Ja mela lacnou vzdycky v pohode, vysly mi vyssi po hodine a dvou (ac klesajici), drzela jsem ze zacatku prisnou dietu, ale to se nedalo. Za celou dobu mi glykemie vyskocila dvakrat, a to na cca 7.2, takze zadna traga. A hlavne ne po sladkem, po tom jsem ji vzdycky mela v norme (asi jde cukr rychle nahoru a rychle dolu). Rano jsem dokonce mivala i hypoglykemii, takze jsem nejdulezitejsi jidlo cukrovkare (druhou veceri) musela vynechavat. A presto jsem vedena jako cukrovkar a mela jsem tehotenskou cukrovku.... spis jde o to, ze kdyz ti hodnoty nevyskakuji, nemusis drzet tak drastickou dietu a pichat si inzulin. Jinak bych to nepodcenovala, nelecena cukrovka je pro dite nebezpecna

katkabella
12. čer 2020

@kaciobst bacha na coko lupínky apd je to rychlí cukr

kaciobst
autor
12. čer 2020

@katkabella jojo já vím, prostě sem to nevydržela🙈

aselluska
12. čer 2020

@kaciobst mysli na to, že dietu nemáš hlavně kvůli sobě, ale hlavně kvůli dítěti!

majsina
13. čer 2020

@kaciobst není to tak dávno, co byly normy u těhotenské cukrovky 5,6... Sestra měla na lačno 5,2 a Dr ji nechala být a nikde ji nehnala... Žádnou cukrovku nemá a holka se narodila s rovnými třemi kily... Mne to čeká teď ... A i kdyby mi měla vyjít hodnota do 5,5, tak to hrotit nebudu... (V prvním trhu jsem měla na lačno 3,8 a teď v druhém u toho prvního biochem.odběru 5,0)...tak je pravděpodobné, že mi to taky nevyjde.

katkabella
15. čer 2020

@kaciobst já měla ve 12tt hodnotu 5,3 od té doby brána jako tehu cukrovka, dietu jsem podstive držela i se to hodilo, jedla jsem zdrave a nabrala jen 7kilo co bylo super. Dlouhodobý cukr jsem si držela mezi hodnotou 25-30 limit byl do 42.

lani1
17. čer 2020

Ja mela dvakrat lacnou 5,29 neprosla sem k testu a nez sem sla do dia, tyden sem sama merila svym a ani jedna hranicni hodnota nebo zvysena a ted merim dva tydny glukometrem od doktorky a taky nic, podle me jen honi novy pacienty

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru